Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem navštívil zubaře s bolestí zubu. Po provedeném rentgenu mi bylo sděleno, že zub musí ven, protože je tam zánět. Ale po prodělané mrtvici užívám léky na ředění krve a proto jsem nebyl ošetřen. Musím prý nejdříve k obvodnímu na vyšetření srážlivosti. Má s tím někdo zkušenosti, nestačilo by jeden až dva dny léky vysadit? Do pondělka si ještě užiji dost bolesti a to jsem byl minulý týden na preventivce.
Moje máma bere Varfarin.Zub ji trhali asi před měsícem,ale jen jí pobolíval,nicméně musel ven.Vysadila Varfarin 10 dní před zákrokem a píchala si sama injekce do břicha.Ty dostala v lékarně a jejich aplikace je jednoduchá.Zubařka požadovala aby před trháním byl Quickův test 1,5,nejlépe 1,3.Máma byla ráno před trháním na krvi a měla 1,1.takže to bylo velmi dobré.Druhý den po extrakci si ještě píchla poslední injekci a od dalšího dne opět Varfarin ve zvýšené dávce,aby se co nejrychleji dosáhlo hodnoty 2,5,kterou požaduje kardiolog.Takže jděte za obvoďákem a poraďte se s ním,on Vám případně dá recept na ty injekce.Už jsou natažené,stačí sundat jen krytku jehly a píchnout.Je tam návod.
Pokiaľ mnáte predpísaný Varfarín, mali by ste byľ pod kontrolou v hematologickej a neurologickej lekárky. Hematologička predpisuj liek a kontroluje výsledky. Ja som mal Varfarín 2 roky, na kontroly na hematologiu som chodil raz mesačne. Keď som mal ísť na nejaké vyštrenie, musel som to nahlásiť a skoordinovať lieky a musel som tiež pred vyšetrením a poňom prejsť na injekcie, ako sa opisuje vyššie. .
Po 2 rokoch mi zmenila neurologička lieky, Varfarín zrušila, dostal som nový , Pradaxa, tobolky. Táto nevytvára krvácanie, ale 2 krát do mesiaca sa kontroluje keratín a urea, ale to môže odobrať vzorku aj sestra v obvodnej ambulancii. A hematologičke už netreba chodiť.
Tohle jsem řešila už 2x Obvoďák vám napíše injekce, které se píchají 5-10 dnů do špekui na břiše. Pak udělá znovu vyšetření srážlivosti a pak povolí nebo nepovolí vytržení zubu. Takže i já jsem byla po dobu injekcí na prášcích proti bolesti. Mám nějaké fakt blbé kořeny, tak zub nešel hned ven, takže to krvácelo opravdu hodně i přes injekce a upravené srážlivosti krve. Ale konec dobrý, všechno dobré.
Nepomůže vysadit léky, protože se vzniku trombů musí zabránit jinak. Mohlo by totiž dojít, díky sraženinám v krvi, k mrtvici, plícní embolii, infarktu, embolii v končetinách nebo v očích. Všechno je dost fatální! Držte se!
Warfarin 5mg beru 14 měsíců a jediný co mi zubařka asi před měsícem když mi trhala zub a před týdnem když mi najednou vrtala a spravovala celkem 5 zubů řekla že na to že ty prášky beru mi teče málo krve.
Žádný prohlídky ani vyšetření sem neabsolvoval.
No, když někdo bere jed ba krysy, tak jsou zubaři většinou opatrním,, ale taky jsem už slyšel o zubaži, který výsloně řekl, že to nevatí, že tam dá dva stehy a bude. Pravda, ono šlo o akutní zákrok. Ale stejně se podivuji, spolu s ostatními, že s warfarinem nechodéte na testy. Ledaže by varfarin nebyl tak agresivní jako warfarin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.