Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena alkoholu rok cca.1985

Od: reno* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, nevíte jaké byli ceny v hospodách okolo roku 1985?..máme hospodskou debatu o cenách alkoholu a točené limonády. Cena piva byla 2.50 na tom jsme se všichni shodli ale kolik stála točená limonáda nebo rum vodka fernet tak to má každý jinou cifru *nevi* Děkuji předem za odpovědi :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cena na východnom Slovensku v krčmách pod vedením Jednoty v roku 1985 bola: vodka,borovička,rum- 4 Kčs,pivo Šariš 12%- 4.60 Kčs,Marsky 4Kčs,potom šli na 5Kčs.Zdroj info bývala učtovníčka.:).

figurek*
hodnocení

2x

Ve čtverce hospodě bylo pivo za 2,50, frťan rumu 40% byl za 6,-, frťan režné 35% byl za 5,-.

Soudruzi pak upravili ceny a v létě v roce 1986 stálo pivo 2,70 a velkej rum 7,-.

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Nejvíce si pamatuji hlášku? R U M - rozumně uložená měna(těch 33.50). Ještě tak pivo 10 ve 4 cenové sk. za 1.70 Kčs. 0.80 Kčs v 6. cenové. Viděl jsem ten ceník v té čtyřce. Nějak na to nemůžu zapomenout. Bylo to Na Mejtě v Liberci-rok 1977. Je už dlouho zbouraná a dnes tam vede tunel před nádražím na výpadovce na Chrastavu. A hospodskej měl krásnou paní. Byl jsem do ní platonicky zamilovanej. Ani na to nejde zapomenout.

hodnocení

1x

Vzpomínám. Bylo to ale zhruba o 10 - 12 let dřív, než uvádíte, asi kolem roku 1973.

Chodila jsem s kamarádkami do sousední vsi na tzv. "večerníky". Pokaždé v sobotu. Mamka mi pokaždé dala 10 korun. Vstupné bylo za 8,--, takže mi 2 koruny zbyly. A za to byly 4 limči - 0,3 l - kus za 50 halířů. Alkohol se nepil vůbec, ani víno, max. někteří kluci pivo. Někdy jsem ani ty 2 koruny nepropila. *ua*Stačila mi koruna a 2 poháry limonády.

Vzpomínám dál. Spolužák z vyššího ročníku dělal nějakou biologickou olympiádu a potřeboval s tím pomoci. Profesor mu doporučil mě. Pomohla jsem mu s tím a když se ptal, co bych za to chtěla, řekla jsem, že FLAŠKU RUMU! Proč, to nevím. Alkohol jsem nepila, že bych tím chtěla před ním vypadat zajímavě? Kdo ví. Tak mi tu flašku rumu skutečně dal. Dodnes si vzpomínám, že na ní byla v kroužku cena: 32,50 Kčs. /1/2 litru/

Dala jsem tehdy tu flašku tátovi, který si pochvaloval, jak šikovnou má dceru. :-D Jaga.

hodnocení

0x

V roce 1980 stálo pivo 12° v hospodě 3,90 Kčs, kafe pak 3,30 Kčs; více restauračních cen statistická ročenka z roku 1981 neuvádí. V obchodě stál 1 l rumu 83.- Kčs.

Pivo 10stup.- 1.70. Pivo 12st.- 2.50kčs. Limonáda točená - 50haléřů. Kofola - 90 haléřů. Půl litru rumu 33.50 kčs. Velký panák ferneta - 5 kčs, malý 2 kčs...to lovím z paměti...ale plat jsem tehdy měla asi 1 600 a manžel 2 500kčs...ale byli jsme mladí...

hodnocení

0x

Na Jiskře točené plnotučně Třeboňské (Bohemia Regent 12°Ležák)-2,80kčs v další polotučné Třeboňské (světlé výčepní pivo 10°) 1,70kčs Rum,vodka,fernet nwn nepil jsem tvrdé,ale láhev vodky Stoličnaja ve vinárně hotelu Vajgar stála (nwn přesně ) cca100kčs

uska*
hodnocení

0x

V obchodě - půl litru rumu, půlku chleba a jedna velká vepřová konzerva = 50,- Kč.

figurek*

půl litru rumu za 51,-

chleba 6,40

vepřová konzerva Lančmít 8,60

součet 66,-

mp*
hodnocení

0x

Plzeň na Karlštejně 6,40 kč, panák Stoličné ve druhé cenové skupině 13,50 kč, panák Whisky 40,- kč (asi jako dneska). Pivo desítka asi těch 2,50 kč, dvanáctka myslím 3,50 kč. Limo mě říká, že něco kolem koruny. Já si pamatuju, že když jsem začínal v hospodě v.r. 1992, tak cena točené desítky byla něco kolem 6,50 kč. Pak to šlo stále nahoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]