Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mam hiv taky?

Od: 7878zuza7878 odpovědí: 42 změna:

Dobry den,
mam noveho pritele a zcela nahodou jsem zjistila, ze je hiv . Bere leky Eviplera.(rakousko)
Samozrejme kdyz jsem na nej uhodila, rekl mi, ze kdyz si udelam testy, budou negativni, ze mne nemohl nakazit, prave kvuli tem lekum, zeprej mu to ty leky nejak snizuji ten vir.
Spali jsme spolu nekolikrat, nemam antikoncepci, takze si musi davat pozor, takze se neudela do mne. Dale jsme se libali, a delal mi oralini sex pusou.
Bohuzel pri poslednim styku (stalo se ted naposeldy kdyz jsem nic netusila) jsem dostala menzes, takze po soulozi byla krev.
Chtela jsem jsem se zeptat, jestli jsem nakazena taky? A co si o tom vsem myslite a i o tech lecich?
Dekuji za rychlou odpoved

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Léky přenosu nezabrání. Jenom kondom (a i s ním bacha). Teď se nic nezjistí, ale tak za tři měsíce už by to v krvi mělo být vidět. Rychle k doktorovi, ať vám zatím dají protilátky.

zakladatelka
hodnocení

Jak daji protilatky?

Aby se snížila pravděpodobnost množení viru. Je potřeba zakročit ihned při podezření na HIV (to máte).

zakladatelka
hodnocení

to jsou ty tablety od pritelele?

Já už nevím... kolik vám je? Protilátky dostanete nejspíš injekčně, musí se chodit na přeočkování (možná už je to jinak, to nevím). Tablety od přítele to nejsou určitě...

zakladatelka
hodnocení

tak ja nevim jak to je nebo to funguje. a nejsem zdravotnik.

eulalie*

No zakladatelko dotazu, nejste zdravotník, nevíte, jak to všechno funguje... Hlavně, že ale víte, jak souložit. Na to vlastně ani nepotřebujete mít mozeček, stačí jen ten zadeček. Číst ale umíte, že. A poslouchat možná taky. Takže nějaká ta zmínka o ochraně před pohlavně přenosnými chorobami se k vám možná taky donesla.

fidonet*

Eulalie: Trochu drsný, ne? Chyb se dopouští každý a láska a zamilovanost není přece trestná. Proč soudíte tak tvrdě tazatelku? Jistě, přemýšlet měla o ochraně, zvlášt se zmetkém, ale to nemohla tušit ... nebo mohla? Vše souvisí se vším,ale proč tak tvrdě na neštěstnou vystrašenou holku?

eulalie*

Fidonet, chcete vědět, proč tak tvrdě? No řekněme, že přes veškerou osvětu, která v oblasti přenosu pohlavních chorob je k dispozici kdekoliv na internetu, vzhledem k tomu, jak moc umí dnešní mládež internet používat, tak vzhledem k tomuto všemu je dnešní mládež naprosto nezodpovědná... promiskuitní. Všeobecně. Ne každý, ale hodně. Tak proto.

doplněno 23.07.15 21:12:

Fidonet. Promiskutní jsou v každé generaci. Nevím, do jaké míry se vy pohybujete mezi mladými, ale to, co slyším od svého potomka, jak se chovají jeho spolužáci a spolužačky, tak to je fakt děs a běs. Je to smutné, ale je to tak. Tato dívčina-tazatelka dostala od života pořádný pohlavek, ze kterého se - věřme - ve zdraví dostane a bude zase dobře.

fidonet*

S tím jedině souhlasím, ale odpovědna není mládež za svou vchovu, ale ti kdo ji zanedbali, tedy my dospělí. Promiskuitní byla každá generace, jen se tím tak veřejně nechlubila. Hormony jsou svinstvo, aumí zamotat hlavu. Každá druhá je neštastná, že zůstane na ocet, tak skočí na špek kdejakému volovi ...

eivlis*
Taky jsem o těchto tzv.protilatkach už slyšela. Je to prý pěknej dryjak do těla,ale cemusi/nejsem doktor,vnímala jsem to jen jedním uchem/ v těle hned na začátku možné nákazy mohou zabranovat.Prý je třeba ale reagovat velmi rychle..

martinaa*
hodnocení

4x

Zdravím, žádný lék nesníží riziko přenosu HIV. Takže nakažená samozřejmě být můžete. Viru trvá tak 3 měsíce, než se prokáže, takže po uplynutí této doby (od nechráněného či orálního styku) běžte na testy.

