Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operace partnerky

Od: ja* odpovědí: 26 změna:

Dobrý večer,

prosím o radu. Během týdne se podrobím operaci na specializovaném pracovišti, kdy budu mimo bydliště (cca70km daleko) v nemocnici cca 8 dní. Přítel by mě rád navštěvoval, pomohl v těžké chvíli a postaral se o všechny nutnosti, ale pracuje na směny (ten týden bude mít odpolední), dovolenou nemá, jelikož tu musí mít schovanou na celozávodku, která se neshoduje s termínem operace. Jsou nějaké možnosti, krom toho, že by zaměstnavatel velkoryse (což nepředpokládám) navrhl přehození termínu celozávodní dovolené? Vím, že po operaci, až budu doma o mě může pečovat po nezbytně nutnou dobu a lékař mu může vystavit tuším, že paragraf.

Ale vůbec netuším jak vyřešit toto. Poradíte prosím?

Děkuji.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

4x

Dobrý den. Napadla mě možnost požádat zaměstnavatele o neplacené volno...

doplněno 13.07.15 21:32:

:) Ať vám to dobře dopadne - i ta operace, i to volno pro přítele.

ja*
hodnocení

Děkuji, přítel se zeptá ;)

ja*
hodnocení

Ještě jednou děkuji:) Musím věřit, že bude dobře ;)Kdyby to byla nějaká banalita, neřešíme to. Nějak by se to zvládlo, ale tou dobou budu ráda za každou chvilku, kterou se mnou bude moci strávit ;)

věřím, že v nemocnici by vám mohli vyjít vstříc a umožnit návštěvy dopoledne - zeptejte se svého lékaře, vysvětlete mu situaci - a přeji hodně štěstí s operací :)

lidus*
hodnocení

3x

V prvé řadě vám popřeji aby operace dopadla dobře a do dalších let jste se těšila pevnému zdraví. To, že chcete přítele u sebe chápu, telefon ani počítač vás nepodrží za ruku. Já měla manžela v nemocnici denně a většinou i mimo návštěvní hodiny (všechno se dá domluvit) a to nejsem žádná zamilovaná žabka ale jsem starší babka. Nevím jaké volno si může nárokovat jako přítel, v podstatě je to cizí člověk a mohu-li radit snažte být co nejvíc soběstačná, ono skuhrání a bezmoc jdou časem na nervy nejen chlapům. 8 denní hospitalizace po operaci je velmi málo, nechci se vás dotknout ale to nebude až taková hrůza abyste potřebovala ošetřovatele celý den, určitě to zvládnete i sama. Nějak nechápu co by vám měl vozit, jídlo v nemocnici máte a jistě máte napsané co sebou, pokud ne, tak hygienické potřeby, ručník, 2 noční košile a pro jistotu i wc papír, drobné do automatu na kafe, nic jiného na 8 dní nepotřebujete. L

mňo, to jsem si teda svého času předběžně udělal seznam předmětů (jakož i příprav) pro pobyt v nemocnici, a byl teda poněkud delší... (pravda až moc - tak minimálně s polovinou by mě vyhodili), samozřejmě, spousta z toho by nepochybně napadla každýho, a 8 dní zas není tak dlouhá doba;
ale na to se tazatelka neptala, takže cpát to sem bez výzvy nebudu

ja*
hodnocení

Klidně poraďte, budu jedině ráda ;) Děkuji

máte to dole, nějak si to proberte...; lze to pojmout jako humornou vložku - vytiskněte, vemte do nemocnice a můžete tím opakovaně bavit sebe i ostatní přítomné...

hodnocení

3x

Chvilku se mi zastavilo srdce, když čtu slovo onkologie. Přeji vám, ať léčením projdete co nejsnadněji, ať vás to nesemele. Držte se! *hej* Na takových pracovištích je personál velice chápavý a vstřícný. Moc dobře ví, co znamená duševní pohoda a stabilita. I na pooperační pokoj nebo oddělení, mimořádně hlídaný, se moje dcera vždycky, vždycky dostala! Alespoň mezi dveře. A to se jednalo o čtyři různé nemoce. A pak na pokoj, mimo návštěvní dobu druhá dcera, která měla nešikovnou pracovní dobu. Když jsem mohla chodit, není problém sejít se na lavičce v hale, na chodbě. Je na návštěvě, jestli svým hezkým jednáním sestru přesvědčí, aby ho pustila. Stačí jen úsměv. ;) Přeji vám, ať se nic nekomplikuje a všechno dobře dopadne. A taky, přeji fajn spolubydlící na pokoji. Na nich hodně záleží. Držte se! Nedejte se!

