Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3D secure platba kartou není všude?

Od: hjjmn odpovědí: 4 změna:

Zdravim, nedavno jsem kupoval letenky a platil jsem kartou a při platbě se neobjevil 3D security systém, já myslel že je to automaticky všude? Přece nemůže stačit abych jen opsal udaje z kary a nepřišla mi žádná sms. Jak poznám stránky, kde je 3D secure a kde ne?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
3D secure musí podporovat obchodník. V ČR dle informací od bank, podporují všichni prodejci, v zahraničí nikoliv. V platební bráně obchodníka podporujícího 3D secure, by mělo být zobrazené logo 3D secure.
aliexpress

Aliexpress má údaje uloženy a nezadávám z karty nic. Jen potvrdím platbu přes mnou stanovené heslo. 3D není. Při platbě u našich obchodníků od Air dostávám SMS

q1
hodnocení

1x
Jak píše coklit.
Já ještě dodám, že ano, k provedení platby skutečně stačí jen údaje opsané z karty. Dokonce ani není nezbytně nutné CVV, přísně vzato si vystačíte s číslem karty (z něj se dá odvodit typ karty) a datum konce její platnosti, všechno ostatní jsou údaje, které mohou ale nemusí být vyžadovány. Záleží na dohodě mezi obchodníkem a bankou.
Vás zřejmě vylekalo, že by si na vaši kartu mohl kdokoliv něco objednat a vy se o tom dozvíte až zpětně z výpisu transakcí. To je sice pravda, ale nebývá s tím problém - podvodných transakcí je malé procento, banky je dokážou docela dobře detekovat a předem zastavit, a když už k problémům skutečně dojde, každá slušná banka to vyřeší tak, že vám peníze vrátí, obchodníkovi je neproplatí a nechá ho, ať si to na podvodníkovi vymáhá sám. Teď už to bohužel není přímo povinnost ze zákona, ale stejně to tak funguje.

hodnocení

0x
3D secure naskoči před adresu banky v momentě,kdy mate zadávat údaje z karty.
U jaké společnosti jste letenky kupoval?
Vzpomínám si,ze kolega si kdysi kupoval letenku a žádný kód SMS mu nepřišel,aby platbu potvrdil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]