Když pominu, že "přítel" bude totální zmetek, když Vám to neřekl, tak je to v případě nákazy minimálně na žalobu.

hodnocení

2x

Na přítele bych podala trestní oznámení, kopla jej do zádele (v opačném pořadí) a za 3 měsíce bych požádala doktorku o testy na HIV. Pak je ještě třeba je po nějaké době opakovat, ale to Vám řeknou sami.

Chytit jste to určitě nemusela, nízká hladina viru v krvi prý opravdu snižuje riziko nakažení, ale tohle není chřipka. Tady nejde riskovat.

doplněno 22.07.15 13:04:

Dávám bod kolikokoli, to s těmi protilátkami, hádám, nebude špatný nápad.

A taky si pamatujte, že stresem a úzkostí oslabené tělo chytí vira mnohem snáze, tak se tím moc nestresujte - asi se tady na Vás teď sesypou malovaní čerti na zeď...

lidus*
hodnocení

1x

Prosím vás, jaký pak přítel? Prostě jste naletěla, asi jste si myslela jak ulovíte cizince a budete za vodou. Okamžitě bych ho nahlásila¨, okamžitě a pak ještě za půl roku bych šla na testy a hlavně OKAMŽITĚ bych se s tím parchantem rozešla! Nezlobte se ale HIV není chřipka. Myslete si co chcete, já sice vím, že podáním ruky se HIV nepřenáší ale vědět to o někom tak mu já ruku nepodám a vy s tímto člověkem souložíte.

doplněno 23.07.15 18:43:

Wasube, jak jsem řekla, myslet si o tom můžete co chcete ale HIV je tak neprobádané, že se kliídně můžeme dozvědět, že se přenáší i jainak než dosud známe. Mám kamaráda s leprou, sice vyléčenou ale on sám ruku zásadně nepodává.

wasube*

To liduš:

Právě proto je lepší když jsou ty testy anonymní. Je znám případ dívky u nás v ČR, kterou v jejích 16 letech o 3 roky starší muž nakazil hned při jejím vůbec prvním sexuálním styku. O svojí nemoci věděl. Ted jezdí po školách a varuje mladé lidi že se to může stát i jim. A proč by jste takové dívce nepodala ruku? Čím se provinila?

Když navíc je odpovědná tak, že nikoho záměrně neohrožuje, protože o své nemoci ví.

Potom by jste nepodala ruku ani lidem co se nakazili při transfuzi at už HIV nebo žloutenkou C?

Já si naopak vážím těch kteří to netají, nikoho neohrožují a ruku bych jim podala.

Protože znám lidi, co HIV opravdu nemají a přesto bych jim ruku nepodala.

eivlis*
Nepodat těmto lidem ruku?Proboha proč?!Promiňte,ale tyhle názory mě nadzvedavaji že židle jak jsou omezené.. Člověk se opravdu může nakazit nešťastne tranfuzi atp..
.. Jak bylo psáno, tak i já bych nepodala spíš ruku jiným lidem kteří jsou sv...ine..
wasube*

No comment.

Na něco takového se opravdu nedá odpovědět, nezlobte se.

doplněno 23.07.15 19:01:

Odpověd na tuto citaci:

Mám kamaráda s leprou, sice vyléčenou ale on sám ruku zásadně nepodává.

hodnocení

1x

Jen doufám,že 78 v nicku není ročník narození,protože jestli ano,tak o zdravém rozumu této osoby velmi,velmi pochybuji!

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nejsem si zcela jistý, ale mám dojem, že se Váš přítel dopouští trestného činu. Pokud má HIV, tak by měl být o všem poučen svým lékařem - a ten sex je asi šíření pohlavní choroby. Test si nechte udělat určitě (musí být nějaká inkubační doba) a o tom, co si o tom myslím, nebudu raději psát, ale hrajete si s ohněm Zdravím!

doplněno 22.07.15 13:10:

zakladatelka - co vlastně víte o HIV? To jste se dosud o toto téma nezajímala a nic o tom nečetla či neslyšela? Vždyť informací a varování je všude dost.

doplněno 22.07.15 13:22:

zakladatelka - domluvte se s přítelem a ať Vás vezme ke svému lékaři, který ho ošetřuje a léčí. Ten bude mít konkrétní a přesné informace a poučí Vás o tom, co můžete spolu dělat a co ne. A také uvidíte, jestli Váš přítel mluví pravdu o tom, že Vás nemůže nakazit.

doplněno 22.07.15 13:29:

zakladatelka - skočte si oba za tím jeho lékařem - tady to nevyřešíte.

sunset*
hodnocení

0x

Nakažená být můžete, test bude prokazatelný až za 3 měsíce, do té doby se budete klepat.

