Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolesti ucha

Od: pee* odpovědí: 22 změna:
Ahoj všichni, jsem momentálně v Chorvatsku a chytla mě bolrs ucha ... Teď jsem si vzal ibalgin a je to lepší ... Ale jinak mě to celkem dost bolí.. pichá mě vevnitř ucha a jak koliv pohnu z uchem tak mě bolí.. nevím co mám dělat..jsem tu až do soboty ... A jsem na ušní moc nechci protože nemám jak mj to vysetlit ... Muzte mi poradit co mám dělat? Zkoušel jsem si ucho vyplachnout ale marně..nemůžu si nějak poškodit sluch když půjdu a v sobotu? ... Děkuji

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

hm, až do soboty, to jste teda odvážnej :) krásná dovolená pod ibalginem a nevyspání z bolesti ucha... Zkusil bych skočit do lékárny, tam univerzálnímu jazyku budou rozumět, napište na papírek Aurecon spray a "Uho svijeća" (tak mi to vyplivl google translator). Svíčku do ucha zapálit, sprej do ucha 2x denně.

hodnocení

0x

Já si myslím, že to je dost velký problém. Myslím si, ale jen myslím, že se jedná o zánět středního ucha. Léčí se to antibiotiky nebo propíchnutím, maličkou jehličkou, v koutku bubínku. Za bubínkem je hnis a ten je potřeba zlikvidovat. Poptejte se, třeba najdete někde českého lékaře. Oni většinou mají sebou dost vybavení. *plac*Lituji vás, protože to je bolestivá patálie. Do ucha nesmí přijít voda.

doplněno 07.07.15 16:20:

Nějaké proplachování ihned zastavte! Může se stát, že se v bubínku udělá trhlinka a tekutina se dostane do vnitřního ucha. A to je velký problém!

pee*
hodnocení

Děkuji za odpovědi .. teď ráno jsem se probudil a ucho mě nijak nebolí... Vubec... Já si to proprachoval vodou a kapal Otic Solution.. když jsem si tam pouštěl vodu tak mě tam nechtěla vlézt... Po chvilce jsem na ucho neslyšel kvůli vodě .. stačilo to vytrepat a už jsem zase slysel... To stejný z kapkama... Já se moc moc modlím aby to vydrželo do soboty a v Brně by mi s tím něco udělali... Nemohl jsem si nějak poškodit ten sluch? Dost se bojím... Ucho mám takové zalehlé,slyším na něho jen trochu a.občas mě Kao tak píchne,pobolí .. Držte mi palce:) snad to bude dobrý :)
doplněno 07.07.15 08:01: Snad budu slyšet normálně jak jsem slyšel před tím... :(

wasube*
hodnocení

0x

Pokud Vám můžu poradit tak si prsty stiskněte uplně nos a do nosu jako 2x nebo 3x jako silně smrkejte, vznikne přetlak a ten Vám uleví a srovná to. Myslím, že jste se koupal a nevytřepal jste si vodu z ucha a tak Vám tam nějaká zůstala. Snažte se tu vodu dostat ven aby se Vám nestalo co sousedovi, že pak neměl rovnováhu a skončil na kapačkách ve špitále, lekl se že má mozkovou mrtvici co to s ním udělalo . Je to hrozná chyba i při mytí hlavy, vždycky to chce tu vodu pak z uší vytřepat do ručníku. Netrpěl jste jako malé dítě na záněty středouší? Pokud ano, tak jste přesně ten případ který na to nesmí zapomínat. Také například bulhaři to řeší tak, že svinou papír do trychtýře, dá se do ucha a nahoře zápalí, pak se rychle uhasí.Ovšem pozor na vlasy. A vznikne v uchu zase ten přetlak, který to srovná. Oni to mají jako lidové léčitelství, u nás se to prodává pod názvem Ušní svíčka. Sousedovi dávali 10 dnů kapačky a pak mu řekli, že se mu to už nikdy nestane, pokud znovu neprodělá zánět středouší a přestane chodit na kontroly. Protože ty kapačky mu zacelily minidirku v bubínku. O tom on nevěděl, ale tvrdili mu, že musel nějaké potíže mít i dříve a že udělal chybu, protože léčba je absolutně jen těmi infuzemi a klidem na lůžku. On navíc je řidič - profesional. Pocity měl prý jako když má mořskou nemoc kombinovanou se strašnou opicí. Ode zdi ke zdi...A pocity na zvracení.

doplněno 07.07.15 15:54:

Prosím Vás ale, tu vodu nedostanete z ucha tím, že si budete v uchu štourat vatovou tyčinkou, to vůbec nedělejte!

doplněno 07.07.15 16:12:

