Nejste přihlášen/a.
Zdravim.. prosim o pomoc .. moje holka zavia doma neco hrozneho.. bydlej v male vesnici a maj baracek kterej se rozpada.. bydli tam ma holka jeji mamka a jeji otec.. otec vydelava v prepoctu asi tk 20 000 kč a to ze vsech nejvic z rodiny a ma holka jeste studuje jeji matka dela uklizecku.. jeji fotr je alkoholik a kdyz se opije nezna meze dela bordel sem tam mlati mamku ale to bylo driv jsou s nim hrozny problemy a neda si rict pri tom je to hrozne moc hodnej tatka kdyz neni opilej .. potrebujou ho aby je zivil a ptz vi ze je hodnej kdyz neni nalitej ale jeji mamka z nej ma hrozny nervy a to tak ze ji zacali sedivet hrozne moc rychle vlasy a vypadavaj zuby a delaj se ji fialovy fleky a to vsechno z nervu z jejiho otce ale rikam neni to on kdyz je opilej..vubec si nwm rady jak jim pomoct ptz nwm jaky to presne je a co vsechno prozivaj ... rady jako zavolat polici nebo socialku atd..jsou k hovnu..oni ho potrebujou a je to fkt hodnej tatka jak rikam kdyz se neopije
ma holka je na to vsechno sama musi se tam o ne starat a kdyz jede ke me do prahy nebo kamkoliv jinde dyl na par dni tk ma hrozny starosti co se doma deje .. prosim neaky rady ze zkusenosti nebo neco cim bych jim mohl pomoct :/ hrozne me mrzi co proziva a potrebuju ji pomoct jinak se z toho zblazni a to je fkt uz hodne velkej problem .. prosim vas poradte neco co je v mejch silach nevedel jsem kam jinam to napsat nez sem snad mi neak pomuzete
dekuju predem a omlouvam se ze pisu jak pisu .. musem jsem to napsat co nejrychlejc jak me to hned napadlo
Otec závislost na alkoholu sám nezvládne
a vy (míním celou rodinu) mu můžete pomoci jenom tím,
že jej přinutíte (dobrovolně nepůjde) jít se léčit.
Závislost se vyléčit nedá, ale dá se "naučit" dlouhodobě abstinovat.
Zvládne-li alespoň rok abstinovat, zvýší se šance, že abstonovat zvládne doživotně.
Jste hodný, že máte starost a chcete pomoci. Ale když ho nezvládnou jeho nejbližší, nedovedu si představit, jak by jste mohl pomoci Vy. Jeho manželka už má tak nízké sebevědomí z toho bití, že už ho nijak nepřesvědčí. Jedinou, koho by mohl poslechnout, je jeho dcera. Měla by si s ním zkusit vážně promluvit ve chvíli, kdy je střízlivý. Aby alespoň alkohol omezil, pokud ji nechce úplně ztratit. Musí mu vysvětlit, jak se ona a maminka cítí, a co on jim způsobuje. Musí být přesvědčivá a důrazná.
Musí pochopit, jaké jeho pití má na celou rodinu důsledky. Nejlepší by bylo samozřejmě vyhledat odbornou pomoc, ale pokud nebude chtít, nikdo ho nedonutí.
Možná by mu mohla dcera pustit ve střízlivé chvíli film s Menšíkem Ikarův pád... Možná by ho to "nakoplo", a pochopil by, že má problém.
"vaše holka" a roků je vám kolik? Můžete se o ni postarat sám, pokud to nedokážete, nepleťte se do toho po čem vám nic není. Matka je dospělá a svéprávna, kdyby ji to vadilo tak moc, je dávno rozvedená, odstěhovaná. Jenže ona se nejspíš neumí o sebe postarat a takle ji to vyhovuje. I "vaše holka" si může najít brigádu, podnájem a nemusí čekat v jakém stavu se otec vrátí domů. Asi vám to příjde moc kruté co jsem napsala ale otce alkoholika jsem měla i když nás nikdy neuhodil.
Léčba pod nátlakem okolí nemá vůbec smysl. Pokud si alkoholik sám nepřipustí, že je na alkoholu závislý a sám se na léčení nerozhodne dobrovolně, nemá šanci. Prostudujte si zdravotní komplikace, které hrozí pokročilým alkoholikům, je to fakt hrůzostrašné čtení a ve vhodných chvílích o tom s tatou mluvte. Třeba se rozhodne aspoň pro ambulantní léčbu antabusem, který mu může předepsat pouze psychiatr. Po delší abstinenci zpravidla alkoholici sami uznají, že bez alkoholu je život mnohem lepší. Není nutné jít rovnou na ústavní léčbu. Rozhodování je pro alkoholika opravdu těžké, získal by tím doživotní stigma...Věřte mi, vše je z vlastní zkušenosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.