Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolesti zad-hlavně v noci

Od: hejhej odpovědí: 11 změna:

Bolí mě záda jako čert. Nemůžu se obout, umýt vanu, když sedím a chci vstát, jdu tak 20m ještě v předklonu, než se narovnám, v noci se budím při každém otočení tak 20y za noc. Prostě hrůza. Prý mám výhřez ploténky, ale operace se bojím a nechce se mi na ni. Nemáte někdo "recept", co s tím? Rehabilitační cykly už mám za sebou 3x, lázně 2x, doma ráno cvičím ale výsledný efekt spíš nic než moc. Díky za každou zkušenost a nápad. Jana

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stenly*
hodnocení

3x

Sežeňte někoho kdo umí zacházet s TLC-bars,dělal jsem s tím vyhřezlé plotýnky a funguje to.Já bych vám rád pomohl,ale musela by jste bydlet někde blízko mého bydliště.

Stenly. Ty ses hotovej Horst Fuchs. Jednou propagujes zazracna maziva do aut, podruhe tachionovou terapii, po treti uz nevim co, ale vybavuju si, ze jeste neco zazracneho si tu propagoval. Nevim, co z toho mas, ale tohle rozhodne nejsou rady, jake lide potrebuji. Bez se s timhle vycpat - a at si rika kdo chce co, tohle je muj nazor na takhle idiotskou radu.

Pro tazatelku. Vyhrezle plotynky jsou vazna vec. Jedna moje znama tim take trpi. Take jezdi na rehabilitace, take to moc nepomaha - spise vubec. Uz byla i na kapackach v nemocnici. Nejake leky meli uvolnit svaly v okoli patere s nadeji, ze se alespon castecne plotenky srovnaji.Samozrejme ji udelali CT a doporucili operaci, na kterou take nechce. A navic si moc nepomaha tim, ze doma neustale tvrde pracuje.

Ted sem neco vygooglil, takze o tom moc nevim. Vy treba uz jo. Ale jestli ne, zkuste si neco zjistit o Dornove metode a zeptejte se vaseho lekare, co si o ni mysli. Zrejme jde o nejakou masaz. Nevim, jestli funguje ci ne, ale ublizit asi nemuze. Kazdopadne se ale nejprve poradte se svym lekarem a pokud rekne ne, tak radeji ne.

hejhej
hodnocení

Ahojda, díky za upozornění na všeuměla Stenlyho. Tenhle server jsem objevila nedávno, takže ještě nemám přehled o různých "firmách". Včera mě kámoška ukecávala, abych s ní začala chodit do posilovny - haha. Prý někde sehnala systém cviků speciálně na záda. Cvičí prý už přes měsíc a je spokojená. Tak já nevím. Že bych na stará kolena začala blbnout mezi mladýma nabušenýma frajerama? No nevím nevím. Ale možná to zkusím - lepší, než jít na operaci, to můžu i potom, že? :) Časem podám zprávu, ju? Pokud o té metodě někdo něco víte, prosím, napište mi. Nebo vůbec o vlivu posilovny na tyhle bolesti. Díky moc.Jana

lidka*

Ahoj Jano, ani na "stará kolena" není marné podívat se na pěkná těla. :D Třeba to vylepší i psychiku a záda se uklidní.*dril*To byl jenom pokus o fór. Ale jinak zůstaňte s námi na poradně, určitě máte s čím poradit. A navíc - jak tak koukám - máte smysl pro humor. A toho není nikdy dost! *klik*

lidka*
hodnocení

2x

Dobrý večer Jano! Jen mě tak napadlo, nechtělo by to třeba novou matraci - nějakou zdravotní. Dneska už je veliký výběr. I když moc nesleduji reklamy, jedna studentka se v ní chlubila, že dostala matraci Dormeo (nebo jak se jmenuje) na 14 dní na zkoušku. Jestli to fakt existuje, možná, že by nebylo špatné to vyzkoušet. :)

fany08*
hodnocení

0x

S výhřezem ploténky mám bohaté zkušenosti, jsem už po operaci. Já musela jít, těšila jsem se, bylo to pro mě vysvobození. Stačilo by pár týdnů navíc a už bych byla ochrnutá. Posilovnu bych určitě nezkoušela, mohla byste si víc ublížit, nejvhodnější jsou rehabilitační cviky, ale když ani ty nezaberou, tak je na řadě operace...

