Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Suvenýry z cest

Od: bubbles* odpovědí: 7 změna:

Ahoj cestovatelé,

dovážíte si něco ze svých cest na památku? Jestli ano, tak co?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Magnetky na lednici a pohlednice z míst,kde jsem byla.

bubbles*
hodnocení

Pár magnetků máme, ale brzy by nebyly kam dávat. Pohlednice mě taky napadly.. Kamínky si vozí spoustu lidí, ale je to věc, která by mi danou zemi asi moc nepřipomněla :-/ Nicméně děkuji za typ :)

iz*

Mám pocit, že kamínky spíš, než co jiného.

Když si je čas od času prohlížím, vybaví se mi místo, kde jsem je našla,

s kým jsem tam byla, lidi, počasí, okolí, a další vzpomínky...

72mona3*
hodnocení

0x

Příliš necestuji, ale když už, tak si vždy dovezu nějaký kamínek nebo oblázek. Kupované suvenýry jen jako dárky. Mona

doplněno 28.07.15 22:14:

Můžete si na ně zespodu lepit popisky, nebo je dávat do popsaných dóziček, zatavit do plast. pytlíků... Já na přírodninách ulítávám *smich* a chápu, že každý to má jinak. Pohlednice je nejlepší možná volba. Dobře se skladují, popisují...a hlavně obrazově připomínají...

hodnocení

0x

Občas pohlednici, ale už jsem toho nechala. Pořád to někde leží, zbavit se toho člověk nechce... jo a mušle, ty jsem přestala vozit na druhé dovolené ve 14 letech.

Co si ale neodpustím, je nějaký pěkný a trvalý kousek oblečení. Pak si vždycky při oblékání vzpomenu, kde a kdy jsem si jej koupila. A přitom jej využiji, nikde na poličce mi to neleží a nechytá prach. Tak to mám ráda. Dodnes tak mám pyžamo, super protiskluzové ponožky, šaty... často to jsou kousky, které tady nekoupím. A nebo psací potřeby, to jsou taky dobré suvenýry. Z koncertů a hudebních festivalů si zase vozím trička nebo náramky s oblíbenými kapelami.

hodnocení

0x

Vozívala jsem si malé vázičky. Tak 5 - 15 cm vysoké, pokud možno s nějakým národním dekorem.

hodnocení

0x

Z ciziny kamínky do 5 cm, typické pro danou oblast. Lihovým fixem na ně napíšu místo a datum. Z tuzemska jen výjimečně (to už bych to neměl kam dávat :-D ). Kupované suvenýry pomalu ztrácí smysl, následkem "globalizace" koupím typický suvenýr třeba z Turecka na kdejaké pouti v Horní Dolní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]