Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pridavek na dite

Od: majja* odpovědí: 14 změna:

Sem svobodnou matkou ale s otce sveho ditete zijeme (on je pres tyden mimo domov kvuli praci). Rodinna znama nam rekla, ze mam narok na porodne, prispevek na bydleni a mozna i pridavek na dite. Porodne a prispevek na bydleni uz mam zarizeny, ale pridavek na dite jeste ne.

Problem je v tom ze bych musela za svym byvalym zamestnavatelem, ale ja tam nechci. Chovali se tam ke me jak k onuci, vedouci me komandoval a kdyz sem otehotnela, kdyz sem mela odchazet, protoze sem byla zazkou za materskou, koukali se na me jak na socku. Co misto aby hledala praci tak otehotneni, pritom to nebylo v planu. Sama mam depresi z toho ze sme otehotnela a nemam kam se do prace vratit. No a o co jde. Musela bych k memu byvalemu zamestnavateli aby mi vyplnil papir. Jenze ucetni tam dochazi jen obcas. Je to externista a kdyz po nem nekdo neco chce umi byt dost neprijemny. Ja im, ze bych se mela vzchopit a jit tam, ale sem tak blba ze mam dojem ze to tam nesnesu.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Jsem svobodná matka ale s přítelem (otcem děcka) žiji. Ať žijí sociální dávky a žije se vám líp. Zrovna takovým co zatají u dávek plat přítele který se na všem finančně podílí bych nedala nic. Holt když potřebuju papír, tak tam musím jít i když se mi to nelíbí. Čekám, že budete žádat jako samoživitelka (co vlastně samoživitelkou není) také hmotnou nouzi a vše ostatní.

doplněno 14.07.15 19:39:

Tato dávka je určená pro rodiny s dětmi, které mají méně než 2,4 násobek životního minima. Výše dávky se pohybuje pro děti do 6 let ve výši 500,-kč, pro dítě 6 až 15 let ve výši 610,-kč a pro dítě 15 až 26 let ve výši 700,-kč.

Čisté příjmy se posuzují za předchozí kalendářní rok a přídavek lze vyplatit až 3 měsíce zpětně.

Pokud nastala změna, jistě mě někdo opraví.

lucie*

V tomhle s Vámi souhlasím liduš,ovšem jsme v čechách a hloupý kdo nebere.Mě taky poučovali kolegové(otcové rodin s hypotekami a dluhy)ať zatajím chlapa a žádám příspěvky...bych se musela stydět sama před sebou i před přítelem,zrušit partnerovi trvalý pobyt a lhát...abych dostala příspěvek.Nejsme tak nezodpovědní jako většina, abychom si dělali děti a neměli našetřeno nebo byli dlouhodobě bez peněz a čekali na dávky.

doplněno 15.07.15 08:50:

No prrr,tady nikdo neopovídal vám,ale reagovala jsem na Lidus.Mentalita českého národa se zde probírala několikrát ,tak k tomu není třeba nic dodávat.Kdo nekrade,okráda rodinu platí pořád...dělá to on já budu taky:)Ovšem nikdo Vám to nedává za zlé,aspoň něco jsme se naučili od"nepřispůsobivých"občanů,taky se chtějí mít líp,když kradou politici...a všichni.

hodnocení

1x

Já trochu nerozumím. Přece když jde o peníze na chleba, pak několik minut vydržím i s nejprotivnějším člověkem. A myslím si, že mi může. . . Joo, kdybych se šla domáhat peněz na zbytečnosti, rozežranosti, pak bych asi otálela. Ale na nejnutnější živobytí?! Neblázněte! Už nejste dítě! *hej*

cuca*
hodnocení

0x

A co se na ně obrátit emailem? Nebo poštou.

majja*
hodnocení

stejne budu muset tam s papirem odjit aby ho vyplnili

cuca*

Majo. Na to je dobrý skener. Oskenovat, zaslat emailem.

Ale pokud zaměstnavatel opravdu není solidní, nebude se obtěžovat odpovědět. Vemte s sebou někoho, kdo s tim jednáním s nimi nebude mit problém, aby popřípadě zasáhl, kdyby se něco dělo, ...vám asi chybí hlavně sebevědomí, budete celkem nesmely typ, ze?

iv®
hodnocení

0x
Poslete to doporucene postou. Kdyz jsem byla na rizikovem tak jsem komunikovala s ucetni postou.

fidonet*
hodnocení

0x

Ahoj, možnosti jsou dvě, buď Tě tady vyzpovídám, a Ty mi dáš udaje, hlavně tedy částky , které jste vydělali v roce 2014, a já Ti povím zda máš nárok nebo ne. Nebo si to vypočteš sama, kalkulaček je hodně, zákon jeden.

Pokud Ti to vyjde jsou možnosti, jak obejít zaměstnavatele, aby Ti to nemusel vystavit.

majja*
hodnocení

Vim ze narok mam, pracovala sem jen pul roku a pak sem byla na pracaku. Tak ze to ze narok mma vim. Jen mi pry musi vyplnit zamestnavatel ten papir jaky sem emla skutecny plat mesic po mesici. Byla sem na urade a ptala sme se zda staci treba vyplatni listky ale, ty uz nemam vsechny. Pry ze to chce jen od zamestnavatele

fidonet*

Víte kolik lidí chodí na úřad že všechno ví?

Ale pokud máte arogantního zaměstnavatele ( ja měl takového poláka) tak stačí doložit lístky. Pokud nějaké schází, a měla jste vždy stejnou mzdu, lze na to pohlížet zvlaštním zřetelem. Nejlepší je to mít třeba na běžném účtu. Dával Vám to do ruky? Musíte mít mzdu Vaši i manžela. Ale to asi víte. V jakém městě jste na UP?

pro přídavky na děti se teď posuzuje příjem za rok 2013. rok 2014 se bude posuzovat až od října.

majja*
hodnocení

Tak lidus a lucie. Podůle me by ste se meli stydet vy. Za prve se na vas nazor nikdo neptal a za druhe. ANo sme v cechahc a je hloupi kdo nebere. My jako "slusni lide" kdzy mame moznost budem susit hubu aby si stat nahrabal a politici si pridavali. Ale ani chudak kdo si udela dite a chce davky

lidus*

Stydět se nemám zaco, a to jak je to s přídavky na dítě jsem vám stáhla z netu, ze stránek MPSV na dvě kliknutí myší. Dokonce existují kalkulačky kde si vše můžete spočítat. Než jen čekat s nataženou dlaní co my kdo dá, chce to myslet a starat se. A to, že podvádíte je neoddiskutovatelné, je spousta mamin které jsou opravdu samoživitelky a dokonce ani výživné na své děti nedostávají, ty jistě nárok na sociální dávky mají a rozhodně jim je nezávidím.

iz*

Majjo, Vy podvádíte a stydět by se za Vás měl někdo jiný?!

Víte, kdyby více samoživitelek k problému přistupovalo jako Liduš a Lucie,

nevyplácel by stát tolik za dávky a mohl by např. zvýšit PPM nebo RP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]