Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak je to teď s investicí do cizích měn? Vzhledem ke krizi v Řecku?
Investice do EURa asi nebude to pravé, jsem naprostý laik ale odhaduji, že pokud by Řecko padlo tak euro spadne dolů a na jeho úkor posílí dolar. Nebo se pletu?
Z toho mi vyplývá, že by v této době bylo výhodné koupit dolar. Pletu se nebo mám pravdu?
Vím že ve skutečnosti je to složitější, nebráním se složitějším úvahám je-li tu někdo ekonomicky vzdělán
Děkuji
Dolar sleduji dlouhodobě protože je vydělávám, a v současné době je spíše na vyšší úrovni takže se jich spíš zbavuji .
Už byl i za 14 Kč (někdy 2007-2008), a poslední roky většinou pod 20, kam se také může zas klidně vrátit. Musíte brát v úvahu také nedávné intervence ČNB a současné oživení české ekonomiky které by přineslo posílení české koruny i vůči dolaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.