Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce a majetek

Od: zavinac® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,,,,,,kdybych napsala byt v os,vlastnictví na syna --a kdyby se náhodou stalo,že by měl exekuci na majetek ,mohli by mu zabavit bývalý můj byt,,a já tam byla jako břemeno uvedena. díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Věcné břemeno, pokud by bránilo prodat byt v exekuční dražbě, podle okolností může (ale nemusí) zrušit soud. Na druhou stranu, pokud nový majitel bude drsňák, tak vás z bytu vystrnadí břemeno nebřemeno.

Ještě poznamenám, že exekuce nepříchází náhodou.

hodnocení

Co je tím myšleno ,že nepřichází najednou.díky

iv®
Ze chodi upominky. Exekuce se neobjevi ze dne na den, kdyz vim ze dluzim a delam mrtveho brouka tak musim pocitat ze prijde den kdy mi exekutor zaklepe na dvere.
hodnocení

Dobře,mi jako břemenu by snad nechodily upomínky..pouze majiteli ne?Mi se jedná o to,že syn podniká jevše OK ,,ale člověk nikdy neví. a já bych nechala přepsat byt na něho.Asi to nemám udělat,,mohla bych skončit kdo-ví kde ale mám hodného syny ale jeden neví----můj dům můj hrad

wasube*

Byl by zajímavý motiv, proč to vůbec chcete udělat. Měla jsem známou, říkala že u nich v ulici senioři napsali byt na jediného syna, aby neměl po jejich smrti problémy. Žádné neměl, měli je oni. Syn totiž zemřel, snacha jako dědička byt prodala a museli se vystěhovat do pronájmu. Takže jestli máte podobný důvod, tak to nedělejte...

odpoved*

Vyměňte svůj byt za dva, jeden si nechejte, druhý zase synovi a žijte si v klidu.

hodnocení

Můj syn má dům,,ale tak uvažujem ,,mám ještě jednoho syna ,aby měli jasno-bez hádek

zzzlatokopka*

Pokud budete jako břemeno, tak se byt v případné dražbě prodá jen za pár korun, vás nový majitel stejně vyhodí, a budete bez peněz, bez bytu a pořád s dluhy:(

Já bych to nedělala, nechala bych si byt a napsala pouze závěť.

Proč mu ten byt chcete napsat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]