Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájemné- nenájemné

Od: jano1* odpovědí: 6 změna:

Pronajímám byt který mám v osobním vlastníctví jenom za malé nájemné které pokrije náklady na bydlení jsem povinen tenhle příjem přiznat jako zisk i když jediný zisk s tohohle pronájmu kterí mám je že za byt nemusím platit sám.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Samozřejmě, je to příjem z pronájmu. Daň se v tomhle případě počítá podle §9 (běžné podnikání podle §7) a je na to trochu odlišný formulář přiznání.

doplněno 29.07.15 19:40:

Martin1 - Jistě. Tazatelka sice píše, že je nájemné minimální, ale obávám se, že určitě nebude pod oněch 20000 ročně (1666 Kč měsíčně).

mate59
hodnocení

1x

Ano, jste povinen podat daň. přiznání.Uvedete v nem příjmy a výdaje a i když bude daň nulová, je třeba ho podat.Za zamlčení příjmú a nepodání dává FÚ pokuty.Stačí, když vás někdo bonzne.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jenom upřesním, že formulář je stejný, ale musí se do něho vložit příloha č. 2 - pro uvedení příjmu z pronájmu (dle paragrafu 9). Zdravím!

martin1*
hodnocení

0x

Není to náhodou tak, že si člověk může ročně přivydělat nějakou částku (tuším 20 tisíc), aniž by musel podávat daňové přiznání?

uska*

Příjem z pronájmu se musí zdanit vždy, každá koruna. Do nedaněného limitu pronájem nespadá.

petrka*
hodnocení

0x

Jaké to tedy to nájemné je? Které náklady tedy kryje? To je nejasná otázka. Náklady jsou pevně stanovené částky za elektoměr, plynoměr. To je asi tak všechno. Spotřebované energie určitě nejsou vaše náklady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]