Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybný údaj od kameníka na náhrobku ,co s tím

Od: alima* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, prosím o radu, jak mám dál postupovat. Kameník na náhrobku vytesal špatný den narození mého otce , tedy jednu číslici. Zatím jsem to s kameníkem neřešila, ani totiž nevím jak. Jedná se o dvojhrob, stáří asi 25 let, černá žula. Prosím poraďte, co s tím? Slyšela jsem, že opravy jsou problematické, vlastně znehodnotil hrob? Na zakázkovém listě je datum narození uvedeno správně, takže omyl kameníka je naprosto jasný. Děkuji za případné rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jednoznačně reklamovat. Vyslechnout si, jaké jsou možnosti opravy, ale požadovat, aby byly všechny údaje na náhrobku jednotné. I za cenu, že bude kameník muset třeba přidat další desku a všechny údaje vytesat znovu. Těžko posuzovat, když nevíme, jak náhrobek vypadá.

hodnocení

0x

Podobná věc se stala mému strýci. Kameník se uťal a místo 26 napsal 22. Jeho rodina to nechala být. Ti, kterých se to týká, to vědí, a ostatním to je jedno.

hodnocení

0x

Jsou dvě možnosti, reklamovat a požadovat dílo dle zakázky, nebo se s vadou smířit, požadovat slevu atd..

uska*
hodnocení

0x

Pokud není chyba ve století, tak to nechte tak a požadujte slevu. Jakákoliv oprava vždy bude na náhrobku vidět. Cizím lidem je jedno, zda se narodil o měsíc dříve či později a vy příbuzní to víte.

Chybu kameník neudělal schválně , Nechala bych asi kameníka vypočítat cenu opravy a pak bych se s kameníkem o tuto částku podělila (bez opravy).

asd1
hodnocení

0x

Pokud byla "kvalitní cena", tak by měla být i kvalitní práce. Reklamovat. Nová deska = neodpovídá zadání, předělat. Stará deska = znehodnotil jí = náhrada škoda = udělat novou.

alima*
hodnocení

Tak mě tel. informovali, že je nápis hotov. Při té příležitosti jsem nahlásila, že ale špatně. Měla jsem se dostavit příští týden na domluvu co s tím, protože majitel je nyní na dovolené. Dnes mi zase volali, že nápis je opravený, že to není skoro ani poznat, ať se na to podívám a že mi dají na nápis slevu 10%, což je 150 Kč. No, prý se mám na to kouknout a pak přijít domluvit. Tak jsem se na nápis byla podívat. Na první pohled to opravdu poznat není, ale zblízka je to vyrytí jiné vidět. Co já vím, co s tím v budoucnu bude? Ale těch 150 Kč sse mi zdá směšných. Děkuji za předchozí odpovědi a pokud tu ještě napíšete svůj názor budu opět ráda.

Pokud se Vám zdá sleva malá, musíte požádat o větší slevu, nebo o předělání díly.

dusger*
hodnocení

0x

Nyní to "to není skoro ani poznat", protože je vysekaná drážka něčím (snad silikonem či něčím mastným) zamáznutá. Ale za rok dva, spíš i dřív to vyschne a číslo bude velmi dobře vidět. Pak bude jen na tobě chybu maskovat, několikrát ročně a po mnoho desitek let. Za to je 150 Kč málo. Stala se nám stejná nepříjemnost už cca před 30 lety.

alima*
hodnocení

Děkuji za vaši zkušenost, stále jsem u kameníka nebyla, nějak to odkládám, abych nepochybyla, rozhodně těch 150 Kč je výsměch.Teď budu ve styku s právníkem, tak se zeptám na možnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]