Ted koukám, že jste si to ucho ještě vyplachoval proboha. Tím jste to zhoršoval.

pee*
hodnocení

No jenže mě to začalo dělat když jsem asi před dvouma tydnama vyšel z bazénu a pár dnů na to mě to začalo normálně bolet... V dobu jsem byl i trochu nachlazenej .. tak jsem si řekl že to přejde.. pak jsem na to začal hůř slyšet a zalehlo mi... Tak jsem chtěl jít k doktorovi jenže jsem to nějak zapoměl no a pak to přestalo ale ucho nebylo pořád v původním stavu... Vodou jsem si yo párkrát vypláchl ale pak jsem to hned vytřepal.. na začátek ucha jsem si dal vatovou tyčinku ale jen na začátek ale nic z toho..voda by se za dva týdny vypařila nebo něco tak ne? Hned v sobotu s tím jedu na pohotovost do Brna... Tak snad to bevude nic vážného a budu slyšet jako dříve ... Vždycky slupnu ibalgin.. ucho mě jako tak skoro nebolí jen trochu a někdy mi v něm pichne .. moc moc prosím abyto vydrželo do soboty :( nikdy jsem s ušima netrpěl.. jak bych poznal že mi se mi v bubinku udělala prasklinka? Já bych to tipoval na zánět ale to prý bolí.. a mám ho zalehle to ucho.. držte mi palečky :)
doplněno 07.07.15 22:54: Jak jsem to mohl zhoršit? Jak bych poznal kdybych si udělal tu trhlinku bubínku? Co bych s tím měl dělat? Díky

Pokud nemáte zvýšenou teplotu, tak se asi jedná pouze o zánět zvukovodu. Pokud půjdete do vody, tak si dejte vatu do ucha, ay se Vám tam nedostala voda. Nebo prodávají v Chorvatsku s potapěčskými brýlemi takové špuntíky na ucpání uší při potápění.

wasube*

Přesně to jsem si myslela, že jste musel mít potíže už dříve než právě ted. . A přitom zrovna tohle je něco co Vás na ORL vůbec nebolí, ale po tom co jste měl problémy tak už tehdy od příhody v bazénu jste měl mít antibiotika. Protože se Vám dostala do ucha infekce. Pokud nemáte horečky tak do soboty vydržíte, pokud máte teploty co nejrychleji doktor a antibiotika.Jinak můžete mít polízanici jak se lidově říká. A přestat slyšet.

Na to zalehlé ucho Vám by Vám právě pomohl ten zápálený kornout, ale to si musíte lehnout na bok, něčím, třeba alobalem chránit vlasy a hlavně to musí dělat někdo kdo to zápalí a asi za 2 sekundy zhasne. Kornout musí být dost vysoký aby Vás nepopálil. Vy sám si to nedělejte. Nebo si rovnou kupte ušní svíčku. Zkoušel jste to silné smrkání do uzavřeného nosu? Že máte dírečku v bubínku nebo prasklinku poznáte podle toho že Vám voda nateče do vnitřního ucha a začnete mít závratě. Víc už toho opravdu nevím.

pee*
hodnocení

Jako že bych už nikdy neslyšel nebo jen dočasně? Teploměr tu asi nemáme ale budu doufat že teplotu nemám? Silné smrkání jsem zkoušel jenže v tom uchu mě začne celkem dost pichat.. to dělá i při normálním smrkáním .. a pravou nosní dirku mám ucpanou a nejde vysmrkat.. ani když si tam stříknu olynth.. jinak teď rano jsem we probudil a ucho mám takové zalehlé a když si prstama roztahnu tak mi tam lupne a slyším jak před tím když jsem psal tenhle topic... Když dám prsty pryč ucho zase zalehne.. tak nevím.. závratě jsem neměl naštěstí... Ale někdy když ležím dlouho v posteli a vstanu zamotá se mi hlava.. ale to si myslím že to dělalo ani když jsem slyšel dobře...
doplněno 08.07.15 08:39: Nenene pozor buď to mobil špatně opravil nebo jsem blbec a napsal to špatně .. já neměl problémy s ušima to až teď.. ale vím že ségra byla na pichani ucha...
wasube*

S tou Vaší sestrou, pokud na tom ORL byla nedávno by to znamenalo rozšířenou infekci mezi členy rodiny. Na dálku je těžké říci co to je, ale i já se domnívám že jde o infekční zánět snad zatím jen zvukovodu a v případě štěstí nepřejde na vnitřní ucho. Jsem zvědavá co Vám pak řeknou u lékaře. Pohotovost Vás stejně pošle do nemocnice na ORL, aby se na Vás podíval odborník.

