Nejste přihlášen/a.
Ahojky,
mám již půl roku problémy, které začaly tím, že mi brněla levá ruka. Poté jsem v noci (manže byl na služebce) dostala záchvat - vzbudilo mne šílené bušení srdce, trnuly mi končetiny, vše se ve mně chvělo, mdloby, průjem, pálení na hrudi, chodila jsem močit tak co dvě minuty... A panika, myslela jsem, že umřu... Chodila jsem až do rána po bytě a bylo mi zle fyzicky a hlavně psychicky. Záchvat se opakoval asi po týdnu - manžel opět nebyl doma. Zavolala jsem si záchranku a dali mi léky na snížení tlaku, na srdce a jednu tabletu draslíku. Po dalším záchvatu následovala vyšetření na srdce - nic se nezjistilo, ultrazvuk krčních tepen - nic, CT mozku - nic. Magnetickou rezonanci mozku a C páteře jsem absolvovala minulý týden a nemám ještě výsledky. Krev mi vůbec za celou dobu nevzali a beru Neurol 2 x denně a Lokren na tlak ( už ho nemám vysoký, ale prý snižuje bušení srdce?). Nikdo mi nedoporučil hořčík a pod. Mé současné problémy jsou: brnění končetin, večer nemohu usnout pro bušení srdce a chvění v celém tělě, když mne ale manžel chytne za ruku, říká, že se nechvěju... Střídavě mě bolí klouby, záda, noha, ruka...Stejně jak to zde někteří popisují, i mně je v noci hůř, když se víc najím, nebo si dám přes den malé pivko. Přitom nekouřím, jím docela zdravě, přestla jsem pít kávu a alkohol piju jen příležitostně a s mírou. Nedávno jsem mluvila s bratrem, který má podobné problémy jak s končetinami, tak s úzkostnými stavy. Jemu na MR zjistili problém s krční páteří (čeká jej operace) a také tetanii. Proto mne napadlo hledat něco o této nemoci na Internetu a skončila jsem zde. Po přečtení zde zveřejněných příspěvků jsem si dokonce uvědomila, jak jsem si sama mohla způsobit psychické problémy, které předcházely těm, které popisuji. Za poslední asi tři roky jsem přibrala 15kg (při stejném způsobu života, jako dřív). Strašně mne to trápilo a myslela jsem na to každičký den, přestala jsem se mít ráda, sama sobě jsem se hnusila... I přes diety jsem však stále přibírala a nenávěla své tělo víc a víc. Teď mám 5kg dole ani nevím jak a paradoxně na svou váhu vůbec namyslím, protože vím, že zdraví je to nejdůležitější. Chtěla bych se zeptat někoho, kdo tetanii má, jestli se v mém případě může jednat o totéž a prosím poraďte, jak jemně naznačit lékařce, aby se zaměřila tímto směrem, je ješitná a špatně se mi s ní komunikuje. Moc všem děkuji za odpověď a přeji všem zdravíčko!
Nemyslím si, že je to tetanie. Přesně takové stavy jsem ja měla před 3 lety -přibírala jsem na váze i když jsem jedla stejně, brnění rukou a nohou, mdloby, bušení srdce...Moje doktorka mi stale říkala, že přibrání mi sluší a že to mám ze stresu... Po jednom kritickém stavu jsem trvala na tom aby mě poslala na vyšetření srdce a kardiolog se mě hned ptal jestli se léčím na štítnú žlázu? Ja jsem do té doby žádné léky nebrala, vzal mi ihned krev a na druhý den mi volal ať tam ihned příjdu. Všechno mu naznačovalo na špatnou funkci štítné žlázy a výsledky krve to potvrdili. Vše se mi upravilo asi po 3 měsících. Dnes už šž nemám,mé tělo si vytvořilo protilátky vůči ní a rozobralo jí. Má doktorka to zanedbala a nepoznala kde je problém. Proto dnes všem známým radím, aby si nechali vyšetřit šž a mnohým tak včas přišli na túto nemoci mým dětem, kterým je 7 a 17 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.