Nejste přihlášen/a.
Chci poslat jistý obnos jedné osobě.Nemá účet ani trvalý pobyt.Poradí mě rádcové?Děkuji
Na složenku se píše adresa,že...
Předpokládám, že ta osoba nebydlí pod mostem. Tam kde bydlí si nalepí své jméno na schránku a vy peníze zašlete složenkou na adresu dotyčné osoby.
doplněno 11.07.15 21:07:wiki - zas jste jedovatej... Ano, na složenku se píše adresa, to víte i vy. Tu adresu vám sdělí dotyčná osoba, viz má odpověď. S trvalým pobytem to nemá nic společného. Jasan?
doplněno 11.07.15 21:09:ještě mě napadlo - když chcete doručit peníze bez adresy, udělejte si výlet a doručte osobně.
Zwiky, máte i příjemce více možností. Musíte se s ním ale domluvit.
Poukázku mu můžete poslat a pod jeho jméno napsat poste - restante a přesnou adresu dodávací pošity. Tu si musí zjistit adresát sám. Hllavně správné směrovací číslo ve velkých městech, kde je více pošt.
Adresát si může zřídit na poště odnos. Vyplní příslušný tiskopis. Vy na poukázku napíšete pod jeho jménem ,,odnos,,.
Známý si zřídí si na své poště box - poštovní schránku, ale služba je placená. Pošle Vám jaké má číslo schránky, které napíšete na poukázku.
Ve všech případech se adresát musí chodí ptát na příslušnou poštu, zda tam nemá nějakou zásilku.
Nejjednodušší je první možnost.
Doklad totožnosti určitě musí mít.
Všechno můžete konzultovat na kterékoliv poště, kde Vám vše vysvětlí. Je ale pravda, že já jsem již z pošty nějaký měsíc a ve službách mohou být odchylky.
Takže nemá pas a ani řidičák.
Tedy se s ním domluvit, aby na složence bylo jméno někoho jinému, který má doklad totožnosti a který obnos předá. Tedy důvěryhodná osoba, kamarád.
Též lze napsat Jiří Krutihnátek a Milan Culibrinda.
Pošta vydá zásilku kterémukoliv z adresátů a tedy na poste - restante.
To byl příklad jmen, ale chápu to od Vás jako vtip. Jedno jméno je kamarádovo a druhé obmyšlená osoba. Peníze vyzvedne kamarád, který má občanku a předá za malý dárek /pivo/ tomu, komu peníze patří, ale nemá doklad totožnosti.
Zwiki, co to máte na obrázku? Nejste můj vzdálený příbuzný ze severu? Sněžný zajíc?
Pokud je pravda (jak píšete), že osoba nemý trvalý pobyt, tak nemá ani platnou občanku. Při ukončení trvalého pobytu totiž musí OP vrátit (Zák. 133/2000 Sb). Když nevrátí, tak povzbude platnosti:
Občan je povinen po ukončení trvalého pobytu na území České republiky do 15 pracovních dnů odevzdat svůj občanský průkaz obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, který jej vydal nebo matričnímu úřadu podle místa trvalého pobytu. Pokud tak neučiní, rozhodne obecní úřad obce s rozšířenou působností o skončení platnosti občanského průkazu podle ustanovení § 11 odst. 2 písm. b) zákona č. 328/1999 Sb., o občanských průkazech, ve znění pozdějších předpisů.
Obávám se, že na poště ani jinde bez občanky peníze nevydají. Pokud má pas, lze se prokázat pasem.
Takže zbývý fakt Western Union.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.