Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nateklá dáseň

Od: sleeky odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, řeším trable s nateklou dásní. Zubař mě s ní poslal na dentální hygienu, kde mi vysvětlili, jak místo správně čistit, což denně dělám, byla jsem tam dvakrát, ale otok pořád nemizí. Budu to znovu řešit se zubařem nebo jinou hygienistkou, jde mi však o to, že teď dáseň natekla opravdu hodně a protože je to hned u předních zubů, vypadá to otřesně. K zubaři se dostanu minimálně až za týden, proto jsem se chtěla zeptat, jestli neznáte nějaký způsob, jak po domácku otok zmírnit.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivik*
hodnocení

2x

Dobrý den, zkusila bych studené obklady nebo někde sehnat řepík nebo heřmánek a vyplachovat odvarem.Je otázka, jestli tam nemáte zanešenu nějakou infekci.Může se to stát klidně i u zubaře, že nedodržel 100% hygienu,znám takový případ.

sleeky
hodnocení

Děkuji za radu :) I ta infekce mě napadla.

hodnocení

2x

V lékárně prodávají roztok na zánět dásně. Už nevím, jak se to jmenovalo. Ale funguje. A taky si tam kupte šalvěj, čaj, na vyplachování pusy. Ta je úžasná. *palec*Jednou se mi mezi zub a dáseň zabodnul kmín. Tak hluboko, že nebyl vůbec vidět. Trápila jsem se s tím hodně dlouho, než jsem ho odstranila. Měla jsem otok a zánět. To, co jsem vám napsala, to mi pomohlo.

doplněno 26.07.15 10:30:

Jestliže jste z většího města, většinou lékárny bývají u supermarketů otevřené až do rána.

doplněno 26.07.15 16:54:

ajdu, jojo, máte pravdu Corsodyl se to jmenuje.

sleeky
hodnocení

Mockrát děkuju, zítra skočím do lékárny.

ajdu
hodnocení

1x

Tato nepříjemnost mě potkala nedávno také. Pomohl mi roztok na dásně CORSODIL- prodávají v každé lékárně. Tak ať vás to brzy přejde!

tiffany*
hodnocení

0x

Já mám ty nejlepší zkušenosti s Herbadentem, velmi doporučuji, a nebojte se, i když má tmavší barvu (je z bylinek), tak vůbec nebarví a docela určitě pomůže :).

hodnocení

0x

Když nás jako děti bolely zuby,dávala nám babička cucat tak 2-3 hřebíčky-koření až do změknutí. Je to přírodní antiseptikum.Bolest byla mnohem snesitelnější. Dělal vám rentgen? Mohl by to být váček mezi kořeny zubu,vím o čem mluvím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nateklá dáseň

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]