Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Již asi 4 měsíce mam permanentní pocit tepla a teplé kůže.I přítelkyně mi kolikrát řekne že jsem horký,když mi na kůži přiloží ruku.Teplotu jsem si měřil x krát,ale vždy mam normální teplotu kolem 36.4.
K tomu mam občas pocit že z těchto stavů skoro až omdlím.Ale zatím se držím jak to jde.Cítím se i více unavený než dříve.Hůře se mi i dýchá a jako bych měl špatný tlak"cítím se natlakovaný"ale asi před měsícem jsem byl u neuroložky ohledně jiného problému a to ohledně operace plotének"tu jsem prodělal asi již před pěti lety a s tímto nesouvisí" a tam mi sestra měřila tlak a měl jsem ho přímo ukázkový a přitom mi v tu chvíli taky nebylo dvakrát nejlépe.Tak nevím.
Co jsem se pídil po netu,tak by mohla být příčina ve štítné žláze.Co si o tom myslíte vy?
Předem díky
PS:je mi 40 let-muž.
Dobrý den.Nejsme lékaři,abychom Vám stanovovali diagnózu...
Nicméně,svůj názor říci mohu...Domnívám se,že Váš stav bude zřejmě psychosomatického rázu.Nemáte každodenní psychické vypětí? Ať už doma nebo v práci? Nebo jste zažil za poslední dobu nějaký psychický šok,či strach? Vše souvisí se vším...Mohl byste odpovědět? děkuji.
Děkuji za zajímavý názor:
Možná na něm bude něco pravdy,poněvadž jsem se před cca 4 měsíci rozváděl a zhruba půl roku před tím jsem zažíval doma permanentní stres-tzv domácí dusno dosti velké intenzity!Nikdy před tím jsem takové"dusno"nezažil.Poté přišlo mé stěhování a finanční stres-stěhování do nového nájemního bytu a věci s tím spojené něco stojí.Vše jsem ale celkem hladce vyřešil.Je ale zvláštní,že tyto mé problémy začaly až když jsem se již v poklidu přestěhoval-nebo jsem si jich v tom shonu nevšiml?Další obava se týká dluhů mé manželky,které nasekala za manželství a o kterých jsem se dozvěděl až těsně před rozvodem.Tudíž mám oprávněný strach z toho že když nebude závazky splácet,může se věřitel obrátit na mě!Ale na to přeci člověk nemůže stále myslet.Dušovala se mi že by nikdy nedopustila,abych s tím měl problémy,ale...
Je možné,že může býti příčina v těchto faktorech,ale já si to asi moc nepřipouštím.Páč jsem spíše"salámista"a nic moc neberu extra vážně.
Každopádně díky za nové nasměrování a pohled na věc.
Wamp má pravdu. Poklikejte a najděte si nějaká pojednání o tomto problému. Z vlastní zkušenosti vím, že mi po delší době po rozvodu padaly vlasy a to takovým tempem, že se kožař, který se nejprve posmíval, vylekal. Chodila jsem na injekce.
Postraumatický syndrom se u každého projevuje jinak a také, každý se ho zbavuje jinak.
Nestrašte hned s psychiatrem! Stejně byste na něho čekal klidně i měsíc! A pak by vás nacpal práškama. Upřímně sám sobě přiznat chyby, které jste udělal a které nebudete opakovat. To chce klid, najít si své místo v životě, sám sebe ujistit, že to co je za vámi, to je pryč, koukat se dopředu a promyslet si život do budoucna. A poděkovat životu za každý hezký okamžik, radovat se z každého dobrého sousta, z každého milého zážitku. Pracovat a relaxovat. Najít rovnováhu ve všem, co žijete a prožíváte. Není to tak snadné, jak to vypadá, ale je to potřeba. Hodně štěstí!
Psychyatr je na prášky. Psycholog je na kecy. (vugárně řečeno; ono je to samozřejmě složitější a propracovanější.)
Když já si stále nejsem jist,že jde primárně o psychický problém.Určité zastoupení tam nejspíše bude,ale viděl bych to spíše na fyziologickou záležitost.Dobrá:půl roku nesnesitelného domácího dusna byla asi zátěž.Přesto si nyní připadám psychicky v pohodě a jak jsem již psal.Nejsem typ který se hrabe donekonečna v problémech a minulosti a pokud to jde žiju přítomností.Já vím že se blbě odpovídá v těchto parných dnech na dotaz ohledně neustálého pocitu tepla ale mě je teplo neustále i když jsem v chladu a ostatní vyndávají svetry a ponožky a často až nepříjemně.A když už přejdu přes tepelnou hranici kdy by mi měla být logicky zima,tak začnu mít zimnici a jakoby polévání chladem,místo pro mě typyckého"polévání"horkem.
Každopádně díky za reakce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.