Nejste přihlášen/a.
Mám hodně kamarádu číšníku -pracují ČR na horách.V tomto vedru musí nosit předpisované černé boty+ponožky po práci ponožky v uzavřených botech mohou ždímat,Černé vzdušné sandály nesmí nosit (Jen dámy kde je to předpisové).V cizině je to normal.nosí tam vzdušné sandále.(Jeden kamarád v tom vedru dostal plíseň nohou a nosí 5.páru černých ponožek do práce a mění je+ léčivý sprey.Kam napsat?Komu? aby se to změnilo a sandále mohli nosit číšníci.Na Heurece když zadám číšnická obuv tak sandály tam nenajdu.Kam napsat a tom pro změnu-Dík Ahoj.
doplněno 22.07.15 14:55:Nepsal jsem o ponožkách to je jasné,ale proč mohou nosit číšníčky sandále a číšníci ne.Ja vím pracovní oděv přilby a tak dělal jse nějaký čas vdole 800m pod zemí tak vím. No ale kamarád začne v 10.hod a končí někdy ve 3.hod ráno a v poklusu i oběd.To bych radši zase fáral v dole.Tak jinak odpoví někdo proč ženy sandály ano a muži ne?
doplněno 22.07.15 15:57:Tak jinak nebo už jsme v odpovědích ve Skotsku-sukně tance šamanu.Tak jesti chcete pobavit BOHA tak takto odpovídejte.No tak příklad pro Skota-Nemocnice ženy+ muži lékaři a sestry chodí v sandálech je to pro ně pohodlnější.Jak jste došli k tomu že ten číšník musí chodit v polobotkách?Byly jste někdy v cizině tam pokud nevíte mají na letní sezonu předepsané povolené sandály(Samozřejmě černé a né z bambusu k tomu Skotskou sukni.Některé rady jsou přínosné,ale jsme Češi a proč by číšník chodil v sandálech (Když já musím mít přilbu co by on chtěl?)No a ještě dostává spropitné.Fuj.Vás některých co tu jste pořád a řadím je že se tím baví a pak je skupina co bez arogance dobře poradí.Nikdo tady se Vás neptá na vaše názory -tady se piší RADY!Když to nevíte nepište radějí nic!No a jinák čím více poznavám lidí tím více se zvětšuje okruch těch co mi můžou...Ahoj a jen do mě.už piš.
S návrhem by mohl přijít i sám zaměstnavatel /vedoucí nadřízený/, projevit trochu pochopení a lidskosti, a v těchto velkých vedrech ulevit vyjímečně zaměstnancům a netrvat na uzavřené obuvi. Pokud se nejedná o vícehvězdičkové pracoviště. Je ale plno profesí, kde to nejde. Zaměstnanci mají náročnou práci, celý den v pohybu a na nohách. Ten člověk by se měl cítit trochu fit, nepřehřívat se. Může i zkolabovat z horka. Číšník sice nemá nouzi o nápoje, chlazené nápoje, ale doporučuje se spíše vlažný čaj.
Mohli by mít častější přestávky na ochlazení, sundat boty a ponožky a na chvíli opláchnout studenou vodou. Možná zkusit v zázemí větrák umístěný v oblasti dolních končetin.
Existují černé páskové pracovní boty, do nich černé ponožky i to by možná trochu ulevilo. Co používat nějaké malé chladící polštářky do ponožek okolo kotníků?
doplněno 22.07.15 17:41:Když jsem pracovala jako doručovatelka v Praze, tak při těchto teplotách nám nějaké úlevy vždy byly povoleny, a když se mě jednou vedoucí ptal, kde mám pošťácký oděv, tak jsem mu řekla, že zdraví mi je přednější. Neřekl na to nic. Měla jsem lehké plátěné krátké, kostkované kalhoty.
V sezoně číšníka snad nevyhodí, pokud by neměli náhradu. Nebudou - li strašit strhnutím nějakých odměn, zkusila bych černé sandály s páskem, pevné, protiskluzné, ne s volnou patou. Kdyby uklouzl a něco si zlomil, tak bezpečák to potom nemusí vyhodnotit jako pracovní úraz.
Paní(slečna)Autor:pohanka mě v odpovědí milé překvapila a něco dobrého těm Číšníkum poradila.Měli by jste se všichni Rádcové od této autorky učit.Máte 1.a díky za všechny číšniky.Když něco nejde změnit tak aspoň takto poradit pomůže.Ostatní jak jsem pochopil nesnesete když je někdo chytřejší a to paní je ve všech směrech.Paní je dobrá i psycholožka hned pochopila oč v otázce jde.Vy ostatní jste nepochopily nic asi jste otázce nerozuměli.Paní je vysoce inteligentní a hlavně má srdce.Vy co nic neporadíte a spíše uškodíte jste nechci být nějak sprostý,ale jste kreténi a úplný hovada.(Divadlo Cimrman)(Paní je dobrá Psycholožka ví jak to myslím)Já se řidím heslem chovej ke každému tak jak on se chová k tobě.Hezký večer a hlavně se nestresujte-Ahoj Mirek
Jejdanánky, děkuji moc za pochvalu, až se červenám. Jsem totiž vyučená servírka, tak to moc dobře znám, ale nedělala jsem to, zápřah v učení stačil.
