Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tetanie?

Od: lena* odpovědí: 9 změna:

Ahojky,

mám již půl roku problémy, které začaly tím, že mi brněla levá ruka. Poté jsem v noci (manže byl na služebce) dostala záchvat - vzbudilo mne šílené bušení srdce, trnuly mi končetiny, vše se ve mně chvělo, mdloby, průjem, pálení na hrudi, chodila jsem močit tak co dvě minuty... A panika, myslela jsem, že umřu... Chodila jsem až do rána po bytě a bylo mi zle fyzicky a hlavně psychicky. Záchvat se opakoval asi po týdnu - manžel opět nebyl doma. Zavolala jsem si záchranku a dali mi léky na snížení tlaku, na srdce a jednu tabletu draslíku. Po dalším záchvatu následovala vyšetření na srdce - nic se nezjistilo, ultrazvuk krčních tepen - nic, CT mozku - nic. Magnetickou rezonanci mozku a C páteře jsem absolvovala minulý týden a nemám ještě výsledky. Krev mi vůbec za celou dobu nevzali a beru Neurol 2 x denně a Lokren na tlak ( už ho nemám vysoký, ale prý snižuje bušení srdce?). Nikdo mi nedoporučil hořčík a pod. Mé současné problémy jsou: brnění končetin, večer nemohu usnout pro bušení srdce a chvění v celém tělě, když mne ale manžel chytne za ruku, říká, že se nechvěju... Střídavě mě bolí klouby, záda, noha, ruka...Stejně jak to zde někteří popisují, i mně je v noci hůř, když se víc najím, nebo si dám přes den malé pivko. Přitom nekouřím, jím docela zdravě, přestla jsem pít kávu a alkohol piju jen příležitostně a s mírou. Nedávno jsem mluvila s bratrem, který má podobné problémy jak s končetinami, tak s úzkostnými stavy. Jemu na MR zjistili problém s krční páteří (čeká jej operace) a také tetanii. Proto mne napadlo hledat něco o této nemoci na Internetu a skončila jsem zde. Po přečtení zde zveřejněných příspěvků jsem si dokonce uvědomila, jak jsem si sama mohla způsobit psychické problémy, které předcházely těm, které popisuji. Za poslední asi tři roky jsem přibrala 15kg (při stejném způsobu života, jako dřív). Strašně mne to trápilo a myslela jsem na to každičký den, přestala jsem se mít ráda, sama sobě jsem se hnusila... I přes diety jsem však stále přibírala a nenávěla své tělo víc a víc. Teď mám 5kg dole ani nevím jak a paradoxně na svou váhu vůbec namyslím, protože vím, že zdraví je to nejdůležitější. Chtěla bych se zeptat někoho, kdo tetanii má, jestli se v mém případě může jednat o totéž a prosím poraďte, jak jemně naznačit lékařce, aby se zaměřila tímto směrem, je ješitná a špatně se mi s ní komunikuje. Moc všem děkuji za odpověď a přeji všem zdravíčko!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
V podstatě ti odpovím jen na předposlední větu. Pokud je to dobrý lékař, vyslechne si i názor pacienta a spolem dojdou nějakému řešení. V opačném případě bych přešel k jinému lékaři.

zuzu*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
ahojky leno. ja se jemnuji Zuzka a je mi teprve 19let. Tetanii mi zjistili asi tri roky tomu... Krece mivam spise v nohach a je to neuveritelna bolest... Ale nejhorsi jsou ty stavy, kdy mi je slabo a toci se mi v hlave, cela se chveju a trepu ale nikdo to nevidi..citim jak by mnou prochazely nejake vlny nebo podobne... Ted se mi ma tetanie jeste zhorsila...je mi spatne i od zaludku a na vaze taky neustalem pribiram..kdyz jsem chtla drzet diety malem jsem zkolabovala, takze si myslim, ze to tetanie klidne muze u tebe byt taky! A taky neustale trpim problemy s moci..myslela jsem, ze je to podchlazenim ledvin nebo neco podobneho ale jelikoz na to trpim uz tak dlouho, mozna to ma neco spolecneho i s tetanii... a mam jednu jednoduchou radu pro tebe: pokud je tva doktorka jesitna a vice mysli na to jak vypada a ze je bezchyby, nez jak je jenim pacientum, tak ji vymen! Dobry doktor totiz dokaze divy!

lenička
hodnocení

0x
Ahoj Leno,já mám tetanii už asi 10 let.Nejdřív jsem měla jen křeče,pak i křeče se stavem bezvědomí,několikrát mě odvezla sanitka na ARO,kde jsem se probrala,dělali mi lumbálku,opakovaně CT mozku,MR mozku,nikde žádný alarmující nález,jenom vždycky bylo něco na EEG mozku.Samozřejmě,že mě honili po všech vyšetřeních,dělali ze mě hypochondra,protože nález nikde jasný nebyl,a mě bylo pořád špatně.Můj neurolog mi doporučil,pokud mě začínají brnět ruce,nohy,at si rozpustím šumivé magnesium,které někdy pomůžu trochu záchvat aspon zbrzdit.Začala jsem užívat Lamictal,ted jsem asi 4 roky na udržovací dávce 100mg,je mě dobře,někdy když mám větší"nervy"a cítím,že tento záchvat nezvládnu sama,mám pohotovostní balíček,kde je 1 ampule Apaurinu+jehla se stříkačkou.V nejhorším případě(ten zatím chválabohu nenastal)bych se musela píchnout sama,nebo někoho poprosit,aby mě píchnul.Váha mě taky lítá,ale snažím se jíst tak akorát a hlavně at mám pořád něco v žaludku,protože jak vyhládnu a najím se s chutí,je mi na zvracení až na omdlení,připadám si jak nějaká bulimička.Pokud budeš chtít odepiš,ráda se s tebou podělím a poradím,pokud budu moct.Ahoj*stop*