kobliha*
hodnocení

0x

Nebojte se operace a určitě běžte. Uleví se Vám a budete se divit, proč jste nešla už dřív. Posilovnu bych určitě neriskovala, mohla byste si ještě víc ublížit.

Jestli máte strach třeba z konkrétní nemocnice nebo lékaře, klidně běžte na kliniku. Nebojte se doktorů, jsou to jenom lidi (jednoho mám za manžela)! Klidně si vyhledejte nějakého sympatického a oblíbeného a zavolejte mu nebo napište e-mail. Určitě Vás nevyhodí.

Hodně štěstí, Kobliha :)

pawlyk

Nebojte sa operácie? Hm, ba naopak. Ta rieši iba dôsledok, nie príčinu. Je dôležité zamyslieť sa nad príčinou stavu, prečo dochádza k výrezu platničky. Ako vravel francúz v Matrixu: na každú akciu je reakcia ... Poznám x-ľudí, ktorí neriešili primárnu príčinu z čoho vyplynulo, že lekári riešili zopár sekundárnych dôsledkov. Nepracujete náhodou na neurochirurgii? ;)

hejhej
hodnocení

No právě, operace se bojím (taky mám z minulého příspěvku lehký pocit reklamy na neurochirurgii či neurochirurga :( ). Ležela jsem totiž na neurochirurgii, když tam paní po operaci páteře přivezli - a bolestí se třásla několik dní. Nebyl to na ni hezký pohled, věřte mi... A navíc se řídím heslem, že na nevratné zásahy je času dost, proto ZÁSADNĚ preferuji konzervativní lečbu resp. odstranění příčin. Jen bych ráda vyzkoušela všechny možnosti, v čem je zakopaný pes. Díky za příspěvek, Pawlyku, mluvíš mi z duše.

pawlyk

Som názoru, že operačná liečba by mala byť tou poslednou liečbou. Určite základom pre zdravý chrbát je škola zad. Tvrdím, že pokiaľ by sme ideálne užívali svoj chrbát pri každonenných činnostiach, tak nemusíme cvičiť, nemusíme robiť nič a neméme žiadne bolesti a problémy. Samozrejme neberiem do úvahy úrazy, ochorenia či vývojové vady. A nie je to o "peknom" sedení, ale je to už o polohe pri spaní, o vstávaní z postele, o postavení sa zo sedu do stoja, o polohe pri umývaní zubov, obúvaní sa, o polohe pri raňajkovaní, sední v kancelárii či v aute resp. autobuse, o bežných činnostiach, ktoré robíme skoro denne (žehlenie, luxovanie, umývanie dlážky, dvíhanie či nosenie ťažkých predmetov), o manipulácii s malými deťmi a o x-iných činnostiach, s ktorými sa stretávame na každom kroku. Tam by som začal v každom prípade, to je tá prevencia!

Až po tomto základe by som začal s aktiváciou lopatkových svalov (teda dolných fixátorov, ktoré sú jednou z hlavných príčin bolesti krčnej chrbtice) a s aktiváciou (predovšetkých vnútorných) brušných svalov, ktoré v kombinácii s ďalšími svalmi pomáhajú zabrániť problémom v driekovej časti chrbtice.

Znie to úplne jednoducho, opak je ale pravdou. Nikdy ale nie je neskoro na nový začiatok ...

hodnocení

0x

Poradila bych namazat mentolovým krémem Sněženka,nevyléčí ale uleví,příjemně chladí a mě to velmi dělá dobře.Jestli máte výhřez plotýnky,tak běžte na operaci určitě se Vám uleví...Hodně odvahy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]