Pokud vím, tak nemocný na HIV je poučen především o tom, že další rizikové chování nebo šíření nemoci je trestné. Vcelku bych neváhal s trestním oznámením, než ohrozí další lidi. Je to sobecký bastard.

Cituji: Pokud jde o nechráněný sexuální styk, není sporu o tom, že rizikovými praktikami jsou zejména nechráněný vaginální a anální styk a dále nechráněný orální styk v roli aktivní. Zdroj:

hiv-komunita.cz/...

zakladatelka
hodnocení

takze muzu se nakazit, i kdyz se do mne neudelal?

doplněno 22.07.15 13:24:

MAM VUBEC SANCI BYT NEGATIVNI? Ze jsem to nechytla?

Jsme spolu od puli dubna, takze test udelam 2 jednou ted hned a jednou za 3 mesice. a ty protilatky - neovlivni ty vysledky na falesne negativni?

ohneta*

Ano, kolikrát to chcete ještě slyšet?

Samozřejmě, že ano! Virus obsahují i ostatní tělní tekutiny, např. krev. Pak už stačí jen drobné poranění a máte to nadosmrti. Přítele vyražte z baráku, zvažte trestní oznámení a přeji vám klidných cca 6 měsíců, kdy vám budou dělat testy. Negativní první test ještě nemusí nic znamenat, musí se časem opakovat.

Nakazit jste se mohla, ale nemusela. To Vám zde nikdo s určitostí neřekne, na čem jste. Stačí jedna malá oděrka.. Nechte si udělat testy a v žádném případě neriskujte. Přečtěte si jak moc opatrní musí partneři být, je-li jeden z nich HIV pozitivní. Něco se dočtete i tady.:

hiv-prevence.cz/...

uska*
hodnocení

0x

7878zuza7878 = zakladatelka - nuda, že jo? Úpal je s.v.i.ň.a. Bacha na to, zanechává i trvalé následky.

To snad ale všem došlo, že zakladatelka je zakladatelka otázky, nebo ne? Vždyť podle toho i reaguje, nemyslím, že se to nějak snaží skrýt.

A pozor na to, protože někdo není tak chytrý jako někdo jiný neznamená, že si se svou otázkou hned musí dělat srandu!

Uška : *palec* Opět se nám tady nudí nějaký líný pubescent,který není schopen vyjít ven k vodě a stráááášně se nudíí *zed* Nebo asi vážně ten úžeh...

zakladatelka
hodnocení

zadna nuda. vubec zadna! myslite si, ze toto je sranda? toto jsou veci s kteryma se nezertuje !

Právě proto,nežertuje ! Pokud se dozvím,že můj přítel je HIV pozitivní a já s ním měla sex,tak nebudu sedět v klídku u compu,ale okamžitě se zvednu a jedu hledat tam,kde mně pomohou !

zakladatelka
hodnocení

Jsem v zahranici.V Rakousku.

ohneta*

No ale to situaci vůbec nemění. Jedinou jistotu budete mít, až se podrobíte testům, tady vám to nikdo neřekne. Tak se sbalte a mazejte do ČR k doktorovi.

wasube*

Může to být někdo kdo se nudí, jak píšete, přesto sem chodí často mládež, která má dojem, že jim se to stát nemůže. Proto všechno co tu píšete má smysl a i odkazy které sem dáváte na toto smrtelné nebezpečí je vynikající počin.

eivlis*
hodnocení

0x
Upřímně..Jsem v šoku jak někdo může být tak blbej jako je on a vlastně s prominutím i vy..Být vama, tak jeho okamžitě udam policii za debilitu a možné roznaseni nemoci HIV..Co rika je naprostá kravina,,

asd1
hodnocení

0x

K lékaři co nejdřív. Na přítele podat trestní oznámení. Vůbec bych se s nim nemazal - vědomě ohrozil váš život jen aby si za...l

jhk
hodnocení

0x

Nejspíše jste se nakazila. Holt smůlu, no. Jde neprodeleně k praktickému lékaři vysvětlete mu situaci. Sem v tomto případě nemá smysl psát. Tady vás nikdo nevyšetří.

wasube*

jhk - nevím to určitě ale snad se dělají i anonymní testy na hygienických stanicích, jen pod číslem? Co když je někdo z malého města či dokonce vesnice, tak aby si pak hodil mašli, tichej telegraf to roznese. Zvláště když doktoři nemají polstrované dveře a doktor říká, tak paní Hnátová, tak zítra mi donesete tu moč a pacienti v čekárně souhlasně zamručí - jo, ta a moč? leda plechovku Prazdroje...

Navíc testy můžou být negativní, ale ten člověk tu nálepku už ze sebe nesundá...

