Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ! Chci se zeptat, jestli zaměstnavetel může a má právo bezdůvodně svého zaměstnance poslat na psychotesty. Samozřejmě, jestli na to má právo tak musí mít k tomu důvot a jaky? Pracuji ve státní sféře a uvedené testy jsem úspěsně zvládnul a to, když mě zaměstnavatel příjmal. Zaměstnavatel by se mě rád zbavil a propusti ( dal výpúoveď ), proto si vymyslel , že přes uvedemé testy se mu to podaří.
Asi bych se zkusil zeptat personalisty nebo odboráře popř. odborového advokáta, měli by to vědět přesně ![]()
Ty psychotesty musí někdo zaplatit. Že by zaměstnavatel vyhazoval peníze jen tak zbůhdarma? A jestliže to chce použít jako důvod k propuštění, tak to si myslím, že jsou jednodušší cesty.
Kdyby mě chtěl zaměstnavatel propustit a hledal si k tomu takovéhle cestičky a pseudodůvody, nejspíš bych ho předešel. Asi bych neuměl pracovat pro někoho, kdo o mě nestojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.