Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nějaký dobrý historický film, velké bitvy?

Od: dustycz* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, hledám nějaký film, ve kterém se hodně bojuje (nemyslím duely 1na1 a tak...myslím prostě velké bitvy), takže pochopitelně filmy ze staršiho prostředí (pokud by byli skombinované s mytologií, tak o to lepší)

Děkuji moc :))

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Naposledy jsem u televize ztvrdnul (i když jsem se ji původně chystal vypnout) u poslední verze Johanky z Arku. To byla fakt dost realistická řežba.
doplněno 26.07.15 21:25: google.cz/...
Jestli se nepletu byla to tahle verze ale na 100% si jistý nejsem. Bohužel se mi nedaří najít český název ale vím že to u nás v cz dabingu normálně běželo.
dustycz*
hodnocení

Dík za odpověd, nevís presny nazev nebo rok aspon? :))

dustycz*
hodnocení

díky v čj je to prostě Johanka z Arku, starčila dat stránka wikipedie toho filmu do čestiny, znova díky ;)

fakirka

Království nebeské

hodnocení

0x

Kašlete na mytologii-ikdyž i takové filmy mohou být zajímavé,ale taková,,Bitva o Leningrad,, je podle skutečné události a některá z knih o obléhání Leningradu může být ještě lepší,sama se chystám,že si některou přečtu.

dustycz*
hodnocení

chápu, ale chci se teď bavit spíše něcim fantasy trochu, stejně díky :D

hodnocení

0x
Jan Žižka.
Spartakus.
doplněno 26.07.15 21:36: Bitva o Berlín.
Tobruk.
dustycz*
26.07.15 21:28
hodnocení

Děkuji

zwiki*
hodnocení

0x

Krásný válečný i historický film je -Trákové

dustycz*
hodnocení

Nemlůžu najít

film

Film Dákové csfd.cz/...

mp*
hodnocení

0x

Mám tento žánr taky rád. Poslední dobou mě docela vyhovují polodokumentární filmy - seriály, místy hrané, místy animované z těchto prostředí a dob. Obyčejně namluvené ještě nějakým Českým charismatickým hlasem. Na placených kanálech, ale i na Prima Zoom, nebo na ČT 2. A ještě věřím, že se dozvím něco z historie. A ty bitvy mě tam připadají ještě přesvědčivější. Nedavno třeba historie Islámu (tak v určitý době byli dobrý) nebo historie křesťanství. Je toho samozřejmě víc. Jinak takové filmy - Statečné srdce (Mel Gibson). Z období Husitských válek celkem solidní Otakar Vávra. Výpravné Americké filmy z padesátých a šedesátých let z období starého Říma. Z moderních filmů mě docela zaujal film 300 U Thermopyl (velmi nekonvenční, ale působivý).

jerrysek*
hodnocení

0x
Výborný film je Tenká červená linie.

nnikdo
hodnocení

0x

Může být hodně starý? Tedy film CID. Ale nebojte. Už je se zvukem a barevný.

Není to středověk, ale viděl jsi Údolí stínů a Četa?

petr02
hodnocení

0x

Možná bych si dovolil nabídnout něco trošku jiného, seriál. Bitvy tam jsou ale taky a i něco z té mystiky, mytologie, náboženství. Battlestar Galactica. Byl jsem zpočátku skeptický a snad rok mi tady tenhle seriál ležel, ale hned po pilotu a prvních dílech jsem to odkládání začal litovat. Jsou tam úžasní herci, dokonalý příběh a i bitvy ve vesmíru jsou velmi povedené. Člověka to tak pohltí, že se nemůže od počítače ani hnout.
Jinak klasickej válečnej film by možná mohl být dobrej Brestská pevnost. Sám jsem to ale zatím neviděl, nicméně lidi to docela chválí - csfd.cz/...

kulisek*
hodnocení

0x

Co třeba 300: Bitva u Thermopyl?

tom00
27.09.15 00:15

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]