Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji umístit jednu malou cukrářskou chladící vitrínu na zákusky a jednu na chlebíčky na prodejní pult. Mohu je umístit na dřevěný pult nebo musí být pod nimi nerez, či pracovní deska?
Děkuji za odpovědi
Podle mě kontrola bude hlavně řešit dosaženou chladící teplotu. A nakonec je to i ve Vašem zájmu. Protože, čím máte lepší chladící zařízení, tím déle udržíte kvalitu prodávaných výrobků a budete mít více spokojených zákazníků. A každá chladící vitrína má nějaký spodek, takže je jedno, na co jí dáte, spíše, když nechcete poškodit spodní pult, tak tam dejte nějakou podložku.
Chladící teplota se týká funkčnosti zařízení. Vitrína má nožičky, nad nimi je agregát a až nad ním je chlazený prosklený prostor. Myslím, že kuchyňská pracovní deska by to mohla vyřešit, ale telefonát na hygienu asi bude...
Je fakt, že kdybych volal na hygienu kvůli každé takové záležitosti, tak jsou ze mě asi jeleni. Stejně Vám řekne každý něco jiného. Moje rada zní - pokud chcete provozovat nějaké zařízení na prodej jídel nebo potravin, tak nebuďte šmudla, udržujte pořádek, alespoń takový jaký máte doma - i když to je blbá rada - někdo může mít doma i bordel. Mějte nějaké elementární představy o teplotách, při kterých se jednotlivé suroviny nekazí. Mějte všechno zabalené, a když přijde hygiena, tak možná projdete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.