uska*
hodnocení

0x

Nechci zlehčovat vaši situaci, ale k čemu potřebujete přítele v nemocnici? V dnešní době různých komunikačních prostředků je to zbytečné, pokud má problém s volnem v práci. V nemocnici přítele budete potřebovat jen na pokec a to jde i přes mobil. A pokud by moc chtěl za vámi přijít, tak 70 km je prd. To stihne návštěvu i jít na odpolední směnu.

ja*
hodnocení

Možná je to malichernost, ale onkologická operace není zrovna slepák :( Pro mě osobně ta osobní podpora je důležitá. To bohužel nemůže, když návštěvní hodiny jsou odpoledne a tou dobou bude pracovat. A možná by mi rád i například dovezl to co bude potřeba. Ne každý má rodiče po ruce atd. *nevi*

mot
hodnocení

0x
Jako ze by zamestnavael vsem prehodil celozavodni dovolenou, aby vas pritel mohl za vama jezdit na pokec do nemocnice? Jako vtip dobry:)
Ne vazne, jak uz je napsano nademnou, muze za vami jezdit dopoledne, popr se domluvit s nekym,ze si prehodi smeny,pokud by navstevy nebyly dopoledne mozne.
ja*
hodnocení

Vtipné je, že jste to špatně pochopil/a.. Ne všem, ale jen jemu.. Zas tak hloupá nejsem. Díky moc za radu, vezmu si jí k srdci.

Celozávodní dovolená je o tom, že se na 14 dní zastaví provoz, vypnou stroje,... tak co by tam samojediný Váš přítel dělal?

Zametal dvůr

ja*
hodnocení

Celozávodní dovolená se liší na každém pracovišti. Toto pracoviště je rozděleno při celozávodce do týdnů a střídají se, nemohou zastavit stroje v celém závodě ;) Nicméně na toto já se neptala, prosila jsem o reakce na úplně jiný problém.

Všem, kteří mě v této pro mě nelehké době podpořili, moc děkuji :) Příteli nakonec vypomohla spolupracovnice a vyměnila si s ním celozávodku. Vše se tedy vyřešilo :) Přeji všem krásný čtvrteční den :)

Nemyslela jsem to špatně, ale když pro Vás byla novinkou možnost požádat o neplacené volno, mohlo se stát, že máte nesprávnou představu o celozávodce. Jinak jsem ráda, že se Vám podařilo to vyřešit, a přeji hodně štěstí.

eivlis*
hodnocení

0x

Nezlobte se, ze neporadim, ale chapu vas, ze chcete vice partnera pri sobe, protoze bych to mela stejne.Jsem streson a v podobne situaci jakou zazivate vim, ze bych to citila stejne jako vy.Zamlouva se mi nazor co zkusit se zamestnavatelem vyjednat neplacene volno.Drzim vam palce at vam vse dobre dopadne!

ja*
hodnocení

Dámy, děkuji za podporu. Zvládneme to, jsme na to dva ;) Máte pravdu, to neplacené volno zkusí navrhnout, nás to nenapadlo, jelikož jsme toto nikdy neřešili.

repkin*
hodnocení

0x
A k te celozavodce si pritel nemuze vzit zbytek dovolene? Jako by si ji tim prodlouzit? Domluvit se pripadne s Vasi doktorkou jestli by priteli napsa paragraf nebo v praci s nekym prohodit smenu pripadne se domluvit s vedoucim, ze by si to nadelal jindy.

hodnocení

0x

návod k použití: jakkoliv jsem to nepatrně proškrtal a opatřil poznámkama, je to obecný a maximalistický seznam! - pochopitelně je nutné zredukovat vzhledem ke konkrétní situaci (předpokládaná dýlka pobytu, preference tazatelky, kontakt s vnějškem, co dovoluje nemocnice...)
mimochodem jsem pominul klasický župan... (asi proto, že ho nejspíš nevlastním (-: );
nezjišťoval jsem u jednotlivejch položek jejich reálnost z hlediska toho, co by umožnila nemocnice, jistej smysl a význam měly všechny

seznam jsem si vytvořil po kratičkém a neočekávaném pobytu v nemocnici (naštěstí jsem měl u sebe náhodou ty bačkory (a peníze na kartáček - byl pěkně drahej samozřejmě)),já jsem ovšem překvapivě značnou část pobytu strávil pospáváním (i ve dne, ale i v noci), takže jsem se nenudil, zbytek uplynul lehce, ale byl to opravdu minipobyt;

jedna ze zajímavých aktivit je mimochodem i jakási pasivní účast na náboženských úkonech i pro jasného ateistu (agnostika) (i když to by teoreticky pochopitelně nemělo bejt přípustný - pohan nemá v kostele, kapli, natož při bohoslužbě co dělat), pokud je v zařízení dostupná, opět záleží na osobním nastavení (a mělo by bejt nějak dohodnutý s osobama zajišťující duch. služby, že je účast přijatelná...)

