Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, jak mám dál postupovat. Kameník na náhrobku vytesal špatný den narození mého otce , tedy jednu číslici. Zatím jsem to s kameníkem neřešila, ani totiž nevím jak. Jedná se o dvojhrob, stáří asi 25 let, černá žula. Prosím poraďte, co s tím? Slyšela jsem, že opravy jsou problematické, vlastně znehodnotil hrob? Na zakázkovém listě je datum narození uvedeno správně, takže omyl kameníka je naprosto jasný. Děkuji za případné rady.
Pokud není chyba ve století, tak to nechte tak a požadujte slevu. Jakákoliv oprava vždy bude na náhrobku vidět. Cizím lidem je jedno, zda se narodil o měsíc dříve či později a vy příbuzní to víte.
Chybu kameník neudělal schválně , Nechala bych asi kameníka vypočítat cenu opravy a pak bych se s kameníkem o tuto částku podělila (bez opravy).
Tak mě tel. informovali, že je nápis hotov. Při té příležitosti jsem nahlásila, že ale špatně. Měla jsem se dostavit příští týden na domluvu co s tím, protože majitel je nyní na dovolené. Dnes mi zase volali, že nápis je opravený, že to není skoro ani poznat, ať se na to podívám a že mi dají na nápis slevu 10%, což je 150 Kč. No, prý se mám na to kouknout a pak přijít domluvit. Tak jsem se na nápis byla podívat. Na první pohled to opravdu poznat není, ale zblízka je to vyrytí jiné vidět. Co já vím, co s tím v budoucnu bude? Ale těch 150 Kč sse mi zdá směšných. Děkuji za předchozí odpovědi a pokud tu ještě napíšete svůj názor budu opět ráda.
Nyní to "to není skoro ani poznat", protože je vysekaná drážka něčím (snad silikonem či něčím mastným) zamáznutá. Ale za rok dva, spíš i dřív to vyschne a číslo bude velmi dobře vidět. Pak bude jen na tobě chybu maskovat, několikrát ročně a po mnoho desitek let. Za to je 150 Kč málo. Stala se nám stejná nepříjemnost už cca před 30 lety.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.