Nejste přihlášen/a.
Dobry den, potreboval bych poradit od zkusenych lidi kteri se pohybuji v tehle branzi. Jsem jeste student, zabyvam se cizimi jazyky. Po anglicky mluvim dobre plus ovladam jeste par evropskych jazyku na stredne pokrocile urovni. Po nemecky ale nevim. Vim ze je to v nasich zemepisnich sirkach dulezity jazyk, ale nakolik dulezity? Stalo by za to naucit se ho alespon na stredni uroven? Jak velikou vyhodu by mi to mohlo dat? Problem je totiz v tom, ze nemcina me vubec nepritahuje. Spise me laka treba cinstina. A teda resim dilemu jesti se pustit do nemiciny i kdyz se mi nelibi, a to se pak cloveku moc nechce kdyz ho neco nebavi, anebo riskovat ze si snizim konkurencischopnost na pracovnim trhu.
Dobrý den, zřejmě se mnou nebudou někteří souhlasit, ale pokud již nyní máte k němčině snad až odpor, tak se dejte na tu čínštinu - je to budoucnost a německy také umí více lidí, než čínsky. Potom se to hodí v obchodním styku nebo cestovním ruchu. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.