Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je bezpečné požívat domácí víno, které bylo vyrobeno pouze ze 100% jablečného/pomerančového džusu koupeného v obchodě, hrnku cukru a pekařského sušeného droždí. Na internetu jsou těchto návodů spousty, ale nikde se nepíše nic o vedlejších produktech kvašení a jejich bezpečnosti... Víno nechutná špatně, ale je to bezpečné pít? Předem díky za odpovědi.
Dobrý den, záleží na tom, čeho se obáváte. Na oslepnutí to není a pokud to dobře chutná, tak v menším množství by to nemělo nijak tělu uškodit. Když to přeženete s konzumací, tak to bude bolehlav nebo to zrychlí stolici či obrátí žaludek. Zdravím!
doplněno 04.08.15 16:44:Pokud to bude dobře uskladněné, tak to bude bezpečné. Ale, může se to také zkazit a potom už to nebude k pití.
Já bych to nepil. A to z jednoho důvodu. Každý z těchto džusů obsahuje konzervanty, Co udělají s kvašením a co s nimi udělá kvašení, bůh ví. Kdo dokáže s jistotou říci, že se konzervanty a ostatní přídatné látky, během kvašení nezmění v něco horšího? Dobrou chuť. Brrrrrrr.
Vykašlete se na patoky z džusů. Tomu bych nevěřil spíš po chuťové stránce. Udělejte si pampeliškové, nebo trnkové víno. Mám recept po dědečkovi a mohu jej sem klidně napsat. A obě vína jsou úúúúžasná
Nechtělo se mi to přepisovat, tak jsem to ofotil. Pampelišky musí být vytrhané z lůžek. Jen to žluté chmýří. Jinak vyrobíte děsně hnusnej hořčák. U trnkového vína použijte kořen puškvorce. Dá se koupit v lékárně, nebo hledejte v čistých rybnících.. A jde ještě druhá varianta a to ze sušených trnek. Těch se dává poloviční dávka trnek, než u čerstvých. A nebojte se udělat jak z čerstvých, tak i ze sušených trnek "druhák". Někdy je lepší, než prvák. A kdyby se vám poštěstílo lahvinku na pár let zapomenout v chladném temném sklepě, tak si teprv pochutnáte. Já jsem objevil jednu asi 10 let po dědečkově smrti ve slkeněné lahvi od Poděbradky. Na dně bylo asi centimetr sedimentu, a to víno bylo fakt luxusní...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.