Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem občankou ČR,ale bydlím na slovensku. Mám dvě dcery, které mají české občanství po mě a slovenské,jelikož se narodily na Slovensku. Jezdíme do ČR za rodinou a já mám dilema, či potřebujeme nějaké doklady pro dcery-pas? Jsou to vlastně české občanky... Ale nemají žádné doklady, jen rodný list, který vždy vozíme sebou-pro jistotu.. co myslíte
Dobrý den. Pořídila bych dcerám pas. Třeba z toho důvodu, budou mít úraz a budou potřebovat ošetřit v nemocnici, kam je doveze někdo z příbuzných, ( rodiče nemusí být doma)musí prokázat, kdo jsou. Může se stát cokoliv. Jen můj názor.
doplněno 23.11.12 20:39:Když jsou dcery pojištěné na Slovensku, mají díky EU, nárok na nezbytné ošetření všude v zemích EU. Musí prokázat svojí totožnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.