Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
navzdory hledání jsem nikde na netu nenašel uspokojivou odpověď na můj dotaz a tak se ptám vás, protože věřím, že jste chytřejší než internet
Chystám oslavu svých kulatých narozenin, druhý srpnový víkend. Zhruba dvacet lidí, gril, hudba, tanečky, žádná technoparty, bude mi 40. Na mé soukromé zahradě. Ale sousedé jsou idioti a tak počítám s tím, že nejpozději ve 22:01 budou stát za hradbou policajti a dožadovat se vysvětlení, proč ruším noční klid.
Netušíte někdo, kam se obrátit, abych něčemu takovému předešel? Prostě kde získat nějaký povolení k rušení nočního klidu třeba do půlnoci v důsledku pořádání soukromé akce? Jde to vůbec? Díky moc všem!
Hehe, 20 lidí na zahradě... z toho vás půlka pomluví, další způsobí nějakou škodu. Že vás to baví. Sousedům se nedivím, že se jim vaše mejdany nelíbí, zřejmě s vámi mají zkušenosti, ikdyž i vy tušíte, že si to nenechají libit. Více takových sousedů a bude po obcích klid.
Dala jsem Vám bodík, máte pravdu. Také se lecos slavilo - jubilea a tak, ale od toho jsou restaurace, kde nerušíte v soukromém salonku nikoho. Lidi toho slaví hodně a kdyby si každý počínal jako tazatel, tak se nevyspí x obyvatel jen proto, že někdo nechce zaplatit za vinárnu či něco podobného. Takže to má i jiné řešení než otravovat sousedy.
Bydlím v paneláku a máme tu slušné lidi, v noci je klid, oslavovat chodí jinam. Kde si své soukromí zaplatí. Máme tu ale jiný problém, skupiny romů chodí po sídlišti kolem druhé hodiny v noci i ve všední den a hlasitě mluví, zpívají...zatím nevíme co s tím, aby to nebyla diskriminace. Že jsou lidé ráno nevyspalí nikoho nezajímá.
doplněno 23.07.15 19:09:pro býk
U nás Obecní úřad (na žádost) povoleje oslavu kulatin. Je to jednou za 10 let a to sousedi mohou zkousnout pokud je pozvete nebo přímo neuplatíte dobrou baštou. Požádejte obec o vyjímku z nočního klidu. I starosta tvrdí, že lidé z vesnice se mají sdružovat.
Kdo zažil oslavu na zahradě při ohni, opékání selete atd, tak by nikdy nedoporučil oslavu v restauraci, byť v salónku. Nedá se to srovnat. Ale lidem s paneláku asi nic jiného nezbývá a jen mohou závidět, prudit.
ouško není to žádná závist, jen pochopení že v noci má být klid. Pracovala jsem i v jiných zemích a pokud něco slavili, nakonec i naši v jednom státě lecos slavili, tak se slavilo odpoledne a maximálně do 21 hodin. Oslav se tak mohly zučastnit i děti. Tak nepoužívejte to hnusné klišé o závisti a že prudím, působí to trapně, že nemáte nějaké pádnější argumenty, než mě nesmyslně napadnout...
Ted jsem si uvědomila, že třeba i jedno moje dítě nedávno slavilo narozeniny a neotrávilo sousedům klidnou noc. V 9 večer skončili, jak byl navyklý u prarodičů v cizině a bylo to. Tak v čem vidíte problém, že kvůli sobectví jednoho se nevyspí x lidí, budou pposlouchat kravál, hlučnou muziku a to Vám přijde správné? Potom tedy máme poněkud jiné vidění světa.
ouško opékat sele se může i odpoledne, k večeru, ne v noci, chápete o co mi jde? Že má být v noci klid. Věřím tomu, že ten soused ví dobře proč se mu to nelíbí a nechce to. A obec by se měla zeptat i na názor těch sousedů. Oni to budou poslouchat, ne starosta.
Když každý víkend bude někdo něco slavit, tak se tam lidi zblázní. Všechno má své hranice a určitě ne závist asi jste nezažila, když jste třeba měla malé dítě, nebo u Vás v pokoji ležel nemocný člověk, jaké je to utrpení když je neutuchající kravál a řev.
Stračena Musím prostě reagovat,to se jinak nedá
Naprosto skvělý taktický manévr.Tazatel ale evidentně zájem neprojeví...Jediná cesta která tudy vede je opravdu pouze přes ně ! Pokuste se s nimi domluvit,zcela jistě nebudou tak "idiotští" jak se zdají.V každém člověku vládne dobro,u některých jedinců bývá hluboko skryto,je třeba ho "vydolovat."Kupte jim nějaký prezent.Paní vélikou bonboniéru,pánovi lahvinku kvalitního moku.Tak nějak...S úsměvem přijít,s úsměvem požádat.Všechno jde,když se chce.Musíme bohužel občas i hlavu sklonit.Hodně štěstí a Vše nejlepší k narozeninám
Zdravím Vás a a přeji vše nejlepší k Vašim čtyřicátým narozeninám.
