Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, hledám nějaký film, ve kterém se hodně bojuje (nemyslím duely 1na1 a tak...myslím prostě velké bitvy), takže pochopitelně filmy ze staršiho prostředí (pokud by byli skombinované s mytologií, tak o to lepší)
Děkuji moc )
Kašlete na mytologii-ikdyž i takové filmy mohou být zajímavé,ale taková,,Bitva o Leningrad,, je podle skutečné události a některá z knih o obléhání Leningradu může být ještě lepší,sama se chystám,že si některou přečtu.
Mám tento žánr taky rád. Poslední dobou mě docela vyhovují polodokumentární filmy - seriály, místy hrané, místy animované z těchto prostředí a dob. Obyčejně namluvené ještě nějakým Českým charismatickým hlasem. Na placených kanálech, ale i na Prima Zoom, nebo na ČT 2. A ještě věřím, že se dozvím něco z historie. A ty bitvy mě tam připadají ještě přesvědčivější. Nedavno třeba historie Islámu (tak v určitý době byli dobrý) nebo historie křesťanství. Je toho samozřejmě víc. Jinak takové filmy - Statečné srdce (Mel Gibson). Z období Husitských válek celkem solidní Otakar Vávra. Výpravné Americké filmy z padesátých a šedesátých let z období starého Říma. Z moderních filmů mě docela zaujal film 300 U Thermopyl (velmi nekonvenční, ale působivý).
Možná bych si dovolil nabídnout něco trošku jiného, seriál. Bitvy tam jsou ale taky a i něco z té mystiky, mytologie, náboženství. Battlestar Galactica. Byl jsem zpočátku skeptický a snad rok mi tady tenhle seriál ležel, ale hned po pilotu a prvních dílech jsem to odkládání začal litovat. Jsou tam úžasní herci, dokonalý příběh a i bitvy ve vesmíru jsou velmi povedené. Člověka to tak pohltí, že se nemůže od počítače ani hnout.
Jinak klasickej válečnej film by možná mohl být dobrej Brestská pevnost. Sám jsem to ale zatím neviděl, nicméně lidi to docela chválí - csfd.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.