Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora na pracáku

Od: jeden* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, skončil jsem v práci, novou práci mám ale až za měsíc. Chtěl jsem se zaregistrovat na pracáku s tím že budu nějakou dobu mít volno a brat za 1 měsíc podporu. Chtěl bych slyšet nějaký rady jak postupovat, když mě paní na pracáku řekla že podporu nedostanu protože mě hned pošle na pohovor. Myslím si že jedna možnost je kašlat na pracák, udělat si volno zadarmo ale pak si budu muset zaplatit pojištění sám, nebo druhá možnost jít na nějakej pohovor kam mě pošlou a udělat něco aby mě prostě nevzali, a to bude těžký protože z pracaku tady berou jenom firmy kam nikdo jinak nepude, takže vemou každýho kdo má zájem, a ten bych musel předstírat, jinak bych prej dostal potvrzení že o práci nemám zájem a stejně by mě vyřadili. Ne že bych nechtěl ten měsíc vůbec dělat, ale nechci dělat za ten plat kterej tam nabízí. Ale kdybych chtěl tak je pak prej možnost nechat se někde fakt zaměstnat, a neříkat že za měsíc skončím, a skončit ale pak nemůžu na pracák na půl roku kdyby něco nevyšlo. Někdo se zkušenostma kdo by poradil co dělat dál?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Nemůžete do nového zaměstnání nastoupit třeba třicátého a ne až prvního? Tak, abyste byl alespoň jeden den v měsíci zaměstnán a nemusíte si hradit zdr. pojištění.

doplněno 03.07.15 20:58:

Tak si napřed ujasněte co chcete. Mít měsíc volna bez podpory ( viz odpověd nahoře) a bez hlášení na pracáku. A nebo chcete jít pracovat a za měsíc ve zkušebí době odejít do nového zaměstnání. Nikde není povinnost hlásit se na pracáku, ale holt všechno mít nemůžete ( měsíc volna, podporu a zapalcené pojištění).

jeden*
hodnocení

To právě asi ne, všude chtěj nástup hned. A kdyby ně hned tak to bude 1.8, to mě bude k ničemu už, ale třeba by to pracák uznal a dostal bych ten měsíc podporu, ale nevím zas jak by se tvářili když bych si to pak jakože rozmyslel.

hodnocení

0x

Já teda nevím,ale pokud jsem přišel v zimě ,půlkja prosince, (pracoval jsem jako fasádník) na PU s tím že na jaře,koncem února-začátkem března mne opět vezme zpět-nikam jsem nechodil,žádné doporučení nic,dokonce ani na na schúzky na UP jsem nechodil ,navíc podpora anio není vázána tím ,že Vám poředá umístěnku někam,ale musí být splněny podmínky-delka předchozícho zaměstnání!

Takže pokud byste ji sdělil,že za měsíc nastupujete do práce,jistě Vás nikam nebude posíllat.Pkd by přesto-stačí když se zaregistrujete a při další,až Vás někam bude chtít poslat se necháte vypsat-zdrav.budete mít zajištěné!

Jeětě doplnění-dostatnete umístěnku a přijmou Vás-nastoupíte a do tuším 7 dnů musíte na UP dodat kopii smlouvy a ihned se vypsat.Toto splníte a po měsíci ve zkuš.době opdejdete za svým "vysněným" zaměstnáním-tak kdyby Vás ve zkuš.dobe "vylili" niormálně se opět zaregistrujete na UP Normální běžná věc!Žádný půl rok-ten je pokud by vás vyřadili z evidence pro porušení pravcidel uchazeče o zaměstnání!

jeden*
hodnocení

Já píšu co mě přímo řekla pracovnice na pracáku. Všechny podmínky pro podporu jsem splnil, a říkal sem jí o práci kterou už mám. Ale to prej ke mě napsat nemůže, prostě pokud se chci zaregistrovat tak mě prej budou shánět práci. To sem původně chtěl, jít na pohovor nebo dokonce nastoupit a pak skončit, ale pak by mě prej vyřadili.

hodnocení

0x

A co říct na pracáku pravdu - že práci máte slíbenou za měsíc? Sice vám podporu asi nedají / pokud máte odstupné z minulého zaměstnání/, ale zároveň Vás nebudou do žádné podřadné práce nahánět, když vědí, že práci mít brzy budete.

Zdravotní za Vás bude uhrazeno a 1. 8. nastoupíte do sjednané práce. Myslím si, že na tom není nic problematického. Jaga.

Zdají se mi, sýkorky, nějaké moc rychlé. Pokud vím, známým začal UP shánět práci zhruba nejdřív za půl roku. A vy, že byste tam měsíc nevydržel?

Přesně tak jak píše jaga. Taky mi žádnou práci nenabízely a byla jsem tam několik měsíců. Záleží asi na tom, kdo tam je. Šla bych tam a řekla pravdu.

pt®
hodnocení

0x

Ono je to také o úřednici, je to prostě o lidech. nyní začínají dovolené, jedna úřednice zastupuje druhou a mají rozhodně nazvaných hodně lidí, také ve firmách mají dovolené a tak se tolik lidí na pohovory nezve.

Zkuste jít do evidence ÚP, než se vyřídí formality, budete pomalu nastupovat v novém zaměstnání.

jeden*
hodnocení

Ale ono je to přesně tak jak píšu. Přišel sem se zaregistrovat a ona mě řekla že mě hned pošle na pohovor, a že to nemá cenu když za měsíc nastupuju. Nechtěla mě prostě nechat se evidovat bez toho abych na ten pohovor šel, když bych tam šel tak bych taky musel do te prace nastoupit jinak by mě prej stejně vyřadili.

stirecek*
Děláš si zbytečné obavy. Je to jen pohovor, kam půjdou desítky lidí. Opravdu si myslíš, ze te vyberou? Téměř vždy je to tak, ze firmy uz někoho vybrali sami, ale jelikož mají požadavek na UP, tak jim tam další posílají. Takže mnohdy te pošlou pryč rovnou ze dveří.

A jste vy normální? Vždyť KAŽDÝ kdo je registrovaný na UP je po nástupu do jakékoliv práce vyřazen z UP.Jediná výjímka jsou brigáby na omezený čas a omezený plat tuším tzv nekolidující zaměstnání do cca4000měsíčně.Nebo si myslíte že budete pracovat a ještě být na UP?

Jinak pokud by úřednice tvrdila že registrace je podmíněna jen tím,že mne odešle na pohovor tak bych si nechal zavolat vedoucího daného odboru.Pkd splňujete podmínky pro registraci a chcete se zaregistrovat ,tak to není podmíněnou okamžitým odesláním na pohovor.Nějprve musíte být zaregistrován a až pak Vás může někam posílat!

jeden*
hodnocení

Nejdřív bych se naučil číst od začátku. To je logický že mě vyřadí když nastoupím do práce. Jenže já nechci nastoupit do práce do které mě oni pošlou, mám už jednu sehnanou od příštího měsíce, ale to je nezajímá a prostě pokud se chci zaregistrovat tak mě pošlou na pohovor hned, a když tu práci odmítnu tak pak mě vyřadí...

petrka*
hodnocení

0x

Jestliže budete mít novou práci za měsíc, tak to asi ženská na pracáku přeslechla. Tak jim přineste novou pracovní smlouvu a hlavně se nechte zapsat na pracáku. Náhodou se vám stane úraz a máte po žížalkách...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]