Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s prací a bydlením?

Od: charliebad* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

nedávno jsem se nastěhoval k přítelkyni a sháním tam práci. Bohužel mi nikdo neodpovídá a nekontaktuje mě zpětně. Nevím co dělám špatně, posílám životopisy, volám, občas se někde i pozeptám. Mám rozesláno snad všude, kde vím, že to zvládnu. Jediné, kam nepíšu jsou práce, kde chtějí VŠ, protože tu nemám a nebo chtějí praxi v oboru nebo odborné vzdělání, které třeba co se týče kuchaře nebo elektrikáře taky nemám. Přijde mi, že nemám šanci najít práci. Nechci se nechat živit od partnerky, zatím žijeme společně z jejího platu a z peněz, které mi zbyly když jsem ještě pracoval a bydlel u rodičů. Ty ale taky jednou dojdou a já mám strach, co dál. Někdo mi řekl, že mě do práce nevezmou, protože je to jiný kraj a já mám trvalé bydliště pořád jinde v jiném kraji. Podle mě je to blbost, dělat si teď trvalé bydliště někde, kde nemám žádnou jistotu a žádné zázemí. A taky se mi nezdá, že by trvalé bydliště byl důvod k nezájmu zaměstnavatele. Je přece jedno, kde mám trvalý pobyt, důležité je, že mohu docházet do dané práce, a jak, to je už má věc ne?

Díky za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

občas se někde i pozeptám

Chce to firmy obejít (obcházet) osobně, představit se, odevzdat životopis. Co vás nutí v životopise uvádět trvalý pobyt? Na konci životopisu uveďte:

Kontakt : telefon + e-mail + adresu, kde skutečně bydlíte (na schránku přítelkyně dát i své jméno)

To není podvod, to jsou kontakty na vás. O tvrvalém pobytu bych se nezmiňovala. Až v případě uzavírání smlouvy, předložíte OP.

hodnocení

0x

Ahoj. Trvalý pobyt s tím opravdu nesouvisí. Spousta lidí se stěhuje za prací a trvalý pobyt hned k vůli tomu nemění. Takže pokud se Vám prozatím nedaří najít zaměstnání, bude problém jinde. Nevzdávejte to, někomu se zkrátka nezadaří hned. Zkuste ještě svůj životopis zkontrolovat, či s někým zkonzultovat, zda jsou informace, které v něm o sobě uvádíte, v pořádku a dostačující.

figurek*
hodnocení

0x

Ale ano. Trvalý pobyt ve větší vzdálenosti od pracoviště se v některých profesích může stát důvodem pro nepřijetí do práce. Je to prostě administrativní podmínka, kterou je nutné splnit. Když ji nesplníte, práci nedostanete. Chcete příklad? Například na železnici, jako tuhle nedávno s oním kamionem na přejezdu ve Studénce. V železničním provozu se problémy vždycky strhnou tak rychle, že všichni operátoři, mechanizátoři a inženýři dopravní cesty musí bleskově metelit a bleskově zafungovat. No a proto platí, že ten kdo chce držet pohotovost ve Studénce, nemůže mít bydliště někde u Brna.

Toto ale těžko platí v profesi jako je kuchař a elektrikář. Mě se zdá, že chybu děláte v tom, že málo komunikujete. Pošlete někam životopis, pak tam zavoláte a pak čekáte co bude. No a pochopitelně že není nic, protože personalisti se nenamáhají víc než je nutné a případné volné místo obsadí někým, kdo ukazuje větší zájem a kdo si ho vychodí.

xy
hodnocení

0x

Trvalý pobyt neuvádějte, uveďte adresu, kde v současnosti bydlíte. Nedávno jsme vybírali novou účetní a majitel nejprve vyřadil zájemce z příliš vzdálených míst. inzerovali jsme jen na úřadu práce, a přišlo skoro padesát odpovědí. Může být, že někde je pracovních příležitostí prostě méně.

jamelaprihle
hodnocení

0x
Já měla při hledání adresu přes 100 km jinde a nikomu to nevadilo, na pohovor jsem šla 1-3x týdně. A to jsem neměla ani relevantní praxi. Takže podle me to je jedno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]