Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám otázku ohledně příspěvku na bydlení.
Je možné,aby si bývalá přítelkyně požádala o příspěvek na bydlení,když bydlí s mými dětmi v mém bytě (a mají tam všichni trvalé bydliště) a já s nimi nežiji a bydlím jinde? Ptám se z toho důvodu,že byt je psaný na mě,náklady na bydlení (el.,plyn atd) také na mě a nemám s ní žádnou nájemní smlouvu. Nebo je případně možné jí dát nájemní smlouvu (např. na 1kč) , ikdyž je to vlastně matka mých dětí a žijou tam s ní i moje děti?
Díky.
Dobrý den, obávám se, že náj. smlouva bude v tomto případě považována za fiktivní.
A také není žádný důkaz (patrně), že by žadatelka něco platila. Zdravím!
doplněno 14.07.15 10:22:kupnisila.cz/... kupnisila.cz/... kupnisila.cz/...
doplněno 14.07.15 10:44:Můžete zkusit tu náj. smlouvu, přepsat energie na tu paní a potom doufat, že to úřad nebude považovat za "ojeb". Vždy to vyhodnocují individuálně podle jejich zvážení situace a dokladů.
Nebo si o příspěvek zažádáte Vy - ale, tam bude šance asi menší, resp. nebude nárok.
doplněno 14.07.15 11:04:Rodiče mohou pronajímat byt svým dětem, ale třeba ty děti nenatahují ruku směrem ke státu a nepožadují příspěvky. Skočte si na ten úřad a budete to vědět hned a přesně.
No a o to mi přesně jde-aby smlouva nebyla považována za fiktivní, ikdyž tam žije s dětmi sama a náklady na bydlení platí ona.Nějaká rada?
Pročítal jsem to,ale v diskuzi se jedná pouze o manželé a o to,že by byt tudíž měl spadat do společného jmění manželů.Ale my manželé nejsme a nebyli jsme.Takže? Podle mě ji tedy mohu napsat nájemní smlouvu,jako každému jinému.Je to tak?
No,ono je právě jedna věc ,jak to vidí oni,ale druhá je zákon,kde nic takového uvedeno není.Co vím,tak je docela běžné,že byt pronajímají např. rodiče svým dětem.
doplněno 14.07.15 11:30:Právě,že znám případy,kdy natahují.Jistě,řeknu ji,ať se zajde zeptat na ÚP ,ale chtěl jsem se předem zeptat.
Nájemní smlouva se nedává, ale uzavírá.
Sjednáte-li v nájemní smlouvě nájemné 1 Kč měsíčně,
úřad ji podle mne neuzná (bude ji považovat za fiktivní).
Otázkou je je i to, jestli náklady na vodné a stočné, elektřinu, plyn + nájem 1 Kč přesáhnou
30 % příjmů (pokud ne, příspěvek jí přiznán nebude.) Vaší přítelkyně (jestli se nemýlím, započítává
se do příjmu domácnosti, i výživné jež platíte na děti).
Požádat samozřejmě může, ale jestliže nemá náklady (všechno platíte vy), tak nejspíš nebude důvod jí nějaký příspěvek přiznat.
To chápu a taky si to myslím.Nicméně,platí to ona,ale je to všechno psáno na mě.Takže ji tedy sepíšu nájemní smlouvu s těmito náklady (el.,plyn atd) . Je to možné?Nevadí,že jsem otec dětí,žijících na te adrese a zároveň pronajímatel bytu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.