Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trhání zubu a užívání léků na ředění krve

Od: 2810* odpovědí: 9 změna:

Dnes jsem navštívil zubaře s bolestí zubu. Po provedeném rentgenu mi bylo sděleno, že zub musí ven, protože je tam zánět. Ale po prodělané mrtvici užívám léky na ředění krve a proto jsem nebyl ošetřen. Musím prý nejdříve k obvodnímu na vyšetření srážlivosti. Má s tím někdo zkušenosti, nestačilo by jeden až dva dny léky vysadit? Do pondělka si ještě užiji dost bolesti a to jsem byl minulý týden na preventivce.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Moje máma bere Varfarin.Zub ji trhali asi před měsícem,ale jen jí pobolíval,nicméně musel ven.Vysadila Varfarin 10 dní před zákrokem a píchala si sama injekce do břicha.Ty dostala v lékarně a jejich aplikace je jednoduchá.Zubařka požadovala aby před trháním byl Quickův test 1,5,nejlépe 1,3.Máma byla ráno před trháním na krvi a měla 1,1.takže to bylo velmi dobré.Druhý den po extrakci si ještě píchla poslední injekci a od dalšího dne opět Varfarin ve zvýšené dávce,aby se co nejrychleji dosáhlo hodnoty 2,5,kterou požaduje kardiolog.Takže jděte za obvoďákem a poraďte se s ním,on Vám případně dá recept na ty injekce.Už jsou natažené,stačí sundat jen krytku jehly a píchnout.Je tam návod.

sebod*

měl byste znát hodnoty Quick testu (ona srážlivost krve). Zubaři tuto hodnotu sdělíte a on se může rozhodnout co a jak. Já mám stále tak 2,2 - 2,4 a nikdy nebyl problém s krvácením po trhání zubu.

hodnocení

0x
Když vysadíte,může se vám ucpat céva !
Je nutné jít na tu srážlivost,také byste mohl vykrvácet.To si nikdo tzv.nelajzne...Nejsem lékař,ale v rodině léky na ředění berou...
doplněno 24.07.15 21:16: Bojím,bojím,aby mě za tyto rady někdo nešikanoval.Již se to tu stalo,nedávno *hi*
doplněno 24.07.15 21:28: Na bolest zubů je výborný hřebíček a řebříček.
doplněno 24.07.15 21:28: rady-navody.cz/...

isteron
hodnocení

0x

Pokiaľ mnáte predpísaný Varfarín, mali by ste byľ pod kontrolou v hematologickej a neurologickej lekárky. Hematologička predpisuj liek a kontroluje výsledky. Ja som mal Varfarín 2 roky, na kontroly na hematologiu som chodil raz mesačne. Keď som mal ísť na nejaké vyštrenie, musel som to nahlásiť a skoordinovať lieky a musel som tiež pred vyšetrením a poňom prejsť na injekcie, ako sa opisuje vyššie. .

Po 2 rokoch mi zmenila neurologička lieky, Varfarín zrušila, dostal som nový , Pradaxa, tobolky. Táto nevytvára krvácanie, ale 2 krát do mesiaca sa kontroluje keratín a urea, ale to môže odobrať vzorku aj sestra v obvodnej ambulancii. A hematologičke už netreba chodiť.

jirkazxc
hodnocení

0x

Nesmi se brát ani aczlpyrin. Ten taky ředí krev.

hodnocení

0x

Tohle jsem řešila už 2x *plac*Obvoďák vám napíše injekce, které se píchají 5-10 dnů do špekui na břiše. Pak udělá znovu vyšetření srážlivosti a pak povolí nebo nepovolí vytržení zubu. Takže i já jsem byla po dobu injekcí na prášcích proti bolesti. Mám nějaké fakt blbé kořeny, tak zub nešel hned ven, takže to krvácelo opravdu hodně i přes injekce a upravené srážlivosti krve. Ale konec dobrý, všechno dobré. *hej* Nepomůže vysadit léky, protože se vzniku trombů musí zabránit jinak. Mohlo by totiž dojít, díky sraženinám v krvi, k mrtvici, plícní embolii, infarktu, embolii v končetinách nebo v očích. Všechno je dost fatální! Držte se!

hodnocení

0x

Jo stačí cca 2 dny vysadit ,,také jsem to měla.

doplněno 25.07.15 14:46:

Nechte si napsat něco jiného a nemusíte chodit na kviky a pod. Také mi vysadil Valfarin,,měla jsem kolísavé hodnoty a teď mám klid.A nemusím chodit na ty kviky...

hodnocení

0x

Warfarin 5mg beru 14 měsíců a jediný co mi zubařka asi před měsícem když mi trhala zub a před týdnem když mi najednou vrtala a spravovala celkem 5 zubů řekla že na to že ty prášky beru mi teče málo krve. *nevi**nevi*

Žádný prohlídky ani vyšetření sem neabsolvoval.

hodnocení

0x

No, když někdo bere jed ba krysy, tak jsou zubaři většinou opatrním,, ale taky jsem už slyšel o zubaži, který výsloně řekl, že to nevatí, že tam dá dva stehy a bude. Pravda, ono šlo o akutní zákrok. Ale stejně se podivuji, spolu s ostatními, že s warfarinem nechodéte na testy. Ledaže by varfarin nebyl tak agresivní jako warfarin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]