Pohanko, on Vás ale svým příspěvkem testoval, nakolik na Vás zapůsobí... Na psychologa si tu hraje on...
Asi tímto bude tím počasím. Nějak tuto pro mě záhadu a myšlenkové pochody tazatele a diskutujících, jsem nepochopila.
Snad až bude lépe, k této otázce se vrátím, celou přelouskám a vyhodnotím, ale nyní mě to nějak unavuje, ne nemám na to.
pohanko, jedná se o člověka, který si hraje na manipulátora a už se tady někde vyjadřoval, jakože dovede manipulovat s lidmi a má je vždycky tam, kde je chce mít...více než za manipulátora ho ale pokládám za hlupáka. Vždycky byl poznán a prokouknut.Proto jsem Vás chtěla upozornit že si na hlupáka nehraje, on skutečně hlupák je.
Sorry ale je to tak. Už jsem napsala že s inteligencí se člověk rodí a to rozhodně není jeho případ.
doplněno 23.07.15 18:33:styxs : dnes 16:03
docela mě uráží že chcete manipulovat i se mnou jako s pohankou. Myslím, že Vás tady už dost známe a zkuste manipulovat s lidmi někde jinde, já Vás sice netestovala jako Vy nás, ale myslím že mám pravdu v tom, co jsem tu o Vás napsala.
Kolego, dívejte se na to tak, že rady zde dané můžou pomoci jiným. Já se na to tak dívám. Protože v rámci anonymity se zde vyřádí tolik pubertáků a často i hlupáků jako tento, který stěží dokončil podle písemného projevu ZŠ, že kdyby je člověk měl brát vážně, tak je to jen ztráta času. Říkám si proto, že i kdyby jednomu zde rady pomohly, pak ten čas nebyl marný. Zatímco hlupáci marní čas vždy..
doplněno 23.07.15 18:10:Správně mělo být - hlupáci jako on...
Podle mě je to na dohodě mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. Nicméně lepší podnik předpokládá u číšníka společenský oděv, a to teda sandále nejsou.
U nás ve fabrice jsou taky někteří dělníci 12 hodin na nohou v botech se zpevněnou špicou, a bezpečák ne a ne povolit
Protože jako součást společenského oděvu se u mužů připouští jen uzavřená obuv, zatímco ženy mají výběr bohatší. Ze stejného důvodu nemůže číšník narozdíl od číšnice nosit sukni, i kdyby to v pařáku bylo pohodlnější (ledaže by to bylo ve skotském pubu).
Dobrý den. Já jen nechápu, proč by někdo měl měnit předpisovou obuv číšníkům pro letní dny? Už jen to jejich povolání - stále na nohách, přetěžování horních končetin nošením těžkých táců s jídlem apod. číšníkům způsobí jiná, horší postižení kloubů a šlach, oproti čemu je plíseň na nohách procházka růžovou zahrádkou... Ale to vám asi ani v patě nestojí, viďte, zakladateli otázky. Vám jde jen o ty sandále. Léto trvá na horách chvíli, pár měsíců v roce, ale celodenní zátěž na klouby mají číšníci pořád bez ohledu na počasí. Myslím si, že pracovní lékařství se podobnými problémy určitě zabývá, tak proč to řešit tady na laické poradně?
Napíšu to takhle-ať jdou pracovat na stavbu!Tam pokud bude šéf debil nebo přijde puntučkář bezpečák tak taky musí mít černé pracovní boty, 99%se fasují ne polobotky,ale kontíkové - klasika komisky,musí mít mracovní oděv /Dle BOZP minimálně kalhoty pracovní + košile!) a přilby na hlavě a mnohdy pracovat ať je v létě jen 15°C nebo jako je těchto dnech přes+30°C.a to i na přímém slunci (Zrovna dnes jsem takto přefedroval přes 2m3 betonu) .dobrý zaměstnavatel poskytne i balenou vodu,hamižný řekne máte tu vodu /hadici z vod.řádu/ písek ,slunce-nemusíte si brát dovolenou jste jako u moře!A povětšinu času v létě neplatí jen 8 hodinová por.doba ale mnoihdy 10hodinová !Takže co je lepší
PS naštěstí mám nyní dobrého zaměstnavatele a takže jsme skončili v půl jedně místo v šestnáct (samo za splnění úkolu!)
