Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nema rad mou rodinu

Od: jurija odpovědí: 11 změna:
Dobry den, potrebuji radu. Vcera mi volal otec, at se jedu podivat na sestru, ze jim posilala sos smsku a od te doby nebrala telefon. Kdyz jsem rekla ze uz jedu, tak se vedle me pritel zacal rozcilovat, proc zas jako nekam jezdim a proc mam potrebu vsechny zachranovat. Samozrejme ze jsem sestru nasla v bezvedomi, protoze se ji udelalo spatne. Byla jsem s ni az do peti do rana a potom jela domu. Dnes mi dekovala a opet monolog pritele, ze chce spat a proc mi to tu pipa. A co mi pise, at mu to dam precist. Domluvila jsem se s ni, ze uvarim neco dobreho, at prijede na veceri. Prvni pritelova reakce byla, ze tedy jede do prace, ze nechce, aby chodil kdokoliv z me rodiny do JEHO bytu na navstevu. Podotykam, ze jsme v pronajmu a platim veskere zalohy na byt- on cisty najem. Kdyz je nejaka oslava u mych rodicu, tak nikam jet nechce. Tyden predtim rika, jak mu bude zle a kdyz je den D, tak tvrdi, ze ho boli to ci ono. Takto se nechova jen vuci me rodine, ale i kdyz ma na navstevu prijit nekdo z mych kamaradu, ktereho on nema rad. Prosim o radu, zda ma cenu mu vysvetlovat, ze oni jsou moje rodina a pro ne tu vzdycky budu, stejne jako pro nej, nebo mam sebrat silu a odejit. Dekuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

5x

Dobrý den. Sebrat se a odejít... Tohle se nikdy nezlepší.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, Váš přítel přijal (snad) pouze Vás, ale již nikoho z Vašeho okolí. Myslím, že je to poněkud sobecké nebo nevyzrálé jednání a "výchova" už nepovede ke zlepšení. Vy jste jen jeho majetek - tedy, takto asi uvažuje on. Zda odejdete je už na Vás. Zdravím!

hodnocení

0x

Jurko, jak dlouho žijete spolu? Kolik je vám let? Ptám se proto, protože mám snahu dát mu šanci, změnit se, když je hodně mladý. Jinak si myslím, že to je majetnický sobec, který nepoznal, co je rodina. Opravdová rodina. Snaží se vás od všech a od všeho izolovat a manipulovat s vámi, jako se svým majetkem. A taky hodně žárlí, že? *sok* Hodně vážně se nad tímhle vztahem zamyslete! Až přejde zamilovanost a fascinace sexem, co vám zůstane? Bude to k životu? Myslím si, že bez lásky vztah může fungovat, ale bez úcty a ohleduplného jednání ne.

crate*
hodnocení

0x

Je to sobec, ale to neznamená, že je nutností mít rád Vaši rodinu či Vaše přátelé. Sobecké je na tom to, že Vám to vyčítá.

To, že nepřímá Vaši rodinu může být zároveň způsobeno i tím, že Vaše rodina nepřijala ho.

Každopádně podle mě se to nezmení a zdá se, že ve Vašem případě bude ještě snadné odejít a hledat štěstí jinde.

Crate

hodnocení

0x

Dobrý den. Nepíšete nic o tom, jak se chová Vaše rodina k němu. Nemusí mít Vaši rodinu rád, ale měl by ji respektovat. Domluvte se s přítelem, že Vám nebude mluvit do vztahů s Vaší rodinou a Vy mu ji nebudete vnucovat. Buď si cestu k členům Vaší rodiny najde sám, nebo se bude stranit. To už záleží na něm. My nevíme, zda má Váš přítel důvod, nemít rád Vaši rodinu, ale důležité je, jestli má rád Vás. Pak je vše o komunikaci, tolerantnosti a vzájemném respektu.

hodnocení

0x
Pokud mu vase rodina neco neudelala tak bud vam rodinu zavidi nebo je to debil. Bohuzel se to nezlepsi...

zoubek
hodnocení

0x

Vážená paní,rozhodnout se musíte sama, ale ten pán chce mít Vás jen pro sebe, a proto Vás odlučuje od všeho, co by jaksi ohrožovalo jeho jakoby vlastníctví Vás,je to něco jako žárlivost, ale ne jen na muže, prostě na kohokoliv, kdo upoutává Vaši pozornost nebo potřebuje Vaše služby nebo pomoc. -sestra, rodiče a pod. Znám tento stav , protože jsem jej také zažil, vyskytuje se jak u žen tak mužů. Musíte zvážit, zda ten pán má jiné dobré vlastnosti, jako na př. je hodný, milý, ukázněný,štědrý a pod , podle mne nebudě štědrý, bude hodně šetřivý až škrunda. Přeji hodně štěstí. Jarda

hodnocení

0x

Jurijo, stává se dost často že si rodina se svým potencionálním zeťákem nesednou ale podle toho co píšete je váš přítel obyčejnej sobec kterej má zřejmě nějakej psychyckej problém.

Nesnáší i vaše kamarády i kamarádky?.?.? Jak vycházíte s jeho okolím vy?.?.?

Myslet si že ho nějak změníte nebo převychováte je nesmysl a dřív nebo pozdějc by jeho chování (podle mě) mohlo vést k domácímu násilí a týrání vaší osoby.

Podle mně byste od něj měla odejít.

hodnocení

0x
Čím dřív od toho idio..a odejdete tím dřív se vám uleví

wasube*
hodnocení

0x

A jak se on snáší se svou rodinou? A jak jeho rodina snáší jeho? A jak Vy snášíte jeho rodinu? Nějaký začátek to mít někde muselo. Jinak když je to JEHO byt, brala bych včas kramle.

mmmm
hodnocení

0x

Nesnáší vaše kamarády a vaší rodinu, to se často stává. Jestli ho máte ráda, tak to přijměte a pozvete si koho chcete a on si může bručet někde v koutě. Každý bude vědět, že to je ten nemluva a půjde mu z cesty. Pořádně mu vynadejte, že až přijde někdo od vás tak se bude chovat slušně, nebo že potáhne on. S rodinou udržujte kontakty, ale nesmí vám moc zasahovat do osobního života, taky to znám, samá návštěva, hlídání jejich dětí, půjčování peněz bez šance na vrácení, když už nechtěli k nám, tak chodili za mnou do práce abych je zachránila a půjčila jim peníze, citové vydírání pořád nějaký malér s nima, tohle když manžel vidí tak se mu to nelíbí, tak to je jasný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]