Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesnáším dovolenou

Od: madram odpovědí: 22 změna:

Potřebuju poradit.

Manželka chce jet na dovolenou a já ne. Už od mala nesnáším dovolené. Ona už od mala furt někde jezdila. Já tvrdím, že dovolená jsou vyhozený peníze za který si můžu koupit něco, co mi zůstane. Příkladem 1x dovolená vs 2oz zlata. Takže za 20 let máme 20 dovolených vs 40oz zlata, nebo prostě jinak utracenejch peněz za věci místo zážitků. Problém je, že nemám rád nejistotu a ta na dovolené vždy je v tom smyslu, že nevím jaký dostanu pokoj, zda tam bude čisto apod. Dovolenou mám rád doma, kde si vstanu kdy chci, dělám si co chci, zajedu si třeba do Lešné a vrátím se dom, kde si bydlím jako v 5 hvězdičkovým hotelu. Dovolená v čr je na prd, protože to můžu být doma a jen vyjíždět na výlety. Navíc při porovnání služeb a cen nás tady škubou snad ještě víc.Zahraničí vyloženě nesnáším, protože tam mluví jinak, berou mě jako chodící peněženku, přetvařujou se a navíc v současné době je podle mě lepší nikam nejezdit vzhledem k imigrantům a bezpečnosti. Nedokážu jí vysvětlit, že jsem pro týden či 14 dní volna doma s vyjížděním na různý výlety, který mě sice vůbec nezajmaj, ale přežiju je. Místo toho utratíme 60 tisíc za zážitek. Ty peníze bysme mohli utratit třeba za splátky hypotéky,aut apod. Nechápu, jak si odpočnu někde na přeplněné pláži. Stačilo mi to jednou a už jsem odpočítával od prvního dne, kdy budu moct jet dom. Každej rok to musím řešit a už mě to fakt unavuje neustále obhajovat názor.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

10x

Já bych jezdila bez vás, ale netrávila bych dovolenou podle vás - doma s možností odjet na výlet. Z výletu se vrátíte, vy budete první ve sprše, prohlásíte, že máte hlad a pustíte si televizi. Zato já, první začnu vybalovat věci z výletu, uklohním vám večeři, umeju nádobí, nachystám věci na druhý den na výlet. Šup do sprchy a do postele. Ráno nanovo.

Když kompromis tak - jeden rok dovolená v ČR mimo domov a druhý rok moře. Pokud by ani tohle neprošlo, tak seďte na zadku doma sám a budu jezdit bez vás a oba budeme spokojeni.

Nejsou to vyhozené peníze, to co vidím a zažiji, mi žádný režim nesebere.

ver*
hodnocení

7x
Dost dobře nechápu, proč manželka nemůže jet sama bez Vás. Třeba s kamarádkou. Vy si buďte doma a užívejte si pocitu nasyslených peněz :)
wasube*

No dobře, ale když pojede manželka, tak ale utratí z těch 60 000 polovinu - 30 000 a to se také počítá. On zůstane doma, aby se ušetřilo a ona bude trajdat a utrácet? No to snad ne?*smich*

vilik*

On zatím pronajme barák a přespávat bude v práci na šatně. Hlavně pozor, aby účet za léčení případné pohlavní choroby nebyl vyšší, než zisk.

hodnocení

2x

Domluvit se musíte vy dva. Manželství je i o kompromisech. Co jeden rok podle Vás a další podle manželky? Každý ustupte ve svém názoru trošku. Jinak nezbývá, než abyste trávili dovolenou odděleně, každý podle sebe, ale to nemusí každému manželství prospívat třeba.

bomba*
hodnocení

2x

No rozhodně bych nejezdila na dovolenou, kde bych byla otrávená. Pokud manželka trvá na tom moři, tak si najděte destinaci, kde ty přeplněný pláže nebudou.

Hlavně jí řekněte svůj názor nebo se z vás za chvilku stane časovaná bomba *cert*

junkers*
hodnocení

2x

Proč když je tady vedro k padnutí, tak jezdit nebo lítat někam, kde je ještě větší vedro. Protože lidé jsou většinou duchovně prázdní a vymaštění, tak se "musí" každoročně někam přesouvat, aby se jako "něco" v těch jejich jepičích životech událo.Na to, aby si doma uvařili čaj a sedli si s Biblí v ruce do křesla jsou příliš vymaštění.

