Nejste přihlášen/a.
Zdravim Vás, paní/pane.
Chtěla bych se zeptat jestli: Můj bratr sedi ve vežení, za to že neopacoval 150h veřejných prací které měl přiděleny. Tedka má možnost že ho můžou pustit v půlce, prý má přiděleného pravníka od soudu. Dotyčný pravník, si naučtoval za podaní té žádosti 8000kč. Ale na internetu jsem se dočetla že prý jsou placení statem. Je možny aby pravník naučtoval takovou taxu? Nebo dá se podivat do nějakých tabulek jak co je hodnoceno?
Děkuji předem za odpověd a s přáím hezkého dne
Ahoj. Informace pro ostatní. Když se porušením pravidel stanovených soudem a hlídaných Mediační a Probační službou, neodpracují rozsudkem soudu určené hodiny, tyto se změní na trest odnětí svobody. 1 hodina se mění na 2 dny basy. Jen úplný idiot si to nechá sám změnit.
doplněno 21.07.15 23:35:Hodiny jako trest se dávají proto, aby se ten mladej delikvent v base nenaučil ještě něco, co neumí. Nebo mívají malé děti.Nebo ten jeho problém nebyl na odnětí svobody. Třeba za chlast a nehodu s autem, kdy se nikomu nic nestalo a doma je malé ditě dostal jeden 300 hodin. A na odpracování měl přez dva roky. Kolik je to hodin týdně? Většinou cikáni to chápou nějak pokřiveně. Vezmou s sebou kámoše a oba spíš hulí než dělají a hodin chtějí připsat za každého z nich. Na to téma jsem slyšel pěkné skazky. A ti cikáni se musí furt hlídat. Buď se zastaví a nedělají, nebo dělají blbě. Někteří neumí ani kopat krumpáčem a házet lopatou. Jeden měl kopat půl metru výkop asi 20 metrů dlouhý a na 3 metrech se začal skoro vracet bokem. Viděl jsem to na vlastní oči.
Bratr není ve vězení kvůli tomu, že neopracoval 150 hodin veřejných prací, nýbrž za to,
za co těch 150 hodin dostal (kdyby byl nic neprovedl, soud by mu veřejné práce nenařídil)
a za maření výkonu soudního rozhodnutí.
___
Advokátovi ex offo platí za obhajobu stát jen v případě, že se obviněnému neprokáže vina.
Pokud byl obviněný odsouzen (cca 90 % případů), vymáhá stát náklady následně po něm.
___
Bratr tedy bude muset zaplati za advokáta ex offo a pokud nyní požaduje další úkon
(sepsání a podání žádosti), který nespadal do obhajoby před soudem, musí za něj samozřejmě zaplatit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.