Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovinsko, silnice 1.třídy

Od: saolin* odpovědí: 8 změna:
Ahoj, měl bych jednu otázku. Jsou zpoplatněný ve Slovinsku silnice 1.třídy, nebo jen dálnice? Každý mi tvrdí něco jiného a už jsem z toho blbej. Děkuju moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

0x

Samozřejmě jen dálnice. Ostatní silnice ne. Alespoň ty, po kterých jsem ve Slovinsku jezdil. A těch bylo poměrně dost. Jaký úsek Vás zajímá?

saolin*
hodnocení

Jde mi o objetí dálnice přes Mureck, Lenart, Ptuj
mp*

To se dá určitě objet bez poplatků. Minulý rok v září jsem měl přesně takovou trasu naplánovanou. Chtěli jsme ušetřit a ještě projet nový kus země. Bohužel rozhodly povodně. Když jsme to viděli v Záhřebu, tak jsem raději koupil známku a pokračoval po dálnici. Nechtěl jsem riskovat nějakou zatopenou silnici. Rozhodně ale nespoléhejte jen na navigaci. Vezměte mapu a dejte si tu práci, vypište si jednotlivé odbočky a města, vyplatí se to. Navigace je taky jen přístroj a může Vás navést tam, kam rozhodně nechcete. Jinak zrovna minulý rok nám známku zkontrolovali. Až po konci dálnice nás navigovali do souběžného pruhu, policajt čuměl do dalekohledu a ani jsme nemuseli zastavit. Jednou jsem jim to projel z Terstu do Koperu po dálnici tunelem bez známky, když jsem si uvědomil chybu, tak jsem si trochu ... Ale byly asi 4 hodiny ráno, tak jsme ten asi 10 km úsek projeli bez kontroly. Naštěstí.

saolin*
hodnocení

OK děkuju. Ještě bych se chtěl zeptat jak je to s alkoholem. Z cestovky nám napsali,že do Chorvatska se může vés litr tvrdého a dva litry piva na osobu, neni to blbost?
vilik*

Nechci navádět k obcházení zákona, ale nikdo nás na hranicích nikdy nekontroloval. Omezení ale je, pohledejte.

saolin*
hodnocení

No to je právě to, našel jsem víc verzí, nejvíc budu věřit ministerstvu zahraničí a uvidíme
mp*

Je fakt, že na hranicich nás snad nikdy nikdo nekontroloval za všechny ty léta (Německo, Rakousko, Slovinsko, Itálie, Chorvatsko) - myslím teda zavazadla. Snad naposled při cestě do NDR v.r. 1985. Nějaké předpisy omezující dovoz lihovin tam určitě jsou. Ale proboha, proč? Vždyť se celý rok těším na návštěvu jiné země právě proto, abych si tam dal něco jiného, než celý rok doma. Tak třeba do Chorvatska se těším na jejich dobré víno, Zmrzlinu, Ligně na žáru, Plieskavicu, Burek, Pržené Sardele, Blitvu atd. Nakonec i na to Ožujsko, Laško, Karlovačko se docela těším. Jinak pak to nedává smysl. Já si dokonce vozím Chorvatská vína a piva domů - připomínají mě dovolenou (Jamnicu z minulého roku jsme dopíjeli ještě nedávno).

doplněno 10.07.15 01:59:

POZOR, docela velké kontroly jsou při výjezdu z Italského Livigna - lyžařského střediska (což je teda bezcelní zóna). Pár přátel tam už muselo v posledních letech takzvaně obrátit kapsy.

vilik*

Netřeba psát, velmi dobře značené, zdarma, navíc se stejně stačí držet v koloně. Vyzkoušeno. Hlavně nezapomenout sjet na exitu 226.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]