S Biblí v ruce do křesla? No to jste tomu dal korunu *smich*
wasube*

S biblí? Přiznávám že jsem vymaštěná, raději, mít na to možnosti vymaštěně courám po Paříži a čumím na Mona Lizu. Jednu šetřilku jsem znala. Nic si nedopřála, počítala i brambory do hrnce. Manželovi taky, ale měl štěstí, umřel dříve. Prý všechno pro děti. Po její smrti dva dědicové uspořádali pohřeb bez obřadu, pomluvili ji, že jim nechala málo a zajeli se podívat do exotických zemí a prachy byly pryč. Holt z toho mála víc ušetřit nemohla aby se mohli rozšoupnout víc a déle..Kdepak, kam s biblí...reálný život to je vzrůšo..

doplněno 20.07.15 09:03:

mernete - nedávám Vám za pravdu. Je hodně lidí, co chtějí poznávat nové, co chtějí tu všednost proměnit a zájezdy do zahraničí rozšiřují duševní obzory to mi nikdo nevymluví. Dala bych přednost krátkým dovoleným s krátkými zájezdy a nemuselo by to být zrovna v létě. Kolik lidí vidělo hlavní města okolních států? Jejich památky a zajímavosti. Myslím že jen na netu na Hedvábné stezce. Někteří proto že nemají peníze ale já mluvím o těch co dovolenkují. Protože třeba děti brát na různé poznávací zájezdy uměrné jejich věku je něco, co pro ně uděláte, když chcete aby si dítě uvědomilo spoustu věcí, o kterých neví a nezná je ze života. A na pláži je neuvidí, uvidí tam jen další čechy s českou kulturou.

hodnocení

2x

Taky si myslím, že se to s těmi dovolenými až moc přehání a hlavně to je o tom, aspon co se týče ženských-slepic, v práci "povykládat" (pochválit se) kde jsme všude byly a jak daleko a jak vzácná ta destinace byla a jak to tam bylo moc fajn (i když to třeba stálo i za prd) a kolik moc peněz za to utratily.

Naštěstí už dost lidí pochopilo-začíná chápat, o čem ta dovolená je a dělají opravdu to, co je samotné baví a ne to, aby se ukázali před druhýma. Já u moře byl dvakrát..poprvé jsem automaticky šel na pláž jako většina, koupal se v něm a ležel jsem u něj. To mi vydrželo den. Od druhého dne jsem se začal už hodně nudit. Vůbec nechápu, jak to může někoho bavit..ale samozřejmě každého věc. To už budu taky raději trávit dovču pěkně doma, nemusím se nikam chystat, bláznit, pohoda, piánko a do práce půjdu perfektně odpočatý. Po druhé když jsem jel do té destinace na brigádu, tak na moře jsem se šel jen sporadicky kouknout na pár minut. Jinak raděj trávím dovolenou u nás v ČR a max okolí v Evropě. Máme tu uplně nádhernou krajinu, kde je stále co obdivovat a poznávat.

U nás v práci máme taky takového exota, který s paní jezdí do Egypta a pod, jen aby to všichni věděli a pak viděli, jak dojedou spálení jak černoši. To pořád vykládají, jak všude byli, co všechno viděli apod a když jsem se ho zeptal, jestli se byl projít doma za barákem do přírody a jak to tam vypadá, tak řekl že ne, co by tam jako dělal. Holt každý máme jiné priority.

vilik*

Taky myslím, že dovolená pro dovolenou, jen aby všichni viděli, že na to mám, je nesmysl. Ale tazatel píše, že jeho paní aktivní je a byla, tak s tím musel počítat. Já osobně bych kolečko práce- doma žít nechtěl. Nemusím utratit všechno, ale na dovolenou našetřit chci. V 60 ti sice bude mít zlato, ale žádné zážitky a rozvrácený vztah s nespokojenou manželkou. Dovolená v Chorvatsku, kde stačí mluvit česky, vyjde mnohdy levněji, než doma. Navíc nemusí jen ležet u vody. A co se týče výletů doma, s cestou v jednom dni tam i zpět je rádius omezen a proto i cíle mohou někomu brzy dojít. Z vlastní zkušenosti je ideální maximum do 50 km od domu, aby nebylo cestování únavné, při dobré silnici 100 km. Pak se už tráví v autě delší dobu, než pobytem na místě.