doplněno 08.07.15 12:06:

I bez teploměru poznáte horečku, protože při zánětu i když kolem bude 38 C ve stínu, tak Vám bude zima a budete se klepat. Zimou.
Potíže jste měl, sám o nich píšete :
No jenže mě to začalo dělat když jsem asi před dvouma tydnama vyšel z bazénu a pár dnů na to mě to začalo normálně bolet
---- a já se ptám, proč jste už tehdy hned nezašel na ORL?Jsou to přece smysly, bez kterých se velmi špatně žije. Hlavně by jste dostal včas antibiotika.

doplněno 08.07.15 12:07:

Přeju Vám, aby jste z toho vyšel dobře, opravdu pokud máte včas neléčený zánět, může dojít k tomu že nahromaděný hnis se dostane do ušní kosti a jste uplně hluchý, v minulosti kost sekali, ale lidem to sluch nevrátilo. Tak se od toho upustilo. Víc pomůže tympanoplastika bubínku ale to hodně záleží na stavu bubínku, nakolik je zjizvený a stejně pak lidé mají problém s rovnováhou. Proto je nutné vždy jít včas k lékaři, pokud nám není jedno, že můžeme ztratit sluch.

Nechápu jak vydržíte ty bolesti, je to přece hodně bolestivé. Také jsem si říkala, jestli jste měl vůbec příušnice, syndromy by mohly odpovídat i této diagnoze. Tam zase platí hodně vaty na uši, na to zabalit hlavu šátkem, žádná voda, už vůbec žádné koupání a být jen v teple a klidu na lůžku - cca týden. Nemá tam někdo v rodině u Vás příušnice? No jinak, pokud Vám to násilné smrkání nedělá dobře, tak to raději nedělejte. Vždyt přesně nevíme co Vám je, ale ušní svíčka Vám neublíží ani v případě příušnic, léčí se stejně teplem.

doplněno 08.07.15 12:07:

Nepsala jsem to tu, abych Vás strašila, ale jako varování i pro víc mladých lidí, že silně podcenují pár sekund, kdy si vytřepou vodu z uší i po sprchování a mají klid a zdravé uši. Nezapomínejte na to zvlášt, pokud jste už problémy s ušima měli. Tak hodně zdraví.

pee*
hodnocení

Nene sestra tam byla když měla asi 8 let.. teď je ji 22... Tak to neee tady bylo včera 40 stupňů a já sedl to rozpáleného auta a myslel jsem že umřu.. včera večer bylo kolen 35 a já si hrál se sestřenicí s balónky na vodu.. pořád jsem běhal a pak že mě lilo jako z konve.. tak že horečku asi nemám.. jak jsem napsal s tím bazénem tak jsem pak napsal že jsem se na to nějak obešel a čekal až to přejde.. teď lituji že jsem tam nesel .. děkuji za podporu moc si toho vážím :) příušnice jsem naštěstí neměl a nikdy nechci mít... Ale mě to skoro nebolí.. spát mužů a všechno.. naštěstí.. :) nechci to zakřiknout.. ťuk ťuk ťuk :-D :) psal jsem mamce a ta říká že zánět opravdu velmi bolí že bych večer nespal a mlátil hlavou do zdi.. i to čtu na netu že to je ukrutná bolest.. přes den mě to lehce pobolívá ale skoro to nevnímám .. dám si ibalgin a je to na pár hodin OK.. ani tu slabou bolest necítím. Jen zalehlé ucho na které slyším hůře.. k večeru to bolí o kapku víc ale nejí to nic co by se nedalo vydržet tak já nevím.. je to vůbec zánět když horečku nemám a bolesti jen opravdu mírné?
wasube*

Aha. No pravdu má maminka že je to šílená bolest, protože se někdy stává že v těch horečkách to přejde na mozkové pleny a je z toho i zánět mozkových blan. Vypadá to zatím, že máte štěstí, nějaká voda Vám v uchu rotuje a proto máte občas bolesti ale pokud nemáte teploty kdy jste unavený a sražený do postele se zimnicí tak by to bylo dobré, ale ORL absolvujte, chcete přece slyšet? A ne mít nějaký plíživý zánět co by Vám zničil sluch? Jinak mi mladý muži ještě napadlo, máte v pořádku zuby? Nebolí Vás spíše třeba zub moudrosti? Protože se divím že Vám pomáhá Ibalgin. No nic, myslím že jsme na diagnozu od odborníka zvědavi všichni a že Vás to tak vytrestalo, že příště půjdete k doktorovi včas. Hezkou dovolenou.;):)*slunce*

