Nejste přihlášen/a.
Poprosil bych ještě o jedny filmy, a to o dětech, ale myslím ty staré z dob komunismu ( není podmínka). Hledám filmy, kde jsou děti v hlavní roli, ne jako křoví nebo jako druhá role. Třeba krásné filmy S tebou mě baví svět nebo Pod jezevčí skalou a Jak vytrhnout velerybě stoličku, jsou velmi hezké, ale zde hrajou děti roli vedle dospělého. Mám na mysli filmy typu Páni kluci, Indiálni z větrova, o dětských domovech, nevím jak se jmenuje film ( dívka v domově byla nevidomá, a během filmu vyplynulo, že její sestra ji shodila z řetízkáče a ona oslepla). I veselé filmy jako Přijela k nm pout je o dětech.
O dětských domovech moc neznám, ale vím že jich pár je. Prosím válečné a drsně smutné mi nepište.
Prosím poradte, notoricky známe vynechte nebo napište i více najednou ( Na samotě u lesa je notorický známý, ale krásný )
Předem moc děkuji.
p.s. klidně připojte i o starších dětech ( kopretiny pro zámeckou paní, Holky z porcelánu .. Ale raději o dětech než o Teenagerech )
doplněno 29.07.15 18:07:Ben: Táto sezeń steně je známy, s krokodýlem neznám. Hledám filmy kde je problematika dítě, ze zvíře. Třeba Počítání oveček hledám ( tedy už nehledám), Ani filmy Śkola základ života nehledám.
Děkuji za dobré tipy.
doplněno 30.07.15 07:22:nějaké další nápady?
Dětské domovy, utěky z domova, ...
Dobrý den, pokud jste mladší, tak toto budou asi pro Vás novinky. Zdravím!
P.S. Dětí je tam jako smetí.
csfd.cz/... a také csfd.cz/...
doplněno 29.07.15 18:10:Dobře. Tady je dítě, dětský domov, adopce a rodinné vztahy: csfd.cz/...
doplněno 30.07.15 09:51:Kamarádi, My z konce světa ,Výbuch bude v 5,Terezu bych k vůli žádné holce navyměnil ,Nefnukej veverko, Pětka s hvězdičkou,Čekání na déšt, My holky z městečka,Lucie +,Udolí krásných žab,Neohlížej se jde za námi kůn,Kam doskáče ranní ptáče ,Pohlad kočce uši,Robinsonka,Brontosaurus, Veverka a kouzelná mušle,Hledám holubí dům,Mrkáček Čiko,Outsider ,Tajemství staré půdy , atd,atd
Zdravím Fido. Přidám pár tipů, jestli si z toho něco vyberete:
Bota jménem Melichar, Ať žijí duchové, Krakonoš a lyžníci, Jak se točí Rozmarýny, Lišáci, Myšáci a Šibeničák, Cizí holka, Chobotnice z druhého patra, Městem chodí Mikuláš, Indiáni z Větrova.
doplněno 30.07.15 10:01:Ještě mne napadl film Velké trápení. Mrkněte:
doplněno 30.07.15 10:16:Poučný pro děti je film:
Nikdo žádný další nápad?
Chobotničky nejsou to co hledám, stejně jako Kačenka a strašidla, nebo za nami jde Kun.
Hledám děti s problémy, utěky - pani kluci
Dětské domovy - Indiáni z větrova
Pobyty v nemocnicích a ustavech - psal jsem o dívce jež oslepla po té co spadla z kolotoče a pak byla v ustavu - bohužel název stále hledám
Kamarádi není to pravý ořechový, ani Rychlé šípy, navíc nejde o film u Kamarádů.
Hledám problémy s výchovou,zaškolácví, aby se film točil kolem dítěte popřípadě jeho problému.
Děkuji předem
Děkuji za tipy, některé jsou opravdu dobré. Nevím jak podělit body, nejraději bych dal všem, ale mám omezený počet. Klidně pište dál, už ty filmy sháním, poslední tipy jsou moc dobré. MOC děkuji
Vzpomenete ještě nějaké?
Zajímají mne krom domovů, ustavů i delší pobyty v nemocnicích.
Jsem opravdu potěšen počtem, který nabízíte. I když na každý nereaguji, shánim teměř každý co napíšete.
Nevzpomenete si na ten film co jsem popisoval o dívce co byla se sestrou někde na pouti, blbly spolu, větší spadla a oslepla. Rodiče ji umístili v ustavu.?
Dobrý den, prošel jsem tu databázi viz odkaz, ale ten film jsem nenašel, resp. mohl jsem ho přehlédnout. Ale, tam jsou filmy zahraniční. Zkuste to tam pečlivě projít. A také zkuste napsat o tom filmu ještě něco více - hlavně, jestli byl český a asi z jaké doby (dějově i vznik). Zdravím!
doplněno 30.07.15 13:01:fidonet - to je asi účel všech databází. Jsou velké a když tam člověk hledá něco konkrétního, tak to tam nenalezne .
fidonet - ano, bude to ten film Neúplné zatmění. Neviděl jsem ho, tak jsem nemohl poradit.
Bene, děkuji za snahu, ale ten vyhledávač je trochu na nic.
Klíčová slova: československo, dětský hrdina 0 filmů
Klíčová slova: dětský hrdina a 70.leta najde 339 filmů od roku 2000
Zkusím google, ale moc děkuji za snahu
doplněno 30.07.15 13:11:Fakirka: Ano tento popisek filmu by moh být ten co hledám. Jen mi tam nesedí, že ani nepíšou jak se to stalo. Snad ten film dokažu najít, zatím jej hledám marně.
Ben: období konce černobýlých filmu, někdy 70-85 rok, český film, moc si z toho nemapatuji, jen utržky, když už dívka je nějakou dobu v ustavu, sbíhává točivé schody a luská prsty a podle ozvěny v uzkem prostoru se orientuje. Jezdí za ni rodiče i mladší sestra, a mají tajemství, že rodičům neřeknou jak se to stalo. Také jak je tam s jiným nevidomým a on jí říká, že když si zatlačí na oči, tak pak uvidí barevné kruhy, i když je nevidomá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.