sestrám bych možná dal nějaký buď peníze, nebo aspoň nějaký ty kafe, čaje, spíš aby si to mohly rozebrat než použít na místě - toho asi budou mít fůru, předem (nevím jak to chodí, bacha, aby hned na začátku nebyl průšvih, trapnost), ale i tak bych se snažil si jim o nic neříkat, s ničím je neotravovat)

======================================================================
karta VZP(platná)+OP
minul.zdr.dokument.(muj souhrn)
hodinky
mobily (+nabíj.karty) (pozn. - pokud jsou, je to taková rezerva možnosti dobití)
nabíječky k nim (v jedna univerzální-prozkoušet na vše bat.)
tel.č.(i když jsou na SIMkách - porucha, krádež), adresy lidí)
+ kontakty na operátory+instrukce o oper.-atk./deakt.služ.,atd. (pozn. - znát prostě různý typy aktivací, deaktivací služeb - i pom. SMSek)
přístup k mailům+adr. staž. doma doma v PC - synchronizace?; nastav. pro stah. v nem.
(notebook, netbook apod.(něco, co nejoptimál. při ležení?), modem, dat. SIMka/y...)) (pozn. samozřejmě zjistit předem případný možnosti netovýho připojení v nemocnici - WiFi apod.)
čísla bank.karty (zakód.) (pozn. jakože pro nákupy přes net - na 8 dní + při spojení s venkem celkem zbytečný)
rádio+nabíječka(((+druhá na vad.bat.))+náhr.bat. (pozn. opět trochu přelogistikováno...)
+příjem prg. rozhl. do mobilu, Rozhlas(=resp. schéma, seznam.frekv.) (pozn. Rozhlas je týdeník, pochopitelně vycházím ze svejch potřeb, představ zabavení)
(vyzkoušet předem přehráv rádia-archiv atd., a jiné (případně i net bank.)
sluchátka (rádio+mobil)
(přehrávače+kabely+nabíječky)
peníze ((bank.karta?))

kartáček, pasta
párátko(tka), niť na zuby
mejdlo/a (s pouzdrem)
hol. strrojek (+náhr.?) + žiletky
WC pap. (pozn. ne každý považuju za optimální)
nůžky na nehty
ručník(y)? (pozn. ty dostanete)
pyžamo(a)? (pozn. to taky)
šátek na oči (pozn. opět dle osobního nastrojení)
bačkory
boty na ven
tepl. šaty na ven (víc.ponožek?) (pozn. je to obecný seznam, nejen pro horký léto)
((sušáček?)), šňůra, kolíčky?, ramínko s klipsama (pozn. radši bez komentáře...)
(šití(knoflíky))
papíry, tužky, zápisníček-sešitek/tky, podložka na psaní (tác?), nožík (ořezávátko)
(obálky+známky(+pohledy)); adresy lidí
věci na čtení? (uč.?), (mapička oblohy, kompas, úhloměr) (pozn. opět vycházím ze sebe, záleží taky na lokalitě)
brejle (oboje, hl. čtení), lupa
(foťák, vč.stativu)
baterka (pozn. nechcete v noci případně rušit, že?, spíš baterčička)
(kalíšek na pití)
rozbočka, (el.šňůra krátká)
lampička ((pozn. jeden z mnoha předmětů, co by mi už neprošly... (-: (a opět - jde o obecný seznam))
přísavka s háčkem, háčky, tašky (pozn. dtto)
(kyblík-košík)
malá flaštička na zapíj. prášků

