Legislativa umístění cukr. vitríny na pult

Od: Datum: 21.07.15 20:05 odpovědí: 7 změna: 21.07.15 21:14

Dobrý den,

potřebuji umístit jednu malou cukrářskou chladící vitrínu na zákusky a jednu na chlebíčky na prodejní pult. Mohu je umístit na dřevěný pult nebo musí být pod nimi nerez, či pracovní deska?

Děkuji za odpovědi


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: op
Datum: 21.07.15 20:12

I sama byste za čas zjistila, že dřevěný pult není vhodný. Bakterie, které časem spolu s vlhkosti začnou ve dřevě růst, kontaminují potraviny a jistě si umíte představit, jak dopadnou konzumenti...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.07.15 20:21
Neresi to nejaka higienicka norma, kterou musi splnovat kazda prodejna?
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.07.15 20:26
avatar

Toto je vždy potřeba řešit s hygienou,pokud se chystáte otevřít provozovnu,nevyhnete se tomu,jinak stačí zavolat nebo napsat na místní OHS.Osobně si myslím,že vám řeknou nerez...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mp
Datum: 21.07.15 20:29

Podle mě kontrola bude hlavně řešit dosaženou chladící teplotu. A nakonec je to i ve Vašem zájmu. Protože, čím máte lepší chladící zařízení, tím déle udržíte kvalitu prodávaných výrobků a budete mít více spokojených zákazníků. A každá chladící vitrína má nějaký spodek, takže je jedno, na co jí dáte, spíše, když nechcete poškodit spodní pult, tak tam dejte nějakou podložku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.07.15 20:48

Chladící teplota se týká funkčnosti zařízení. Vitrína má nožičky, nad nimi je agregát a až nad ním je chlazený prosklený prostor. Myslím, že kuchyňská pracovní deska by to mohla vyřešit, ale telefonát na hygienu asi bude...

Od: mp
Datum: 21.07.15 20:59

Je fakt, že kdybych volal na hygienu kvůli každé takové záležitosti, tak jsou ze mě asi jeleni. Stejně Vám řekne každý něco jiného. Moje rada zní - pokud chcete provozovat nějaké zařízení na prodej jídel nebo potravin, tak nebuďte šmudla, udržujte pořádek, alespoń takový jaký máte doma - i když to je blbá rada - někdo může mít doma i bordel. Mějte nějaké elementární představy o teplotách, při kterých se jednotlivé suroviny nekazí. Mějte všechno zabalené, a když přijde hygiena, tak možná projdete.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.07.15 21:14

Tak jsem si něco pročetl. Prostor by měl být omyvatelný a měl by být přístup k teplé vodě. Ta je ve vedlejší místnosti. Takže vymalováno je, umyji dlažbu, na pult přijde kuchyňská pracovní deska a pořádek, pořádek, pořádek...

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.