Zašel bych na místní úřad a zeptal se. S nepořízenou bych se vrátil domů a udělal mejdan...
Vždycky je dobré informovat někoho, relativně opovědného o tom, co se třeba bude dít. I kdyby se nedělo.
Nejde o to zákony nebo místní vyhlášky striktně dodržet, ale zda je to "kousatelné" pro okolí, potažmo "idiotské" sousedy. Není soudce, není žalobce. Je pravda, že bych také sousedy nalákal na kure*vsky dobrý žvanec a alkohol bez omezení. Věřte, že se změní vaše interpersonální vztahy. Navíc, soused bude mít po mnoha letech nestandardní a pro něho zvířecí pohlavní styk s manželkou (vlastní) nebo manželkou někoho jiného. Budou (nebo bude) vám děkovat zá nádherný pobyt v nevšedním a atraktivním prostředí, za to že se setkali s mladými lidmi, od kterých by se běžně s opovržením distancovali.
Pozvracený chodník a odřený sloupek...vždyť to smyje déšť a zacelí čas.
A proto bych ten mejdan riskl.
Někteří místní akademičtí členové fóra jsou zásadní a didaktičtí. A někdy je to komické. Obzvlášť ti, kteří se znaží naše zvyklosti srovnávat se zahraničními - co, kdy, a jak se má činiti po způsobech západních...
Zkrátka mejdan!
Špatně položená otázka. Měla být asi takto: zřejmě mohu porušit noční klid, lze toto nějak legalizovat na Městském úřadě? A tam vám asi sdělí, že v ovecném zájmu je to váš problém a úderem 22:00 hod. uberete na kraválu, jinak vás umravní Městská policie. Není důvod otravovat jiné lidi jen tím, že se chcete bavit. Koho to asi tak ze sousedů zajímá? Když by to tak dělal každý, tak se všichni navzájem pozabíjí.
Pokud obec svojí vyhláškou noční klid nastanovila, pak v obci neexistuje. Stará vyhláška ministertva zdravotnictví již dávno neplatí. Ta byla v dřívějších dobách, kdy pracující měl být ráno v práci odpočatý. Pokud si nejste jistý, zeptejte se na OÚ zda něco nevydali. Pokud ne, pak Vám nikdo nic říci nemůže,pokud nebude o půlnoci střílení z děla,protože platí nějaká hranice decibelů v noční době. Já jsem si dříve myslel, jako většina zde, že něco po 22 hodině existuje. Ale dotazy a čtením vyhlášek jsem zjistil, že je to tak, jak jsem napsal. U nás si dokonce starosta pořídil hlukoměr,aby měl podklady pro stížnosti občanů. Jenže vyhlášku nevydal a tak je vše v "normě".
Zdravím,
až se budou policisté dožadovat vysvětlení,proč rušíte noční klid,klidně je pozvěte dál,třeba na nějakou drobnou mňamku z grilu,tím nic nezkazíte,jsou to taky jenom lidé.
Mí sousedé přes ulici mají podobnou zahradní párty dvakrát za letní sezonu a třeba do čtyř do rána,nikdy si nikdo nestěžoval a tedy ani policie nepřijela a to mají služebnu v naší ulici.
Došla bych se zeptat na úřad, pokud by to nešlo zašla bych za sousedy a donesla jim flašku, dort - cokoli a předem se omluvila a sdělila jim do kolika akci chystám. Pokud by ani to nevyšlo, riskla bych to, třeba policajty nezavolají a i kdyby ano, z mé zkušenosti se nic moc nestane, akorát se slíbíte že se ztišíte - když jsem s nimi řešila, že na nás ve tři v noci zvoní ožrala, řve na celé kolo a hází věci do oken, dvakrát jim slíbil, že přestane a až po třetím hovoru na 158 s tím něco udělali a to bylo dvě hodiny poté... ve finále řekli, že noční klid už se nedodržuje.
Každá moje oslava, která by mohla narušit někoho klid, by mě ani netěšila- každý jsme jiný - na solidní chování solidní a vychovaný člověk nepotřebuje ani nějaké vyhlášky a zákony. Protože stejně dodržuji jen takové, které respektuji, ale laťku mám asi výše nastavenou, než náš stát. Jinak je výhodou být součástí komunity, pak se to obyčejně zvrhne ve všeobecné veselí. Sám proti všem - jak myslíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.