Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvě výpovědi najednou

Od: paja123456 odpovědí: 1 změna:

Mám zaměstnance který je ve dvou měsíční výpovědi a neplní si své povinnosti. Můžu mu dát okamžitou výpověď? Mám obavy že když se odvolá na neplatnost druhé výpovědi jestly je ta první pořád platná? děkuji za odpověď

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

1x

Dobrý den,

to, co tu zmiňujete, není druhá výpověď, ale okamžité zrušení pracovního poměru. To lze, ale obecné neplnění pracovních povinnosti k tomu bohužel nestačí, musel by hlavně porušit právní předpisy, a to zvlášť hrubým způsobem. U soudu to pak dokazovat může být opravdu problém. Plně vás chápu, také mám zaměstnance a také občas řeším podobné situace, ale nemáme moc na výběr :(

§ 55 Okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnavatelem
(1)

Zaměstnavatel může výjimečně pracovní poměr okamžitě zrušit jen tehdy,

a) byl-li zaměstnanec pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu delší než 1 rok, nebo byl-li pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin spáchaný při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu nejméně 6 měsíců,
b) porušil-li zaměstnanec povinnost vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem.
(2)

Zaměstnavatel nesmí okamžitě zrušit pracovní poměr s těhotnou zaměstnankyní, zaměstnankyní na mateřské dovolené, zaměstnancem nebo zaměstnankyní, kteří čerpají rodičovskou dovolenou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]