Nejste přihlášen/a.
Mám zaměstnance který je ve dvou měsíční výpovědi a neplní si své povinnosti. Můžu mu dát okamžitou výpověď? Mám obavy že když se odvolá na neplatnost druhé výpovědi jestly je ta první pořád platná? děkuji za odpověď
Dobrý den,
to, co tu zmiňujete, není druhá výpověď, ale okamžité zrušení pracovního poměru. To lze, ale obecné neplnění pracovních povinnosti k tomu bohužel nestačí, musel by hlavně porušit právní předpisy, a to zvlášť hrubým způsobem. U soudu to pak dokazovat může být opravdu problém. Plně vás chápu, také mám zaměstnance a také občas řeším podobné situace, ale nemáme moc na výběr
Zaměstnavatel může výjimečně pracovní poměr okamžitě zrušit jen tehdy,
a) byl-li zaměstnanec pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu delší než 1 rok, nebo byl-li pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin spáchaný při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu nejméně 6 měsíců,Zaměstnavatel nesmí okamžitě zrušit pracovní poměr s těhotnou zaměstnankyní, zaměstnankyní na mateřské dovolené, zaměstnancem nebo zaměstnankyní, kteří čerpají rodičovskou dovolenou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.