Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na bolest v křížích

Od: kvetinka* odpovědí: 5 změna:

V poslední době mě dost zlobí bolest v křížích, až tak, že po předchozím 1-2 hod. chůzi večer nemohu sednout, nebo lehnout. Přitom denně cvičím 15 minut poctivě cviky na záda, co nám doporučili v nemocnici, kde jsem byla na rehabilitaci se zády. Vždy musím brát tablety od bolesti. Včera se mi stalo, že jsem asi 2 hod seděla u šicího stroje (mezitím jsem se asi deset minut protáhla), myslela jsem si, že budu ten den trochu odpočívat, ale večer zase taková bolest. V kříži mám v jednom místě, vždy když to bolí, otok. Občas si to natřu Ibuprofen gelem a trochu to povolí. Už nevím, co mám dělat, neurolog vše řeší prášky. Poraďte, díky, k.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Moje mladá (fyzioterapeutka) mi zakázala, když taková bolest na mě příjde, sedět. Jen k jídlu si smím sednout. Prý je to největší jed na páteř. K televizi si napůl lehnu. Koupila jsem si v Jysku velký polštář a naaplikuju se na něho, do rohu gauče. Od té doby, kdy jsem si rohový gauč a velký polštář pořídila, mám pokoj. *hej* A ještě říkala, že někteří pacienti v nemocnici i u jídla stojí u pultíků, jako v jídelně. Ani na wecko se nesmí sednout. ;) To dlouhé sezení u stroje, vůbec vaší páteři nesvědčí. Vyhněte se mu, dokud bude ploténka v nedobré pozici. Někdy se stane, že při chůzi po nerovném terénu, ploténka skočí zpět a je zase na chvíli klid. Mi to takhle několikrát udělalo. Běžte se projít mimo cestu.

uska*

Svatá pravda. Také rozcházím bolest, preferuji konopnou mast min 3 x denně a plavání se saunou. Holt musíte vypozorovat sama co vám dělá dobře, univerzální rada neexistuje.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mám pro Vás špatnou zprávu - toto je už "na furt". Můžete tomu trochu předcházet. Spát na tvrdém, nespat na zádech, pod hlavou méně. Zpevnit svalstvo cvičením (zádové i břišní) + správné držení těla. Dlouho nikde nestát a vyvarovat se tzv. ofouknutí zad (v létě je to hned). Dobrá je i mírná masáž a "rozbíjení" zatuhlosti svalstva, které potom bolí. Dávejte si pozor při ohýbání - nikdy ne šikmo. Předměty zvedejte při pokrčení kolen a bez ohýbání. Někdo doporučuje teplo na záda (myslím, že chlad vadí méně, než to ofouknutí). Zdravím!

hodnocení

0x
Pýtajte sa od neurologičky pre začiatok na RTG snímok chrbtice a najlepšie na magnetickú rezonaciu.Tam sa ukáže vaše poškodenie a útlak neuroštruktúr od platničiek alebo stavcou.Ja užívam Novalgin na predpis a mám poškodenie 1-2 stupňa,čo sa ešte neoperuje a mám sa vyhýbať sedavému zamestnaniu a dvíhaniu veci v predklone a zvykať si na bolesť.Chrbtici prospieva chódza po mäkkom teréne,nie beh.

hodnocení

0x

Mě doktor doporučil kvalitní matrace z Tempuru a polohovací rošt. Tak jsme se u příložitosti odchodu do důchodu rozšoupli. A ejhle, v kříži mě skoro nikdy nebolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]