Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo může předepsat léky

Od: drusty568* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám otázku. Od září jdu na vysokou školu, kterou mám poměrně daleko od svého domova. a jsem diabetik.Ted jsem přemýšlel, co když mi dojde inzulin. Budu muset jet domů ke své lékařce nebo mi inzulin může napsat kdokoliv? Podobná otázka je, kdo mi přepíše inzulín, kdbych jel na rok do zahraničí?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na tomhle byste měl dát řeč se svou lékařkou. Vymyslí, jak by to mohlo fungovat. ;) Obvoďák mi třeba odmítal napsat nějaké léky, že nemá nikde zprávu, že je vůbec beru. Neopsal si to ze zprávy odborného lélkaře. Takže když se k odbornému lékaři nemohu dostat, se zprávou jdu k obvoďákovi. Ten mi je napíše a poznamená si odvolání na odborného. ;) Ve městě vysoké školy byste měl chodit na dia poradnu.

doplněno 27.07.15 17:06:

Určitě si v novém městě najděte dibetologickou poradnu. Zaneste tam zprávu vaší lékařky a zaregistrujte se. Ve všední den se málokdy dostanete domů, ke své lékřce.

xy
hodnocení

0x

kamarádčina sestra se odstěhovala do Francie. Jeden její syn je diabetik. Jednou, max. dvakrát ročně přijedou na návštěvu do ČR a inzulin si zde " nafasují " do zásoby. Netuším tedy, jaké množství to představuje.

hodnocení

0x

jsou léky,které může napsat jen diabetolog a jsou které o OL!Pokud budete dlouhodobě mimo,tak se musíte zaregistrovat u Dia kde se budete nacházet.Počítám,že inzulín Vám mimo vašeho nebo jiného dia nenapíše!pro info skrze pobyt mimo čr musíte informovat u svého lékaře a na ZP!

bruno*
hodnocení

0x

Samozřejmě takové léky může předepsat jen lékař praktický, nebo odborný. Může vám předepsat i určitou zásobu, v mém případě na tři měsíce. Dost na to, aby jste se přeregistroval k jinému lékaři, který by měl od toho původního dostat lékařskou zprávu. Každý lékař musí znát váš stav.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]