pee*
hodnocení

Zub moudrosti mě nebolí.. ještě to tak :-D bral bych spíše ibuprofen ale ten tu bohužel nemám .. v sobotu napíší jak to dopadlo snad to bude dobré! A myslíte že tam man opravdu vodu? No nevím .. držte mi palce ať to dopadne dobře a děkuji moc snad si ten zbytek užiji :) a mockrát děkuji za rychlé odpovědi :) snad to nebude nic vážného a budu slyšet :) *modla* *hej*

rebeka*
hodnocení

0x

Včera byl manžel na ORL, měl přesně ty samé potíže, které popisujete. Lékař mu pročistil ucho a řekl, že je to zánět a předepsal mu antibiotika, už dneska to má lepší, Kape si do ucha 3x denně Gendatex ,je na tom napsáno oční kapky, ale lékař mu říkal, že se jím to osvědčilo také jako ušní. Třeba Vám to v lékárně prodají bez předpisu.

wasube*

Ano, to je pravda tyhle kapky důvěrně znám, právě kvůli uším.,

je to ale na recept, hradí jen pacient

sukl.cz/...

google.cz/...

pee*

No tak to nějak do soboty přečkám.. :) a uvidím co z toho bude.. :) snad nebude pozdě! *nevi* ale doufejme že ne.. s tou teplotou by to bylo asi ještě horší to bych musel jsem někde... ale nemám ji naštěstí! a doufám že i mít nebudu ... moje ouško to musí zvládnout! :-D *hej*věřím mu :-D

pee*

Dnes kolem 8 jsem se probudil... ucho jsem měl celé morké od čisté,čirě tekutiny.. asi voda ale nevím.. trochu to smrdělo ušním mazem... ucho mě nebolí.. ale mám ho pořád zalehlé a teď už skoro neslyším .. úplně minimálně.. před tím mě to bolelo ale slyšel jsem více.. ale už jenom dneska zítra a v sobotu večer na pohotovost :)

frame*

Měl jsem podobné příznaky. Bolest nesnesitelná. Na ORL mi to vyplachovali stříkačkou naplněnou borovou vodou. Pak mi dali antibiotika a kapky CIPLOX. Zabralo to celkem brzo. Neskutečná úleva. Jednalo se o zánět středního ucha.

Proč nemůžete jít k lékaři v Chorvatsku? Nemáte pojištění? V mobilu jistě máte google translate.

pee*

Jenže mě to nebolí... maximálně jenom trochu někdy... když smrkám tak to jakoby křupe... buble.. jakobych tam měl vodu a ta se smrkáním probublává :-D někdy mě v tom pichne... na dotek taky bolí... nepůjdu sem k nějakému řezníkovi kterému nebudu ani rozumět.. když hned v sobotu můžů jet do Brna a můžu jim tam říct co mě trápí a zeptat se na nějaké otázky..

doplněno 09.07.15 13:26:

Myslíte že mám jet večer v sobotu na pohotovost do Brna nebo v neděli odpoledne do dětské nemocnice na orl? co je lepší?

pee*
Asi 10 minut zpět jse m se probudil a měl jsem kolem dirky v uchu strup... podivám se a na poštáři 3 takové hnědé fleky a 1 úplně žlutý.. ucho mam ale pořád ve stejné stavu.. na orl jdu az v pondělí

V tom případě to byl zánět středního ucha. Hnis prothl kousek bubínku a vytekl. Pořád máte škvírku v bubínku. Proto se vám tam nesmí dostat žádná tekutina! Mohl byste z ní dostat infekci a to hodně fatální. Dělejte všechno pro to, aby se vám do ucha nedostalo vůbec nic! Nesahat, nevyplachovat!

doplněno 10.07.15 18:53:

Když infekce nebude příliš rozsáhlá, bubínek zase zaroste a bude to v pohodě. S největší pravděpodobností dostanete antibiotika.

pee*
A budu zase slyšet? Ale přece při zánětu bych měl teplotu a bolelo to strašně moc .. ani jedno jsem nem ěl.. jinak tď jsem to domluvil..pojedu na pohotovost na orl... V sobotu kolem 7-8 bych měl být na pohotovosti ba orl
pee*

Tak teď jsem dojel z Brna... šli jsme na dětskou pohotovost v černém poli ... mám zánět zvukovodu.. mám šedý povlak na bubínku.. paní doktorka mi tam dala nějakou mast, siťku a zalepila mi to.. v utérý doodpoledne na kontrolu na ORL v městě.. říkala že ještě 2 dny to bude pobolívat... tak si mám když tak vzít ibalgin... Děkuji všem za odpovědi :) nikomu to nepřeji.. :) Hezký zbytek dne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]