Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak žádat o občanství- rodné listy online

Od: gloria2 odpovědí: 7 změna:

Pro mou známou v zahraničí hledám informaci o možnosti vydání rodného listu pro ještě nenarozená dvojčátka a to formou online.Jedná se o legální souhlas obou rodičů ona češka on cizinec EU,ale budou žít všichni po porodu v cizině.Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

2x

vydání rodného listu pro ještě nenarozená dvojčátka
Rodny list se vydava az po zapisu do matriky a zapis do matriky lze provezt jenom po porodu.

doplněno 25.07.15 05:57:

Nejde tazatelce o jeden z dokumentu zminenych v paragrafu 16, odst.1 (resp. odst. 3 - jsou manzele?).

Pro nemanzelskeho otce-cizince pozor na odst.5.

Nebo jde o formular dostupny v nemocnici?

Dotaz neni bohuzel moc jasny.

Pro ziskani obcanstvi CR se dite ani nemusi narodit v CR. Staci, kdyz alespon jeden rodic ma statni obcanstvi CR.

gloria2
hodnocení

Ano správně,tak mi to psala ona,že pokud je češka,tak to stačí,aby děti měli české občanství.Oni manželé zatím nejsou.Proč není jasný můj dotaz? Dotazuji se jak dostat informaci připravit si dopředu žádost o občanství a možnost komunikovat s úřadem,matrikou online.Podotýkám,že jak se narodí nebude mít maminka čas si něco vyřizovat bez předchozí informace.

Děkuji " ctenar " za správnou odpověd

ctenar*

Hledal jsem ta souhlasna potvrzeni rodicu o jmenu ditete a o otcovstvi a vypada to, ze to neni zadny standardni formular.

Takhle to napr. vypada na brnenske matrice. Prohlaseni o otcovstvi se dela bud osobne na matrice nebo pred soudem. Zadne online nejde. Jde to udelat i pred porodem (matka prinese tehotensky prukaz).

Dohoda rodicu o jmenu ditete.

iz*
hodnocení

1x

Online ani pro nenarozené děti to podle mne nepůjde.

Matka by mohla zkusit zavolat na matriku v místě trvalého pobytu v ČR.

Možná by jí poradili i na naší ambasádě v zemi, kde žije.

gloria2
hodnocení

Jistěže chce rodné listy až se narodí,ale už bude rodit a tak chce si to zaobstarat online.

dam®
hodnocení

1x

Žádost o radu, proč né, ale nemožné. Dítě, jenž fyziky ještě nebylo porozeno, nemůže mít vystaveno Rodný list. Pro představu, dítě ve fázi zrodu umře, ale vy budete mít před vlastním porodem vystaven rodný list? - to snad nemůžete myslet vážně. Jen doplním, dítě narozené dostává automaticky občanství v zemi porodu, v případě porodu v letadle, nabývá občanství státu nad kterým se porod uskutečnil a dobrým zvykem je, že navíc dostane občanství státu jemuž letadlo náleží.

ctenar*
hodnocení

0x

Ona zije v cizine, na porod prijede sem a pak hned zase odjede? Chapu to dobre?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]