Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotace na zaměstnance

Od: majenka007 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Setkala jsem se s firmou, která moji známou zaměstnala přes dotace na HPP na jeden rok . Složenkou jí pak firma posílá měsíčně asi 11 tis, ale zaměstnavatel pak po ní požaduje druhý den zpět cca 8 tis z té výplaty, prý na odvody. Když jí prý peníze nedá, bude propuštěna (byť má uzavřenou smlouvu na 1 rok a pracuje již 6 měsíců a tedy 6 měsíců vrací peníze). Můžete mi prosím odpovědět, zdali zaměstnavatel může paní vyhodit, když mu ty peníze nevrátí? Dle mého se jedná jednoznačně o podvod. Paní se totiž bojí, že by přišla o práci, tak si to nechává líbit. Děkuji a přeji pěkný den.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nechcete snad říct že někdo dělá na HPP za 3000,-?

to takže když pracovní měsíc má 21dní x 8h = 168h

přece nikdo nebude dělat za 17,-/h a ještě se snažit udržet místo?

.

nebo je to celé jinak

ju*

podle mne nechodí do práce a je za 3.000,- doma...a pro firmu hezkej vývar...

vklus

pro tu paní pak taky za nic

majenka007
hodnocení

Paní dlouhodobě nechce nikdo zaměstnat. Bohužel bydlí v lokalitě s vysokou nezaměstnaností a nejbližší větší město je 30 km daleko se špatnou dopravní dostupností. Pobírá pouze částečný ID 4000 Kč a inkaso platí 5000. Proto potřebuje alespoň nějaký příjem. Ve stejném bytě má totiž nahlášen trvalý pobyt i její syn a dcera. Oba jsou již výdělečně činní, bohužel syn odmítá na domácnost přispívat a dcera je momentálně v dlouhodobé pracovní neschopnosti s kyčelním kloubem. Proto je ráda alespoň za ty 3 tisíce. Z UP ani sociálky jí totiž nikdo nic nedá.

Věřte nebo ne, i takovéto věci se dějí. Zaměstnavatel ji nechává pracovat, jak potřebuje, tedy někdy 3 hodiny, někdy 5 a někdy i 12.

Vaše odpověď však neodpovídá na můj dotaz, zdali ji mohou propustit, pokud ty peníze zaměstnavateli na tu ruku prostě nedá.

fex

Syn pracuje,bydlí doma a odmítá přispívat? Tak at si to vyřídí.

Podle mě zaměstnavatel ji propustit může, je však možné že bude mít nějaký postih kvůli dotacím.

fidonet*
hodnocení

0x

nahlaste to na UP a věřte že ji nepropustí. Penále za podvod bude vyšší než ji zaměstnat ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]