Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s vedrem

Od: kolomazn odpovědí: 5 změna:

Zdravím, zajímá mě když jsem kardiak a mám i potvrzení od lékaře, může v době kdy panují tyhle 37° vedra zůstat doma?

Dovolenou jsem si vybral už minule a jde o to, že zaměstnavatel rozhoduje o tom jestli vám dovolenou dá nebo ne. Tak mě zajímá jestli můžu něco využít nějakým způsobem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ju*
hodnocení

5x

Ano dá se to posuzovat jako překážka v práci s následnou výpovědí - protože ze zdravotních důvodů nesplňujete zdravotní předpoklady pro výkon vašeho zařazení / takže bych moc nešpekuloval s neplaceným volnem a přílišným upozorńováním na svůj zdravotní stav/, neschopenku a šmytec...

hodnocení

3x

Zdravím.Kardiaci v těchto vedrech nesmí chodit vůbec ven.Leda k večeru,když se malinko ochladí,respektive,když už slunce nesvítí tak silně/Už vůbec nesmí dělat nějakou těžší manuální činnost/.Zajděte k lékaři a nechte si vypsat neschopnost.

doplněno 19.07.15 10:35:

Ještě doplním.Lékař Vás uzná bez mrknutí oka.Jedná se o Váš život ! Zcela jistě máte svého kardiologa...

ladinpraha*
Uzna, ale ja tu citim snahu tu neschopenku nbejit. Treba z financnich duvodu. Ale jak by to vypadalo, kdyby kazdy, kdo ma s teplem nejake problemy, mohl bez neschopenky yvstat doma? Zkuste domyslet. A jak by se na to tvaril zamestnavatel.

lucie*
hodnocení

1x

Myslím,že Vám pomůže jedině nemocenská,pokud Vám ty vedra dělají potíže.Kamarádka má vysoký tlak a taky nebyl problém a doktor jí napsal na tyhle dny nemocenskou.Dovolenou by jí nikdo nedal.Zaměstnavatel má většinou své směrnice od kolika stupňů je horko a po jak dlouhou dobu se musí tahle teplota držet aby vyhlásili vyjímečné přestávky.To že by Vám dali dovolenou je nepravděpodobné.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že snad by Vám pomohl ten lékař - budete marodit (pokud Vás lékař uzná nemocným). Zdravím!

doplněno 19.07.15 09:44:

Pokud Vás lékař neuzná nemocným, tak zkuste požádat v práci o neplacené volno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]