čaje+suš.smet.+suš.kafe+spirála+hrnek+lžičky? (pozn. opět moje svérazný specifický potřeby...)
vody perlivý+s příchutí
příbor (plast), (talíř plast.)((tác))
((tiskárna malá))
((fr.berle?)) (pozn. dtto)
=======
placení účtů
(peníze na účet)
dluhy u VZP
ostříhat nehty
ostříhat vlasy
vyčistit uši
nemocnič.řád
práva pac.-hl. dokumentace, inf., reverz.
spojení na připojištění (je-li)
========
schopnosti, velikost oddělení
vyjednat:
jezdítko k infuzím (pozn. vůbec se mi nelíbí představa i jen močení v posleli, a jakmile do vás začnou prát nějakou výživu, intenzita vylučování výrazně vzroste)
informace+komunikace-(písemně?) (pozn. to jsem si jako představoval tak, že některý složitější otázky budu zasílat (mailem) písemně, což není špatnej nápad, otázka je, jak reálnej - určitě by se muselo dohodnout předem - a podpořit buď navázáním nějakýho trošičku osobnějšího kontaktu, nebo prostě pokud možno i jakousi peněžní částkou - v jaký formě je otázka; nejde samozřejmě o nějaký hypochondrický výlevy, ale jasně formulovaný otázky ohledně stavu)
vycházky? (pozn. - opět pro delší pobyt)
možné reversy na pohyb v nem, přeruš. pobytu? (pozn. dtto)
dokumentace (získaná po pobytu)
informace druhým! (komu a co (kdy) můžou sdělovat)
plánek nem., kdy a kde možnost pohybu
jaký el. přístroje možný? (pozn. jako mít na pokoji)
připlac. samost.pokoje
předem reverz?, nebo prohlášení k důl. věcem? (jaký úkony si nepřeju)

ju*

To je seznam na půlroční pobyt v cizí/rozvojové zemi v africe/ zemi...podle mne mobil + nabíječku, pasta+ kartáček, peníze a mužu jít...

tak se vám zrovna podařilo vynechat životně důležitý přezůvky - ty vám, pokud vím, nikdo nedá (i když to je těžko představitelný, pokud tam přivezou někoho bez přípravy - možná na nějaký papuče pamatujou), ani si je (na rozdíl od kartáčku a pasty) v nemocnici (co vím) nekoupíte, v čem byste tam chodit - botách zvenku? (to by vám ani neměli dovolit), nebo bos? (to by vám taky ani neprošlo); leda byste trvale ležel, ale to už nepotřebujete skoro nic...;
je to pochopitelně seznam počítající i s dlouhodobým pobytem a jsou tam i píčovinky, však si je každej dokáže odfiltrovat; do rozvojové země by se možná ještě pár věcí navíc hodilo, ale jinak celkem nechápu, jaký by měl být rozdíl mezi několikatýdenním pobytem tady, a v nemocnici s jakžtakž podobným standardem někde v Asii, Africe - pokud teda nepočítáte s tím, že vám všechno chybějící někdo promptně donese, obstará...; co třeba chcete dělat několik hodin, když nebudete moct spát, a nebudete mít knížku, radio, mobil nebo tablet - budete pořád mluvit (žvanit) s ostatníma?, pořád chodit po chodbách (v lepším případě po parku)? - teda pokud budete mít aspoň ty pantofle... (samozřejmě, pokud je vám zle, tak je to zas o něčem jiném)

uska*

Podařil se mi pobyt v nemocnici, kdy mne sebrali na ulici. A pantofle? Nebyl problém. Po 3 denním pobytu na JIP (kde jste vyloženě ležák) mě přeložili na pokoj a vyfasovala jsem na boty igelitové návleky na gumičku. Takže teoreticky ani ty pantofle nepotřebujete. Zubní kartáček i pastu nosím neustále u sebe s kosmetickou taštičkou, mýdlo, ručník, pyžamo i župan jsem vyfasovala. Protože to bylo 200 km od domova, takže jsem ani rodinu nežádala o dovoz osobních věcí. Přežila jsem další 4 dny ve vyfasovaných věcech.

tak jistě, i tak lze..., představa, že bych měl v nemocnici chodit jen ve venkovních botách (nemuselo by to bejt v létě, kdy bych měl sandály, ale ani to by nebylo to úplně pravý) mě teda vůbec nenaplňuje nadšením; prádlo dostanete, však jsem to poznamenal; jen ten ručník vám samozřejmě často nemění (i proto ta zmínka o něčem na sušení)

ja*
hodnocení

:D lidičky, vy jste zlatý :) Moc děkuji za inspiraci co vše si vzít sebou. Já doufám, že to tam nakonec rychle uteče a já budu brzy v pohodlí domova, jelikož co si budeme povídat, tam se člověk léčí úplně nejlépe - mezi těmi, které má rád. Ještě jednou všem moc moc děkuji :) Krásný den přeji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]