wasube*

vilíku máte pravdu v tom, že jsou lidé různí...někoho ráno postavíte do kouta a večer ho tam najdete, druzí jsou jak pytel blech a podle toho se musí posuzovat i kdo má jaké nároky na dovolenou a na život vůbec. Protože holt nejsme všichni stejní a kdybychom byli, byla by to šílená nuda. Že ta paní raději nejezdí na dovolenou sama, takhle si musí dost vytrpět - těch řečí třeba, že doma u sporáku by jí bylo líp a ušetřilo by se...:)

vilik*

Podle tazatelova textu ale on nejen jezdit nechce, ale považuje to za vyhozené peníze. Takže by jí to vyčítal stejně. Prostě myslím, že i tato alternativa by vedla k odcizení.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Víte, tazateli, ono jde o to, kdo z vás v manželství má vlastně pravdu. Jestli vy - že je lepší zlato a krátkodobé výlety, nebo vaše žena - která si chce dovolenou užít, mít zážitky, odpočinout si... Toto rozsoudit nelze, protože pravdu máte oba dva. Být vaše žena, jedu na dovolenou sama a vás nechám hnít doma se zlatem. Než se dívat na otrávený manželův obličej po celou dobu řádné dovolené... Dělá to tak hodně manželských dvojic, když se neumějí dohodnout, že tráví své volno bez manželského protějšku. A spokojenost pak může být na obou stranách.

hodnocení

0x
Teda vy jste drsny doufam ze mate barak na hypoteku a pred barakem porsche. Vubec se nedivim manzelce ze chce jednou za cas vypadnout ze stereotypu a mit jine myslenky. Jenze to s vama nepujde. Udelejte kompromis proberte to , at je kazdy z vas spokojeny.

buss
hodnocení

0x

Problém je ve vás, neumíte řeči a j. ... Rozveďte se, nebo ženě řekněte, ať si jezdí sama. Už jste jí sám navrhl nějakou dovolenou v zahraničí, mimo pláž? Nebo ona pláž a vy co vás zajímá? Oba na to máte jiný názor.

krtzjtd
hodnocení

0x

Ne každý chce celý svůj život prosedět doma a koukat na svoji 100 palcovou vyleštěnou televizi. A ne každej je taková fajnovka, že ho rozhodí pokoj bez výhledu na moře.

Tak si najděte dovolenou, která bude vyhovovat oběma - nějakou prázdnou pláž, nebo dovolenou jinde než u moře - v horách apod. Nebo může jet manželka bez vás, když trváte na tom, že se celý rok nehnete z domu.

Mimochodem nechápu, k čemu vám bude nějaký kus zlata... v důchodu se na něj budete koukat místo televize a u toho budete vzpomínat, jak jste celé mládí strávil ve svém baráku?

mp*
hodnocení

0x

Tak to je hodně negativistický pohled na dovolenou. Určitě je každého rozhodnutí, jak chce utratit peníze. Ale pokusím se Vám vyvrátit pár věcí. 1. Proč by měla být nejistota, že nevíte jaký dostanete pokoj. Snad si ho napřed prohlédnu, a pak se teprve rozhodnu, jestli ho beru a zaplatím. 2. Dovolená v ČR na prd, tak to snad nemyslíte vážně. Pokud máte alespoň nějaké elementátní vnímání okolí, tak to nemůžete napsat. A na přeplněnou pláž taky nemusíte, když si vyberete vhodné místo a termín. Ale neříkejte mě, že nemáte nějaký zájem? Třeba rybaření, opravy aut, domácí kutilství. Nebo nejraději neděláte nic. Tím by se to vysvětlilo.

wasube*

Určitě nějaké zájmy pán má. Třeba číst vkladní knížky a počítat drobný manželce na zítra na svačinu do práce...*ee**ua*

doplněno 20.07.15 10:27:

pro mp, který se ptal na zájmy tazatele;)

jaroslaw

typická odpověď malého českého človíčka - tazatel má jiný názor, je potřeba jej zesměšnit...

s tímto materiálem bohužel nedojdeme nikam...

wasube*

Místo kritiky mojí osoby zde raději řekněte svůj názor.*frajer* Protože neregistrovaných kritiků je tu dost, s názory už méně.

defo
hodnocení

0x

Konečně spřízněná duše. Vše bych podepsal.

Mám rád stereotyp a nemám rád změnu. Nemám rád vodu, slunce, písek a kontakt s lidmi. Nejlepší tráva je beton. Pokud se cestuje, čím více lidí, tím větší pravděpodobnost toho, že vznikne nějaký problém. A kdo se má balit a pak vybalovat? Proč spát v cizím prostředí, sedět na cizí židli, jíst cizím příborem a dýchat cizí vzduch? Proč jíst v restauraci a nechat se okukovat ostatními a muset komunikovat s obsluhou, která to udělá nutně jinak než chci já?

Ne, nemám fóbii. Klidně to všechno provozuji, pokud mně za to někdo zaplatí v rámci pracovních povinností, ale dělat to dobrovolně, ve svém volném čase a ještě za to platit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]