Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mama mě nechce pouštět na kolo

Od: nufacek3* odpovědí: 8 změna:
Dobry den nevite jak mam ukecat mamu aby me pouštěla na kole je mi 13 a na kole me pusti jen za babičkou pul km na zahradu .Rad bych si s kamaradama zajezdil na cyklostezce ale máma říká že mě přejede auto atd...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Můj syn má 13, a aby jezdil na kole sám s kamarády (kousek městem a pak cca 5 km po cyklostezce), tak s tím nemám problém (ani maminka). Ale chápu a respektuju, že jinde může být větší provoz, méně rozumné děti nebo starostlivější rodiče.

doplněno 17.07.15 13:49:

Ještě dám jednu radu, ale ta není příliš výchovná: je snadnější získat odpuštění než dovolení.

lidus*
hodnocení

1x

Vnučka jezdila loni s dědou nebo maminkou, dnes zazvoní místní děti (8-11let) a jedou k lesu 5km po obslužné komunikaci (panelka). V Brně může s kolem jen u domu a na hřiště. V dubnu měla 5 let. Já bych vás na cyklostezku s kamarády pustila, přejet auto vás může i když jedete k babičce.

uska*
hodnocení

0x

Na první jízdu vem mamku s sebou. Jest-li nemá kolo, tak jí ho někde půjči. Ať se sama přesvědčí jak se chováš na silnici.

nufacek3*
hodnocení

Ona ví jak jezdím dřív jsme jezdivaly na cyklostezku

dam®
hodnocení

0x

Prostě mamka má o tebe strach, vůbec se ji nediv, zkus to nějak spytlíkovat ať jezdí s tebou, prostě ať pozná, že jsi dostatečně zkušený a obezřetný jezdit cestou, necestou. Je to prostě MAMINKA se vším všudy.

kolista
hodnocení

0x

Bojí se o tebe že uděláš chybu a někde se dobiješ.. Nejlíp když sama dojde k závěru že už to zvládneš sám.. Jezdi s ní a jeď první jako by to děcko byla ona a ty jí máš na starost. - Říkej jak a kudy má jet, kde dát přednost, jak si najet do křižovatky, jak předjíždět bruslaře atd. Když zjistí že to zvládáš tak tě začne pouštět...

honzik*
hodnocení

0x

Byl jsem kdysi v naprosto stejné situaci, jako přes kopírák. Ono je to těžký, protože člověk to vidí jen ze své pozice. Taky mě dlouho rodiče nechtěli pouštět z ulice na kole s kamarádem. V podobném věku jsem pak domů dorazil později, než jsem měl. Tenkrát jsem od mámy takovou koupil, hned za dveřmi, že si to pamatuju dodnes. A je to už skoro 30 let, ale teprve až když jsem se sám stal rodičem, jsem plně pochopil, co to je strach o někoho. Na druhou stranu 13 let je věk už dostatečný, aby se drobnými krůčky dalo mámě dokázat, že je na mě spolehnutí. Je fakt, že na silnici se bojím dnes sám, protože cyklista je lovná zvěř. Ale cyklostezka ještě jde. Mámě to nevyčítej, má tě ráda a strašně rychle to letí. Ještě si dost živě pamatuje, jak tě chovala v náručí, jako mimino. Já jsem se z toho vymanil vlastně až v 15, kdy jsem šel na střední - na intr do jiného města, což zněnilo hodně.

wasube*
hodnocení

0x

Neviděla Tě jezdit bez helmy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]