Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oblíbené místo v buse

Od: eli* odpovědí: 19 změna:

Ahoj! Jaké je vaše oblíbené místo v autobuse? U okna, v uličce, vpředu, vzadu, úplně vzadu, blízko dveří/WC, za řidičem...?

doplněno 07.07.15 22:14:

vpravo - vlevo?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x

moje oblibene misto v autobuse je kdekoli pred nim, za volantem vlastniho auta a me nejhorsi misto je za nim, v useku, kde nelze predjizdet

frame*

*palec*Naprostý souhlas

majsterjoe*
hodnocení

0x

U volantu.

wasube*
07.07.15 23:54

*smich*

ladinpraha*
hodnocení

0x
Beru si sedadlo cislo 3. Mam prehled a pripadne kam odlozit nohy.
trtr

Zdravím, na dlouhé cesty 4-5 řada sedal za řidičem, do uličky. To je dle jednoho profesionálního řidiče nejbezpečnější místo v autobuse. Na běžné ježdění je to celkem fuk.

mp*
hodnocení

0x

Záleží na situaci. Na delších trasách určitě u okna. Rozhodně ne nikdy na kole (to ale asi dnešní autobusy nemají). Pamatuji, když jsem jako student jel v r 1983 do Jugoslávie (ostrov Korčula), tak jsem velice ocenil zadní místa - kouřili jsme z okýnka a až v Sarajevu nám to díky bonzu spolucestujících řidič zatrhl. A byl dost vostrej (něco jako účastníci zájezdu - tak jsme ho poslechli). Horší teda byli ti informátoři, ale tenkrát se to tak nebralo. Byla sranda.

eli*
hodnocení

Ano některé mají i sedačky nad kolem, ty co jsou výš :)

eulalie*
07.07.15 23:53
hodnocení

0x

Nikde.

hodnocení

0x

Každý má jiný názor. My jsme zkušení "autobusáci" už asi 5 let /jižní Itálie, Řecko/. Rádi sedáváme hodně vpředu. Špatně se nám nedělá, ale kvůli focení. Děláme totiž snímky během cesty a pokud jsou čistá okna a nechytíme sluneční odraz, jsou z toho pěkné fotky. Čím víc vpředu, tím líp. Ta první řada sedadel není příznivá pro uložení nohou, je tam vpředu taková přepážka. Ale tato místa si stejně zapykávají řidiči.

Znám pána, který by si nikdy nesedl k oknu. Proč? Říká: tam je nejvíc bacilů. Okna mohou být pomatlaná, posmrkaná, poslintaná od dětí. Považuje to za strašný zdroj nemocí, proto jedině do uličky. Já se naopak z okna dívám ráda.

Místo k příkopu či do středu silnice - to je zajímavé. Vždycky pokud jsem si mohla vybrat, jsem raději seděla u krajnice. Moje mamka zase naopak do silnice. Zdůvodňuje to tím, že kdyby autobus spadl ze silnice, první na ráně jsou ti u krajnice, jak se autobus koulí dolů. Naštěstí jsme toto nikdy nezažily, ani ona, ani já.

Řidiči bývají machři. Pokud tedy nechtějí neustále vracet ty hnědé podšálky! *smich* Ale vždycky jsem ráda, když mám cestu úspěšně za sebou.

Vzpomínám na rok 1995 /to to letí/, kdy u Žiliny na Slovensku /Makov/ při havárii autobusu do Tater zahynulo 17 českých turistů, mimo jiné známý Pepa a jeho 17 letá dcera Lucka. Moje dcera s ní byla na střední škole, holky spolu velice kamarádily a Lucka dceru velice přemlouvala, ať jede s nimi. Nedovolila jsem jí to, ačkoliv jsem jí často vyhověla. Měla jsem pro nás jiný program. Udělala jsem dobře, jejich maminka je dneska sama, já dceru mám. Je to někdy malá chvilečka rozhodnutí a ovlivní to celý další život.

To jsem ale smutně skončila. Letos jedeme do Řecka autobusem 14. srpna. Tak mi, prosím, držte palce, ať to na těch silnicích zvládnem. Díky, Jaga.

hodnocení

0x

Často vybírám podle momentální nálady. Pokud to jde, tak vždy k okýnku, ale všimla jsem si, že strany se často mění. I v MHD je to jednou tak a pak zase jinak. Ráda sedávám vedle řidiče, ale jakmile mám nějakou blbou zkušenost, tak mě to na chvilku pustí. Zrovna min. týden jsem jela s řidičem, který neuměl jet do zatáček - připadalo mi, jako by to byl řidič se zkušenostmi z dálnice, který se najednou octl v zákrutách superúzkých uliček po vesnicích frýdlantského výběžku. Prostě najel do zatáčky, zjistil, že to nepůjde, tak brzdil uprostřed zatáčky, někdy musel i zastavit. Přehlédl odbočku na jednu vesnici, rovnou úzkou silnicí projel tak, že protijedoucí auto málem skončilo v příkopu... no a když si vzal do ruky mobil, tak jsem trnula hrůzou, že domů nedojedu.

culdabulda1*
hodnocení

0x

uprostřed autobusu u středních výstupních dveří (je tam i záchod) vpravo u okna - u okna jedině i kdekoliv jinde, pokud to jde

tregedo*

Přesně tak, toto místo taky vyhovuje... takže zadními dveřmi hned vlevo za schůdkama. Můžete si natáhnout krásně nohy, wc máte před sebou, rychle se vystupuje a nastupuje a je tam vždy TV 1m před vámi, takže ok místo a i koš tam většinou bývá.

chica7
hodnocení

0x

Vlevo u okna blízko dveří. *smich*

mohajkova*
hodnocení

0x

na dlouhé cesty 2- 3 řada u okna :)

bomba*
hodnocení

0x

Nejraději sedím v autobuse v blízkosti řidiče a to už několik let. Výhoda je, že vím, co se děje a bude dít.

cesmina*
hodnocení

0x

Pokud nejedu až na konečnou tak v blízkosti zadních dveří .Kvůli vystupování z plného autobusu uprostřed trasy.Prodírat se kolem batohů na zádech není nic moc.

petr02
hodnocení

0x

V letních vedrech, pokud není klima, někde vzadu kde trochu fouká vítr, jinak je tam na chcípnutí.

kutululu
hodnocení

0x

Já v každém případě ráda sedím u okénka. Pak už jen záleží na dalších okolnostech kde. Když jedu autobusem na delší trať (např. 3 hodiny), tak si do zadní části nesedám, protože by se mi dělalo špatně, pokud bych si nevzala kinedryl. Když si dávám do zavazadlového prostoru tašku, tak nejradši sedím na té straně, kde zavazadlo je, abych mohla hlídat, jestli si ji někdo omylem nebere. Občas se snažím si vybrat i dopředu místo, kde nesvítí slunce. A co se týká MHD, tak tam si moc nevybírám, jen nerada sedím na "čtyřce" a nebo jedu po zadu *blee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]