Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak teplý spacák na sprnové noci?

Od: stanarka odpovědí: 3 změna:

Ahoj! S přespáváním pod stanem nemám moc zkušeností a za pár dnů vyrážím trempovat pod stan do oblasti, kde se průměrné noční teploty v noci pohybují kolem 13 °C. K dispozici mám spacák Husky s teplotním určením High comfort 12 °C, Low comfort 8 °C a Extrem 0 °C nebo spacák Pinguin s určením Comfort -4 °C, Extreme -11 °C. Na výběr mám karimatku 0,6 mm nebo 1 cm. Jakou kombinaci vybavení byste si prosím vybrali? Nechci v noci mrznout ani ležet na hrbolech, ale potřebuji s sebou mít co nejmenší bagáž.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No asi tak: Ať si vezmete, co si vezmete, zima Vám nebude. Ono to není jen o spacáku, ale taky o tom, co máte v noci na sobě. A s tou tloušťkou karimatky - ta 0,6mm je spíš o izolaci proti vlhkosti a tepelným ztrátám, proti otlačení neochrání. Sám jsem s ní jezdil až do letoška, ale pohodlné to není. Ale pokud jedete "trampovat", tak tramping není zrovna o pohodlí...

hodnocení

1x
Nejlepší spacák je takový, do kterého se vejdou dva/dvě.
Třeba i jen na to spaní.
Jeden/jedna hřeje druhou/druhého.

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud je to pod stan tak postačí první spacák nebo dle váhy, u karimatky totéž, jde o to jak člověk ve spacáku spím je velkou chybou se do spacáku oblékatm tím mizí jeho funkce a člověk ohřívá oblečení a ne prostor spacáku. Tedy pouze slipy a tričko ideální je obojí funkční.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]