Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místo hospody - klub?

Od: jarm® odpovědí: 9 změna:

Chci zřídit malou sezonní hospůdku pro určitý okruh lidí. ŽL na hostinskou činnost mám. Chci se vyhnout kontrolám živnostenského úřadu ČOI, hygieně a celňákům. Uvažuji proto o zřízení klubu - klubového zařízení třeba příznivců xx piva. Chci poradit, zda toto lze a zda existtují nějaká pravidla pro zakládání klubu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kt8d5*
hodnocení

0x

Jsi značně naivní, jestli si myslíš, že se založením klubu vyhneš kontrolám z ŽÚ, ČOI, PČR a dalších. Ze zákona jsi POVINEN jim zpřístupnit svoji živnostenskou provozovnu ať tomu říkáš třeba klub nebo či co, MUSÍŠ vést účetnictví atd. V minulosti, pokud vím, zakládali kluby hostinští z toho důvodu aby mohli regulovat kvalitu příchozích zákazníků (nechtěli např. obsluhovat Indočechy).

barbakan*

Velice se mýlíš.U nás je ( snad i v každé větší vesnici) Sbor dobrovolných hasičů,kteří takový to klub (pijas) provozují a zisky které z toho plynou se ukládají na konto tohoto sboru a z něj se nakupují věci potřebné pro provoz sboru a zařízení,jako jsou hadice,proudnice atd. Podotýkám,že není třeba zvláštního povolení,aby se mohl tento klub provozovat.*jasne*

sanpaulo*

Mno nevim nevim jestli se da s tvou odpovedi a pohledem na vec souhlasit. Rovnez si myslim ze ty povoleni nutna jsou a nelze to takhle obejit...nebo mi pak dolozte ze by onen "klub" nepostihly zadne penalizace, pokuty atd...

hodnocení

Tak-že dvě rozdílné odpovědi. Chci vést účetnictví a zdaním, ale nechci pořád čekat na kontrolní úřady. Mám již malou hospůdku a hygiena je tam velice často, vždy něco najde, vybere si svoji v menším případě - pětistovku a buzeruje. Jinak se tomu nedá říct. V tom "klubu" by bylo registrováno cca 50 lidí a já mám představu, že když jim budu chtít udělat guláš, tak udělám bez ohledu na to, že to není žádná vývařovna. - a jiné věci.

barbakan*

Máš-li v obci SDH,domluv se a nevidím problém! Nějaká hygiena,či ČOI-ka Ti může políbit... I u nás se podává guláš,kloobásky,utopence,zavináče a na přáni i ten smažák.Všechno jde,jen se chtít!

hodnocení

To je problém, SDH sice tady ve vesnici existuje, ale ti mají svoje posezení a je zde značná rivalita - prostě pořád si všichni všechno závidí. Ti hosté by byli cyklisté a něco starousedlíci.

barbakan*

Tak to máš tedy smůlu.Ono konkurence je sviňa!

cacab*

A co vám brání se teda založit taky klub - cyklistický, pak ty sezení můžete pojmout jako klubové setkání a nikdo nemusí vědět, že jste se na občerstvení nesložili

sanpaulo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]