V zemích, kde vedra nemají jen občas jako u nás, je zvykem že mají siestu - od poledne do cca 15 hodin, kdy je slunce nejvíce zničující...tohle u nás není a nevím jestli by si na to naši lidé zvykli, v době hiců to zavádět.
Jinak myslím že tohle je už vyloženě otázka pro lékaře. Jen oni jsou schopni poslat do parlamentu návrh na změny v důsledku ohrožení zdraví a tohle ohrožení zdraví je. Jakmile plísně jednou začnou, málokdy se jich lidé zbaví navždy a navíc se pak všude šíří...Je to závažný problém.
doplněno 23.07.15 11:40:Napadlo by mi jako řešení černé perforované polobotky. S černými ponožkami by to snad šlo. Ovšem skutečně nevím, jestli na našem trhu se dají koupit polobotky s perforovanou kůží. Za dob Bati se prý takové vyráběly. A samozřejmě z pravé kůže, jen ta bude chránit nohu před nadměrným pocením, umělá kůže toho není schopna. Ovšem za zdravé nohy to snad stojí.
doplněno 23.07.15 11:44:I když ted koukám, nějaký puberták žertoval, asi nemá štávu do pc a v mozku, tak přesto to může posloužit těm, kteří podobný problém řeší. Doufám že to tedy admin nesmaže.
wasube "" děkuji vše jste pochopil správně na otázku jste odpověděl věcně a podal jste radu jak nato a to byl účel otázky.Nikoliv jen blbosti a těm chudákum Číšníkum nic neporadit a ještě tady melou názory co neradí,ale škodí.Také Vám patří dík jak ste napsal když nic tak-přesto to může posloužit těm kteří podobný problém řeší Radu jsem dostal a takovou si cením.Ostatním rádcum dědům Vševědum jste srazil aspoň sklerozu na polovic.Hejkale"polepšete se a nehádejte se na wasube nemáte zatím těm Číšníkum jste nic neporadil tak něco poraďte asi zas přilbu?Tady jste se vecpal s názory na mou inteligenci to Vás zaujalo vypadlo Vám z hlavy,že otázka je co s botama,plísni Číšníku.Klidek admin nic nesmaže je na takové přestřelky povznesený.Opakuji otázku Jak to změnit kam napsat!,aby číšníci mohli nosit sandály s patou + černé ponožky.(Jde o jejích zdraví).Hezký den bez stresu-Ahoj Mirek
U číšníků a kuchařů jsou ponožky nutností - sají pot. Je nutné je často měnit. Už vidím vrchního jak chodí v pantoflích. Každý chce své, jako horník nosí helmu, tak tato profese nosí pevnou obuv a není to zbytečné, věřte. Může chodit třeba bos, ale na vlastní nebezpečí. Nikam nepište, je to zbytečné, nic na tom nezměníte. To jako by jste napsal proč stavbyvedoucí nosí na stavbě helmu, když je horko.
Protože jste mě pobavili a nešlo mi o nějaké číšnícké boty a ponožky. Testoval jsem Vaši inteligenci a proč jste tady.Často takto Vás testují (Pod jiným jméne) kdo dobřé poradí ostatním.Jsou zde opravdu kapacity super radci a tímto dík.Malé odškodnění posílám všem nejlevnější AUTOALARM stačí nalepit zevnitř na okno.Hezký den-Ahoj
No nevím hejkale, inteligence je vrozená a blbost také, tento tazatel v prvním případě si nešel vůbec a ve druhém 2x. Co mu tedy vyčítáme, inteligenci se kterou se nenarodil? Nejsi trošičku nespravedlivý?
Jak může hlupák za to, že se narodil jako hlupák?
wasube "" děkuji vše jste pochopil správně na otázku jste odpověděl věcně a podal jste radu jak nato a to byl účel otázky.Nikoliv jen blbosti a těm chudákum Číšníkum nic neporadit a ještě tady melou názory co neradí,ale škodí.Také Vám patří dík jak ste napsal když nic tak-přesto to může posloužit těm kteří podobný problém řeší Radu jsem dostal a takovou si cením.Ostatním rádcum dědům Vševědum jste srazil aspoň sklerozu na polovic.Hejkale" polepšete se a nehádejte se na wasube nemáte zatím těm Číšníkum jste nic neporadil tak něco poraďte asi zas přilbu?Tady jste se vecpal s názory na mou inteligenci to Vás zaujalo vypadlo Vám z hlavy,že otázka je co s botama,plísni Číšníku.Klidek admin nic nesmaže je na takové přestřelky povznesený.Opakuji otázku Jak to změnit kam napsat!,aby číšníci mohli nosit sandály s patou + černé ponožky.(Jde o jejích zdraví).Hezký den bez stresu-Ahoj Mirek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.