alka*
hodnocení

0x

Nemyslím si, že je to tetanie. Přesně takové stavy jsem ja měla před 3 lety -přibírala jsem na váze i když jsem jedla stejně, brnění rukou a nohou, mdloby, bušení srdce...Moje doktorka mi stale říkala, že přibrání mi sluší a že to mám ze stresu... Po jednom kritickém stavu jsem trvala na tom aby mě poslala na vyšetření srdce a kardiolog se mě hned ptal jestli se léčím na štítnú žlázu? Ja jsem do té doby žádné léky nebrala, vzal mi ihned krev a na druhý den mi volal ať tam ihned příjdu. Všechno mu naznačovalo na špatnou funkci štítné žlázy a výsledky krve to potvrdili. Vše se mi upravilo asi po 3 měsících. Dnes už šž nemám,mé tělo si vytvořilo protilátky vůči ní a rozobralo jí. Má doktorka to zanedbala a nepoznala kde je problém. Proto dnes všem známým radím, aby si nechali vyšetřit šž a mnohým tak včas přišli na túto nemoci mým dětem, kterým je 7 a 17 let.

renata*
hodnocení

0x
dobrý den, já jsem před cca 2 měsíci zkolabovala v práci! motání hlavy,lehkost horkost a pak už jsem seděla na židli.teda neomdlela jsem úpně vím o sobě!dostala jsem neurol prý je to od nervů. k tomu žilně magnézium, vápník v nacl. chvíli to bylo dobré ,ale teed mám brnění v obličeji,nohou u prstu. jsem s toho dost nervozní. změnila jsem práci ,kde se mě to dosti líbí a nerada ,aby jsem mě to vrátilo.když má lékařka stále tvrdila od nervů tak jsem sama navštívila neurologa, úžasný chlap a doktor, který mě narovnal krční páteř a říkal ,že by se mohlo jednat o tetánii.nic o této nemoci nevím!ještě trpím na křeče v nohou hlavně v noci v oblasti lýtek.děkuji z aodpovědi renata

nela s.
hodnocení

0x
Vsechny zdravim..jak si procitam tyto vase komentare nekdy mi pripada,jak by jste mi mluvili z duse..I ja trpim jiz 4roky tetanii a to je mi ted 19 let,takze jsem si toho hodne zazila.Jak kazdy pise,krece,trnuti,migreny,zimnice,spatne videni,bolesti koncetin,to vse jsem si prochazela skoro kazdy tyden a nekdy i nekolikrat do tydne.Prvni dva roky byly velice tezke,doktori na to neznali ani poradne lecnu krome magnesia,dychani do sacku,ci kapaku,ale jen ty kapaky zabiraly,ale vetsinou se na ne clovek ani nedostane,pokud si nezavola zachranku..Kvuli tetanii jsem mnoho zameskala ve skole.Objizdela jsem lekare,odborniky,lecitele prirodni,akupunktury,samany,proste zkouseli jsme doma vse,jen at se uzdravim,ale ve vsech pripadech bezvysledne,mozna male zlepseni,ale vetsinou se vytratilo...Jednoho dne jsem se vsak dozvedela o jedne pani,ktere leci lidi pomoci metody su-jok(vpichovani jehlicek,ale akupunktura to neni).Znamy,co k ni chodil rikal,ze diky ni nemusel na operaci zad,ze ho vylecila a ta to taky zkusim.Doma jsme si rekli,ze zkusit je treba vse,i kdyz uz jsme nemeli zadnou nadeji.Jakmile jsem k ni zacala chodit,tetanie se zhorsovala,vsak po mesici se najednou obevovala uz mene a ne tak silne,bylo to az neuveritelne,ale uplne nevymizela.Jednoho dne mi nabidla pristroj zvany Denas,ktery je na bazy jemnych elektromanetickych pulsu a byl vytvoren na bazi metody sujok,abych si ho zakoupila,ze mi rozhodne pri zachvatech pomuze a nebudou zdaleka tak hrozne.Koupila jsem si pristroj a mela pravdu.Bylo to neco neuveritelneho,pri zachvatu jsem si jej prilozila na urcita mista a ihned tetanie ustupovala,migrena nebyla,za dve hodiny jsem byla fit.Ted uz si bez nej nedokazu predstavit zivot a ani moje rodina ne.Tento pristroj mi "zachranuje zivot" a nejen v tetanii,ale ve vsem(bolesti zad,menstruace bolestiva,vysoky a nizky tlak,proste na vse co ci vzpomene clovek).Dnes dekuju dne,kdy jsem zacala chodit na metodu su-jok a koupila si denas a vsem,kteri se trapi,bych tim chtela pomoct,staci napsat mail,klidne se s nemi sejdu a ukazu jim,jak pristroj funguje,ci co je vubec metoda su-jok..Drzim vsem palce!A verte,nad tetanii se da zvitezit!
vasil ceral
Už je to více jak rok co jsem zkolaboval-vypnul mi organismus.Po devíti měsících nejistoty co mi je,opět pracuji a mám sílu býka.Opět mé ruce jsou jak létací kovadliny,zbrojní pas na ruce.Asi mně s toho dostali prášky Pirabene 1200 mg a Tebokan 40 mg.Přeju všem štastné vyléčení a plnohodnotnou činnost.Ahoj a hezké dny.
zuzana*
Pirabene i Tebokan /Tanakan - jinan dvoulaločný/, jsou volně dostupné přípravky. Jsou u nich však kontraindikace, takže před užíváním bych to zkonzultovala. Není to spíš reklama? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma horkost v obličeji

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]