Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem přes internetovou prodejnu mob. telefon, který je stále v záruce. Před dvěma měsíci jsem tento telefon poslal na opravu k dané firmě. Telefon zaslali po 35 dnech zpět opravený. Vzhledem k tomu, že nedodrželi 30 dnů na vyřízení reklamace, odstoupil jsem od smlouvy a žádal vrácení peněz. Telefon mi zaslali zpět, že se jich to netýká. Důvodem je to, že v době zakoupení se firma v obchodním rejstříku jmenovala jinak než nyní. Sídlo má stejné. Bylo mi řečeno, že tahle firma je pouze zřizovatelem int. stránek, nikoli obchodu. Poraďte prosím jak dále postupovat. Děkuji.
Předně si ujasněte, s kým jste vlastně uzavřel smlouvu a komu jste adresoval odstoupení od smlouvy. Pokud jste nekupoval mobil jako podnikatel (tzv. na IČO), jste spotřebitel a máte velkou ochranu. Pro tento případ vřele doporučuji telefonickou poradnu SOS spotřebitelů 900 08 08 08, vyptají se vás na podrobnosti a poradí vám okamžitě a vysoce fundovaně.
Vedle těch formalit (tj. musíte zjistit, kdo Vám telefon prodal) mám pochybnost o tom, že máte právo odstoupit.
Nemáte-li výslovně ve smlouvě jinak, zpravidla se říká, že smlouvu nelze ukončit pro porušení druhou stranou poté, co už porušení odpadlo. Tzn. odstoupit jste mohl, dokud byli v prodlení s opravou. Ve chvíli, kdy již splnili, odstoupit již nemůžete - dle mého názoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.