Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Způsobuje citron ledvinové kameny?

Od: davm odpovědí: 13 změna:

Prosím o radu ty co mají zkušenosti s ledvinovímy kameny.

Již ve věku 25 let mi našli ledvinové kameny.

Jeslikož jsem se stěhoval, navštěvoval jsem více nemocnic, více urologů.

Jednomu urologovi jsem říkal, že asi deset let piji i čtyři černé čaje denně a přidávám si do nich pár kapek citronu.

On mi tehdá řekl, že ten citron nesmím.

U jiných urologů jsem to nadhazoval, jestlipak mi také řeknou že citron nesmím, ale neříkali nic. *nevi*

Máte s něčím takovým zkušenost?

Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrka*
hodnocení

2x

To musíte nejprve nechat zjistit složení ledvinových kamenů. Někdo má kyselé, pomáhá zásaditá minerálka, při zásaditých by citron mohl být docela úspěšný.

Petrko trošku špatně,byť je citron kyselý -chuťově- přesto je citron ZÁSADITÝ!

petrka*

Máte pravdu, měla by to být spíše kyselina citronová. Ta rozpouští vápenné usazeniny ale je hnusná. Jakou koncentraci atp. je třeba s lékařem určit.

hodnocení

1x

S tím zákazem citronu mi to přijde, jako když se doktor ptá: "Kouříte?" a když pacient odpoví, že ne, doktor se zamyslí a řekne"hm, tak vám budu muset zakázat něco jiného".

wasube*

*smich* kartaginec*haha*

kucharinka*

no, nechci dělat chytrou, ale pár odpovědí výš - kameny jsou téměř vždy kyselé. Proto se doporučuje lžička soli, či onen citron.

ně byl citron doporučen jako prevence proti moznosti znovu vzniku kamenů:)

xccal
hodnocení

1x

pojud je známo tak ledv.kameny jsou od toho,že je malý příjem tekutin a tělo pak nemá jak vyloučit látky,z kterých se tvoří kameny.Takže bych hlavně pil dostatek vody a o takové blbosti bych se nezajímal

hodnocení

0x

Nejsem lékař, tak mě berte s rezervou.

Ledvinové kameny jsou většinou "šťavelan vápenatý", což je sloučenina kyseliny šťavelové (obsažená třeba v rebarboře). Takže rebarboru byste asi fakt měl omezit. Že by kameny vznikaly také z kyseliny citronové jsem neslyšel (ale netvrdím, že to nemůže být).

doplněno 20.07.15 20:10:

Spíš bych se bál toho černého čaje v tomhle množství. 4 hrnky denně jsou už docela dost.

nemoci.doktorka.cz/...
doplněno 20.07.15 21:25: Očista citróny působí blahodárně i mj.na ledvinové kameny !
O citrónech a jejich užívání vím poměrně hodně.Jsou pro naše tělo přímo zázrak.Já osobně piji citrónovou vodu prakticky po celý rok.
doplněno 20.07.15 21:26: m.tvoje-zdravi.webnode.cz/...
doplněno 20.07.15 21:28: Ten Váš urolog je opravdu urolog? *zed*

hodnocení

0x

Ten citron vám moc nepomůže, kameny jsou různého složení a jen některé se dají rozpustit. Raději zvyšte objem vypitých tekutin, ty 4 šálky denně je málo ! Přečtěte si podrobněji zde: nadaceledviny.cz/...

doplněno 21.07.15 23:36:

Vypijete 4 černé čaje - z toho těžko soudit, zda pijete dostatečně. Příjem tekutin je třeba udržovat na hodnotě 2–3 litrů denně !

"...4 šálky denně je málo... "

Jasně, 4 šálky tekutiny jsou určitě málo. Tazatel ale uvádí 4 černé čaje (předpokládám, že pije i něco jiného) a to už málo není. Zvlášť jestli pije čaj z půllitrového hrnku (jako já :-D).

Xccal - nedostatek tekutiny k tvorbě kamenů sice výrazně přispívá, ale není to zdaleka jediná příčina.

Navíc, oblíbené nápoje jako káva a černý čaj se do pitného režimu nepočítají. Sice to neznamená, že si nemůžete dát denně jeden nebo dva šálky, je ale nutné si uvědomit, že obsahují kofein, který odvodňuje organismus. Zvýšená potřeba močení po pití kávy a černého čaje není signál dobrého zavodnění, ale naopak odvodnění. Na každou kávu a černý čaj proto vypijte stejný objem pramenité vody, abyste doplnili tekutiny.

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně to není citron,co je způsobuje.Vznikají spíše krystalizací solí z moči.Zásadní škodlivé kationty jsou vápník a fosfor.Z aniontů šťavelany.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]