Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zlepšit paměť

Od: burak* odpovědí: 7 změna:

Chtěl bych se optat, jestli někdo neví jak se dobře učit a zapamatovat učenou látku, jestli neznáte nějaký osvěčený přípravek. Je mi skoro 40 let a chystám se na poslední ,maturitní, ročník nástavbového studia a mám z toho strach. Předem děkoji za rady a typy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janas*
hodnocení

2x

Dobrý den,

zkuste nejdříve vzkoušet, jaký styl učení Vám vhovuje. Někdo je tzv. vizuální typ - má rád obrázk, diagramy a text mu stačí číst v duchu, někdo může být zase typ, kterému vhovuje učit se za pomoci audio prostředků - to znamená, že se mu látka zapamatuje lépe, pokud si ji čte nahlas a tím ji slyší. Existuje více typů, nechci Vás ale moc zahrnovat teorií, tak jsem zmínila ty dva nejčastější.

Každému vyhovuje také jiné prostředí pro učení, zkuste tedy ten svůj ideální stav najít sám. To, co jinému pomáhá si věci zapamatovat, u Vás platit nemusí. Já se například mohou učit i za hluku, přítel potřebuje k učení naprostý klid - je to hodně individuální. Zkusila bych ještě za sebe doporučit při učení chodit, hodně lidem, které znám, to pomáhá. Často se také dělají výpisky, někomu pomáhá, když si text třeba dvakrát přečte a pak si ho přeříká vlastními slovy (klidně i jako nějaký příběh).

Každopádně přeji, aby se Vám na maturitu dobře učilo a hlavně, aby Vám vše dopadlo dobře.

technikjirik*
hodnocení

2x

Na mě platí moje vlastní ješitnost... štve mě když musím říct, že NEVÍM. A pak to jde už samo... Když se musím něco naučit a v při mé práci je to velmi často něco nového, tak jdu na to systematicky. Nejdřív se manželce pochlubím co se musím naučit a ona mi dí tu hnusně provokativní otázku A co to jako je a k čemu to má být a to je startovací proces, protože jí to musím vysvětlit tak aby to pochopila coby laik (dnes už vlastně teoretický odborník) a když něco nemůžu vysvětlit tak si to prostě přečtu a ptám se jinde a znovu to vysvětluju manželce a najednou zjistím že už to umím a ještě něco navíc. Když někomu něco vysvětlujete tak se to vlastně učíte. To zabírá na většinu lidí...

macka80*
hodnocení

1x

Nevím tedy jestli u Vás je to technicky možné ale já když jsem se učila na závěrečky tak věci které mi nelezli do hlavy jsem jednoduše přepsala,třeba půl knížky,nebo skripta.Byla to rada naší profesorky.Vastně je to logické,musíte to přečíst a pak napsat tak to vlastně opakujete dvakát a hlavně u psaní přemýšlíte co vlastně píšete.Přeji hodně štěstí

toni*
hodnocení

1x

Když jste zvládnul předchozí ročníky, zvládnete i ten poslední. Žádné zaručené preparáty neberte. Důležité je oprostit se od všech rušivých vlivů a soustředit se na učení. Zapomeňte na všechny všední i nevšední starosti a STRACH. Víte, že pokud vás nějaký předmět baví, učíte se rychle proto, že se plně soustředíte na látku. Pokud můžete, učte se nahlas. Zabránite tomu, že se díváte do knihy a myslíte na něco jiného. Tak na to vlítněte a všem ukažte co jste zač!

stenly*
hodnocení

0x

Použijte Levamin - www.Diochy.cz Na hlavu si můžete dát tachyonovou čelenku www.planet-tachyo/... .A ještě jednu radu ,ale tu nemám ověřenou,udajně se dobře učí na lavičce na hřbitově.

burak*
hodnocení

Mockrát všem děkuji za přání zdaru. Vím co mi asi nejlépe pomáhá, jsou to i vaše postřehy, to je učit se nahlas a vypracovávat si
maturitní otázky písemě a tím se také učím, problém mám ale s časem. Nemohu se plně věnovat učení, dále se musím věnovat rodině a zaměstnání. Vím že jsem do toho šel dobrovolně s tím, že to chci a to je hlavní motor, tak to snad zvládnu, jen jsem si to chtěl nějak ulehčit. Všem zúčastněným této diskuze ještě jednou děkuji za rady a podporu.

technikjirik*

Držím vám palce a doufám že to budete mít lehčí než já... během dálkového studia jsem vystřídal 6 zaměstnavatelů jen proto, že nikdo nehodlal moje studium a absenci akceptovat...měsíc před zkouškama jsem rozvázal pracovní poměr a učil se. A bylo to v kapse...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]