Nejste přihlášen/a.
Ahoj za rok mi končí 6ti letá smlouva kde mám asi 9tisíc a CČ je 300 000kč,když bych vypověděl smlouvu tak by si vzali 0,9% z CČ tak počkám až smlouva vyprší,no a tak by mě zajímalo jestli pak nebude problém tu ukončenou smlouvu zrušit a peníze si vybrat respektive nechat poslat na osobní učet?
Smlouva je zaplacená platil jsem na začátku asi 3300kč
Díky za rady
Peníze Vám určitě vyplatí podle Vaší smlouvy. Mám ale dojem, že Vám pár korun z účtu za ty léta ubylo, což je teda proti smyslu SS - peníze zhodnotit, nebo si zajistit možnost výhodného úvěru na bydlení. Při průměrném ročním poplatku u stavebních spořitelen jste na tom určitě hůř, než na začátku. Nehledě na poplatek z cílové částky. Sežeňte někoho z rodiny, ať tam vloží přebytečné peníze, a máte dohromady docela slušný úrok a ještě státní podporu. A stavební spoření může běžet dalších x let (všeobecný omyl, že trvá jen 6 let). Jen nesmíte přespořit cílovou částku.
Jistěže, stavební spoření může běžet více než 6 let, což je IMHO naopak všeobecně známá věc. Problém je v tom, že vám pak stejně může stavební spořitelna smlouvu (s výjimkou historických smluv, kterých už dnes asi nebude mnoho) vypovědět, což pravděpodobně udělá, protože není takový blázen, aby vyplácela takový úrok jako byl před 6 lety.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.