Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit, zda mi dobře počítají mzdu...přijde mi, že mám ohromné srážky:
Ve smlouvě mám hrubou mzdu 14 320 + odměny až 2150, ovšem teď popíšu výplatnici:
hrubá mzda 16 563,-
měsíční mzda 7 160,- + čerpání dovolené 8333,-
přítok z vpp: 730,-
prémie 1 070,-
Daně a srážky:
Pojistné: 5 631,- (není to nějak moc?)
Daň zálohová: 3 450,-
Stravenky: 304,-
No a teď se podržte: čistá mzda je pouhých 11 290,- není to opravdu nějak moc? V minulé práci jsem měl 15 hrubého a bral jsem 13...
Moc děkuji za jakékoliv odpovědi.
Nemáte podepsané Prohlášení poplatníka a neuplatňujete tedy slevu na dani na poplatníka (2070,- měsíčně). Pokud nemáte jiné zaměstnání, kde byste toto Prohlášení podepsané už měl, můžete ho podepsat zde.
Jinak jsou výpočty v pořádku.
5631,- jsou odvody zaměstnavatele (34% z hrubé mzdy), ty odvádí zaměstnavatel, z Vaší mzdy se nestrhávají.
spočítejte si podle potřeby...
Někdo má odpočet na dítě, někdo neplatí zálohovou daň měsíčně, někdo má další srážky a někdo zase odpisy..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.