Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje docházkové saldo?

Od: fatalwir® odpovědí: 3 změna:

Zdravím, chodím od úterý na brigádu do jedné místní firmy, kde se používá elektronický docházkový systém. (Nikdo tomu stejně neřekne jinak než píchačky, ale to je jedno. *smich*) Při pípnutí příchodu nebo odchodu na displeji na posledním řádku píše "sal. do.: +xx:xx", jen místo X to píše čas. První den to bylo +00:00, ale hned druhý den už +07:45. Dnes mám dojem, že +15:15. Když jsem se ptal vedoucí, tak mi odpověděla, že jestli tam něco naskakuje, tak ať to neřeším, že je možné že jsem třeba špatně "odpíchnul", a že se to opraví. Ale mě i tak zajímá jak přesněji to funguje a jestli můžu být v klidu, ale vedoucí už se ptát nechci, upřímně řečeno mi není příliš sympatická. *hi*

Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, neznám to, ale jestli to není jako tachometr - od nuly to načítá odpracované hodiny. Na konci brigády tam bude zřejmě počet všech odpracovaných hodin. Odpovídá to zatím počtu odpr. hodin? Zdravím!

doplněno 10.07.15 19:25:

fatalwir - chodíte tam "hákovat", tak Vám to sčítá "háky" a potom podle počtu "háků" dostanete penízky. Můžete si zapisovat příchody a odchody pro porovnání, ale nemyslím si, že by byl ten systém nastaven na okrádání brigádníků (zvláště, je-li v závodě i silná odborová organizace).

iz*
hodnocení

0x

Podle popisu systému Vema (leták ve formátu PDF; 2,83 MB) by mělo jít o saldo odpracované doby. – Na začátku pracovní doby se zřejmě zobrazí konečný stav z předchozího dne. Do odpracované doby se nezapočte přestávka na jídlo a oddech, kterou zaměstnavatel musí poskytnout nejpozději po šesti hodinách nepřetržité práce.

Elektronických docházkových systémů existuje více, systém načítání se u nich může poněkud lišit.

Saldo odpracované doby se vyhodnocuje za učité období (např. týden, měsíc – určuje zaměstnavatel), dále lze odlišit noční práci, přesčasy, různé důvody nepřítomnosti, apod.

Nenašel byste v obrázcích " Váš"systém? Třeba by se k němu podařilo dohledat přesnější informace.

hodnocení

Spíš než na Googlu, který jsem zběžně projel, to zjistím ráno na místě. :-D Pokud se mi podaří to nezapomenout.

doplněno 10.07.15 17:29:

Tak je to system ANeT. Terminál má na sobě nápis EcoTerm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]