Také drogová centra dělají zdarma testy..

radekradeczech
hodnocení

0x

Okamžitě bych ho udal na policii, protože můžete zachránit několik dalších nevinných lidí a konec konců, pokud se prokáže, že Vám to řekl, budete nést spoluvinu možná také. V každém případě honem na testy a po celou dobu provozujte styk s kondomem a chovejte se tak, abyste nikoho nenakazila. Sám vím, jaké je, když se člověk setká s infekčním člověkem a potom čeká xxx měsíců, ale jinak to nejde. Je to hrozné, ale zvládnete to! Každopádně bič a pryč!

hodnocení

0x

pokud si pisatelka nedělá z nás srandu...tak by mne zajímalo kolik Vám je let a jestli jste do teď nebyla třeba hibernovaná a tudíž bez informací o této nemoci...protože v dnešní době že by byl někdo tak neskutečně naivní/chtěl jsem použít jiné slovo ale budu slušný/to je snad nemožné...ten Váš přítel musí být pěkný dáreček když Vám todleto udělal-přítelem bych ho určitě už nenazýval-takže navšívit neprodleně doktora a poradit se co a jak teď můžete dělat a můžete se jedině modlit ať Vám ty následující testy dobře dopadnou...v opačném případě Vám ten zmetek zkrátil o dost života,následující problémy s touto nemocí a konec Vám taky nezávidím...ještě bych chtěl napsat že za případné nakažení jste nemohla jenže to jak se tady o celém svém velikém problému komunikujete,zlehčujete to je na palici! Jo a toho zmetka udat ať nenakazí další...

daniel*
hodnocení

0x

mě zaráží toto "mám nového přítele a mimo jiné jsem zcela náhodou zjistila že má HIV" ..?

Mohla, možná jste možná nejste - teď se to nedozvíte - následujicí 3 měsíce asi budou trošku stresující.

wasube*

Danieli, také mne zajímá jak se dá náhodou zjistit že má někdo HIV...*ee*

doplněno 23.07.15 16:13:

Nejdříve jsem se domnívala, že takoví lidé v Rakousku dělají něco jiného než třeba umývají nádobí, což je méně riskatní, ale na druhou stránku tyhle ženy se pečlivě chrání, vědí že by to byl konec pracovních příležitostí.

dam®

Když už, tak pro jistotu je příznivých 6 měsíců od prvního testu, tedy pokud budou negativní, v opačném případě máte dost šílený problém, z kterého se nevyvlečete a finále je jasné.

zakladatelka

Dobry den,

rada bych vam tu odpovedala na vase dotazy:

1) Jak jsem zjistila NAHODOU ze je pritel pozitivni - zjistila jsem to nahodou z pocitace, z historie.

2) promiskuitni chovani - jestli je promiskuitni chovani 4 partneri z toho 1 manzel (13 let vdana) ve veku od 18 let do 37 let tak to se tedy omlouvam, ale jsem promiskuitni.

3) jak chcete dohlidat, ze vas partner je skutecne negativni? I kdyz s nim dnes pujdete na testy, testy maji platnost min. 2 mesice zpetne (je tam ztrata oproti 3 mesicich ze 100 asi na 97% s tim, ze nemate kryty 1 mesic a nemuzete si byt jisty nikdo, ze vam partner nekde neulitl nebo se nenakazil mezitim behem posledniho mesice, a tim padem test protilatky jeste nezachyti, to jenom tak na vysvetlenou.

4) prvni test mam za sebou (-), jeste musim pockat 2 mesice na dalsi. Ti co mne podporili a zastali se mne tady, moc dekuji, sok to byl pro mne strasny. Ted ziji ve strachu, co bude dal.

5) Jinak nic nezlehcuji a nikdy jsem nezlehcovala, zjistovala jsem vysi rizika. Doufam, ze budu nadale negativni, ale nezbyva nez cekat. Snad nademnou stoji andel strazny. Test jsem si delala 23.7.

6) nemoc ma bezpriznakove obdobi, diky lecbe. A pomerne dlouhe. Takze nemate sanci tu nemoc rozpoznat.

7) nevim, kdo tu mluvil o jakesi samolepce? Jestli budu negativni, doufam ze nadale budu, tak zadnou nalepku mit nebudu. Budu nadale zdrava, (v coz doufam).

8) o ostatnim se zde rozepisovat jiz nebudu jako napriklad: styk bez ejakulace riziko snizuje atd.

Preji vsem pekny den, pekne leto, a vsem dekuji za odpovedi, tem co se mne zastali dekuji taky. Doufam, ze vse dobre dopadne.

Zakladatelka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]